De beste seriene på TV 2 Sumo (februar 2016)

Del nyheten

Det er et år siden forrige TV 2 Sumo-liste, da er det på høy tid med en oppdatering.

Siden sist har flere serier forsvunnet ut, nye er kommet til og i tillegg inkluderer enkelte av Sumo-pakkene serier fra C More. Dette er mulig fordi TV 2 kjøpte C More Norge i fjor. Vi har valgt å inkludere C More-seriene da de er tilgjengelige i flere av de ulike pakkene man kan kjøpe på tjenesten.

Resultater er at over 40 serier er funnet verdig plass på listen. De som er utelatt er enten ikke vurdert som gode nok eller de ikke er sett av nok folk i redaksjonen (det er dessverre umulig for alle å se alt). Vi kan nok trygt si at tjenesten har forsterket tilbudet siden sist. Vi håper listen kan hjelpe deg å finne nye seriefavoritmater.

Du kan bruke Seriesøket vårt til å filtrere på TV 2 Sumo for å få en oversikt over hva de har å tilby.

(Forrige listes plassering i parentes)

The Kennedys (NY)

500x_katie-holmes_greg-kinnear-in-the-kennedys-300x168History Television (2011): Frister en kontroversiell dramaserie som amerikanske History nektet å sende? Serien handler om en av moderne tids mest kjente og mektige familier. Greg Kinnear spiller president John F. Kennedy, som ble myrdet i 1963. Katie Holmes spiller konen Jackie Kennedy og forholdet mellom mann og kone spiller en sentral rolle i det vi får se hvordan JFK endte opp som den mest kjente presidenten i amerikansk historie. Obs! Krever C More-pakke

Ray Donovan (NY)

Ray DonovanShowtime (2013-): På mange måter en tradisjonell anti-helt beretning, om «fikseren» Raymond Donovan (Liev Schreiber) som får livet sitt komplisert av at hans far Mickey (Jon Voight) slipper ut av fengsel samtidig som FBI banker på døren. Kombinasjonen av nærmest satirisk Hollywood-presentasjon og tungt karakterdrama har gitt serien mange fans. I vår redaksjon er meningene ganske delte om serien.

Aquarius (NY)

Aquarius Cast PhotoNBC (2015-): The X-files stjernen David Duchovny spiller etterforsker Samson Hodiak som forsøker å finne en savnet tenåring. Handlingen er satt til Los Angeles i 1967 og inkluderer også historiske personligheter, blant annet Charles Manson. Om du jakter på en ny detektivserie og ikke er fremmed for serier satt til 60-tallet, vel da har du her funnet hva du leter etter. Serien er fornyet, ny sesong dukker opp i løpet av 2016. Obs! Krever C More-pakke

Sons Of Anarchy (12)

Sons of Anarchy2FX (2008-2014): De fleste av oss er enige i at de siste sesongene ikke helt klarte å følge opp de foregående sesongers nivå, men på sitt beste er denne Kurt Sutter nær sagt uovertruffen. Men en Hamlet-inspirert handling følger vi en mototorsykkelgjeng, hvor gruppens «unge prins» begynner å grave i hva som skjedde med faren sin. En av de mest populære seriene blant leserne våre.

Les anmeldelse av sesong 1 og sesong 6

Turn: Washington’s Spies (NY)

Turn

AMC (2014): Periodedrama og spionserie i en og samme pakke. Det skader ikke at det er kvalitetsnettverket AMC, som har gitt oss alt fra Breaking Bad og Mad Men til The Walking Dead, som har påtatt seg oppgaven å fortelle historien om spionen Abraham Wodhull. Historien starter i 1776 og tar for seg den amerikanske borgerkrigen.

Inspector Morse

MorseITV (1987-2000): En av de mest kjente britiske krimseriene og forløperen til TV-serien Lewis. Begge har vært fast innslag på norske TV-skjermer i en årrekke. John Thaw har hovedrollen som etterforsker Morse. Hver episode har en isolert historie og et mysterium som Morse og partneren Lewis (Kevin Whateley) løser på elegant vis. Obs! Krever C More-pakke

This Is England (NY)

this_is_england_90Channel 4 (2010-): Tre ulike miniserier (This is England ’86, This Is England ’88 og This Is England ’90) som alle er oppfølgere til den kritikerroste filmen This Is England. Et drama som tar for seg ulike subkulturerer. Rørende og morsomt, om du er glad i britisk kultur er dette vel verdt å sjekke ut. Obs! Krever C More-pakke

Into The Badlands (NY)

Into the BadlandsAMC (2015-): En ambisiøs actionsatsing for nettverket bak Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead. Dramasekvensene er ganske så ordinære, men premisset er finurlig og actionsekvensene helt overlegent det meste annet vi har sett. Her mikses velkjent asiatisk kampsport med en dystropisk amerikansk fremtid. Kampen mellom ulike klaner tilspisser seg i en fremtid hvor ingenting er som det en gang var, dette er serien for de som liker overdrevne kampsekvenser. En skikkelig tøff serie. Obs! Krever C More-pakke

Versailles (NY)

Versailles 1Canal + (2015-): Franskmenene slo på stortrommen og bladde opp rekordsummer for å fortelle historien om maktsenteret Versailles, som ble bygget under Kong Louis XIV. Stormannsgalskap, konspirasjoner og maktkamp er ingredienser i denne grafiske beretningen. For å gi serien en internasjonal appell er den gjort engelskspråklig, med britiske skuespillere (blant annet George Blagden, Stuart Bowman) i hovedrollene. Obs! Krever C More-pakke

Førsteinntrykk – sesong 4

Hatfields & McCoys (NY)

Hatfields Mccoys Kevin CostnerHistory (2012): Hollywood-stjernen Kevin Costner ble såpass fristet av historien om de to rivaliserende familiene at han takket ja til den Kevin Reynolds-regisserte miniserien på tre episoder Bill Paxton, Powers Boothe og Tom Berenger bekler andre roller. Dette var Historys første manusbaserte dramaserie, siden de nektet å sende The Kennedys.  Det var for øvrig ingen dum avgjørelse for Kevin Costner, som vant Emmy og Golden Globe for rollen som klanlederen William Anderson Hatfield. Obs! Krever C More-pakke

Damages (NY)

Damages_fnclbbFX/Audience Network (2007-2012): Glenn Close briljerer i denne amerikanske dramaserien om det amerikanske rettssystemet. Hun spiller den nådeløse advokaten Patty Hewes. Her utforskes en ny sak gjennom en hel sesong, hvor begge siders synspunkt blir portrettert. Seriens kjerne er forholdet mellom Patty og hennes protege Ellen Parsons (Rose Byrne). Kjente skuespillere som Ted Danson, John Goodman, Martin Short og William Hurt dukker også opp. Obs! Krever C More-pakke

New Girl (NY)

ng_30_bath_group_1_2813_R2.jpgFox (2011-): Sjarmerende komiserie med herlige Zooey Deschanel i hovedrollen. I ferd med å bli litt av en veteranserie. En av de bedre situasjonskomediene som er kommet de siste fem årene.

Modern Family (NY)

Modern-Family

ABC (2009-): En av de mest prisbelønte komiseriene fra det siste tiår. Her følger vi en helsprø familie med alle mulige arketyper. Ed O’Neill ble en publikumsfavoritt her hjemme gjennom Våre Verste År, her får han følge av et helt ensemble med dyktige skuespillere.

Hell On Wheels (19)

Hell On Wheels (season 1)

AMC (2011-2016): Med kritikerroste Mad Men og Breaking Bad ønsket AMC å skape nok en kritikerfavoritt med hevneren Cullen Bohannon (Anson Mount). Slik gikk det aldri, serien har tidvis hatt vanskeligheter med å definere hva den ønsker å være og har hatt sine utskiftninger bak kamera. Men serien om jernbanebyggingen i USA har sine øyeblikk og er visuelt nydelig. Når den tar slutt i 2016 vil den stå igjen som en av de lengstlevende westernseriene i moderne tid.

Anmeldelse – sesong 1

Elias (14)

EliasTV 2 (2005-2014): Vi glemmer ikke helt barneseerne og har funnet plass til denne norske perlen. Norsk TV kan hvis de vil, noe denne populære animasjonsserien er et eksempel på. TV-serien ble en kjempesuksess blant barn og fikk også en egen kinofilm etter hvert. Med historier som fenger både barn og voksne, med animasjon som klarer å fange litt av den magiske kyst-følelsen.

Party Down (NY)

partydowncastStarz (2009-2010): Kritikerne elsket den, men den klarte aldri å tiltrekke seg nok seere til å få mer enn to sesonger. Det hjalp ikke på at serien mistet Adam Scott til Parks And Recreation og Jane Lynch til Glee. Det er forresten fortsatt et lite håp om en egen film som kan avslutte det serien startet. Denne er en gjengangere på folks lister over serier man ønsker tilbake. Obs! Krever C More-pakke

Wentworth (NY)

Wentworth 2SoHo (2013-): Flere tiårår før Orange Is The New Black ble et globalt fenomen på Netflix tokden amerikanske TV-serien Prisoner for seg kvinner i fengsel. Wentworth er en nyversjon av nevnte klassiker, hvor handlingen er satt til moderne tid. Her følger vi Bea Smith som må sone en dom for å ha forsøkt å drepe sin mann. En langt dystrere portrettering av fengselslivet enn hva Orange Is The New Black er, serien kan nok mer beskrives å dra i retning av Oz. Obs! Krever C More-pakke

Anmeldelse – sesong 1

Homeland (11)

homeland s2 4Showtime (2011-): På sitt beste en eksepsjonell spionserie som fort fenget med intens spenning og godt skuespill. En av de siste års største suksesser, som også har klart kunststykket å fornye seg i den nyeste sesongen.

Anmeldelse – sesong 1 Anmeldelse – sesong 4

The Walking Dead (13)

walking-dead-season-4b-midseason-rick-carl-posterAMC (2011-): En av tidenes største seersuksesser og den største hit-serien til AMC. Oscar-vinner Frank Darabont tilførte skrekksjangeren tunge dramaelement og det ble en umiddelbar hit. Serien har vært preget av store endringer i produksjonsteamet, blant annet ble Darabont sparket. Det har satt sitt preg på sluttproduktet som tidvis er litt ujevnt. Men få serier vet å engasjere bedre enn zombieserien og det er ikke rart den er blitt en snakkis.

Anmeldelse – sesong 1 Anmeldelse – sesong 1

Jane The Virgin (NY)

Jane The Virgin

The CW (2014-): I TV-seriens gullalder tyr selv The CW, som primært har fokusert på å skape lettfordøyelig tenåringsdrama, å skape en serie som også kritikerne omfavnet. Satire, romanse og drama i skjønn forening med prisvinnende Gina Rodriguez i hovedrollen.

Ash Vs. Evil Dead (NY)

Ash Vs Evil Dead 23424124Starz (2015-): Grrrroooovy! Med legendarisk miks av humor og skrekk serveres vi her fortsettelsen på de berømte Evil Dead-filmene. Du skal lete lenge etter en mer useriøs serie, her følger vi den ufrivillige demonjegeren Ash. Fullstendig udugelig når det gjelder det meste, og også mannen som er årsak til at demoner hjemsøker, slakter, besetter og dreper. Godt er det da at det ene han kan er å likvidere ondskapen, samtidig som han gjerne serverer provoserende ærlige one-linere. Obs! Krever C More-pakke

Førsteinntrykk – sesong 1

Kingdom (2)

KingdomDirectTV (2014-): Det er lett å la seg lure av det muskuløse ytret og den fjollete tittelen, men tar man en titt under panseret finner vi her en skikkelig dramagodbit – man må bare overleve en litt klisjéfull første episode. Det er sjeldent vi har sett en serie våge å ta for seg et tema som avhengighet og smått dysfunksjonelle familier som det denne her gjør. Det hele med nok av Rocky-lignende elementer, dette er en sovende hit flere bør sjekke ut. Vi må kanskje tilbake til Sons Of Anarchys glansdager for å finne lignende. Herlig familiedrama og en god sportsserie!

The Affair (8)

TheAffairShowtimeShowtime (2014): Mens mange slo seg til ro med at serier som Fargo og True Detective var beste nye serier i 2015 kom dette spenningsdramet snikende og viste at det ikke var så enkelt. Spennende og nyskapende fortellerstruktur, med Dominic West (The Wire), Ruth Wilson (Luther), Joshua Jackson (Fringe, Dawson’s Creek) og Maura Tierney (ER) i hovedrollene. Ikke rart det ble en suksess.

Førsteinntrykk

House (NY)

HouseFox (2004-2012): Hva er det som feiler deg? Hvis du lider av en sykdom og ingen helt skjønner hva det er som tar livet av deg, da er Dr. Gregory House den som settes til å løse kroppens mysterier. Med uortodokse metoder og et imponerende team jaktes det på en kur mens klokken tikker ned. På sitt mest populære var Hugh Laurie-dramet verdens mest sette serie.

Vikings (NY)

vikings_sesong2_

History (2013-): Vikingserien har en voksende stjerne og blir stadig mer populær. Kan ikke akkurat sies å være alt for realistisk, men hva gjør så det? Vi er ikke overøst med serier som tar for oss vår mer barbariske side av historien. Den gangen vi plyndret, herjet og skapte legender. Det er også kjekt å se nykommere på seriefronten gjøre det såpass bra. History gikk nye veier i 2013 når de satset på drama. Noe vi er glad for!

Førsteinntrykk – sesong 3

Rescue Me (NY)

denis_leary_in_rescue_me-460x307FX (2004-2011): Livet for brannmannskapet i årene etter 9/11-angrepet er utgangspunktet for denne gripende og intense dramaserien. Det er primært Tommy Gavin (Dennis Leary) serien tar for seg, men det er ellers en imponerende rollebesetning som ga oss syv engasjerende sesonger. Obs! Krever C More-pakke

The Honourable Woman (NY)

thehonourablewoman_maggiegyllenhaal2442BBC/Sundance TV (2014): Britisk spionthriller med Maggie Gyllenhaal i hovedrollen. Miniserien på totalt 8 episoder ble godt mottatt og har sterke tilhengere i redaksjonen. Dette ble også en prisvinner, blant annet med Golden Globe til Gyllenhaal. Liker du spenning er dette en serie som bør ligge høyt på din watch-list.

Hap And Leonard

Hap-and-leonard_100_james-purefoy_michael-k-williams_700x384

Sundance TV (2016): Splitter ny serie (i skrivende stund) og vi baserer hos her på kun de to første episodene vi har fått sett før premieren. Basert på de kjente bøkene om duoen Hap og Leonard, handlingen er satt til Texas på 80-tallet. Dette gir litt assosiasjoner til Justified, Terriers og flere av de klassiske filmene fra 80-tallet, eksempelvis Smokey And The Bandit og Canonball Run. James Purefoy (Rome), Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire) og Christina Hendricks (Mad Men) har hovedrollene. Obs! Først tilgjengelig 3. mars.

Peaky Blinders (NY)

peakyblinders_331BBC Two (2013-): Historisk drama om den beryktede kriminelle banden Peaky Blinders, som herjet i Birmingham etter 1. verdenskrig. Cillian Murphy (Batman Begins) har hovedrollen som strategen Tommy Shelby, mens Sam Neill (Jurassic Park) spiller etterforsker Chester Campell. Etter at Peaky Blinders, ved en tilfeldighet, stjeler en mengde våpen sender Winston Churchll sin betrodde mann Campell til Birmingham for å finne de skyldige. Dette er en visuell nydelig serie med en fengslende historie. Obs! Krever C More-pakke

Halt And Catch Fire (NY)

halt_and_catch_fire_amc_a_l

AMC (2014-): Nok en ny periodedrama som holder høy klasse. Denne gang er det 80-tallet og eksplosjonen som databransjen opplevde. I en tid hvor Apple ble født og IBM var den store giganten følger vi en gruppe innovatører som forsøker å bygge den neste nye superdatamaskinen for hjemmebruk.

Justified (4)

justified-collateral

FX (2010-2015): En stor favoritt her i redaksjonen, som vi har skrevet om før. Timothy Olyphant og Walton Goggins har den beste katt-og-mus leken vi har sett i rollene som protagonisten Raylan Givens og Boyd Crowder. Serien ble avsluttet i 2015 og etterlot seg et western-tomrom.

Penny Dreadful (NY)

Penny-Dreadful-2014-DShowtime (2014-): Seriesuksessen American Horror Story bekreftet publikums interesse for skrekk og horror, få ble derfor overrasket da Showtime også ville ha del av kaken, som resultat fikk vi denne skremmende serien. Den er fylt med kjente skrekkfigurer og ble godt mottatt av kritikerne, den har også en voksende stjerne her i huset.

Anmeldelse – sesong 1

Community (NY)

Community

NBC/Yahoo (2009-2015): En av de sprøeste, mest kreative og morsomme komediene amerikanerne har gitt oss det siste tiåret. Man skulle tro det var britene som stod bak. Om du ser mye TV-serier og filmer vil denne her gi en ekstra bonusverdi, med all sin metahumor og popkultur-referanser. Blitt kansellert nesten like ofte som den har sesonger, men det ble til slutt hele 6 sesonger.

Dybdeartikkel

Freaks And Geeks (NY)

freaks-n-geeks_l4NBC (1999-2000): Paul Feig stod bak dette morsomme tenåringsdramaet, som også hadd Judd Apatow som produsent. NBC-serien var elsket av mange, bortsett fra nettverket som sendte serien. Etter 12 episoder ble det stopp i sendingen, selv om 18 episoder ble produsert. C More har heldigvis alle 18 tilgjengelig. Om du er på jakt etter en kultserie er dette serien for deg. Obs! Krever C More-pakke

The Good Wife (7)

The Last CallCBS (2009-): Kanskje den mest undervurderte dramaserien på norsk TV. Denne her sanker inn priser og gjør det fortjent, den har klart kunststykket å holde seg på et høyt nivå sesong etter sesong. Julian Marguelies har hovedrollen som Alicia Florrick, en av de mest imponerende kvinnerollene vi har sett.

The Shield (NY)

The ShieldFX (2002-2008): En serie som skapte kontroverser med sin portrettering av korrupte politifolk. Seere måtte gni seg i øynene da de så Michael Chiklis, mannen som spilte den joviale og snille Scali i serien The Commish, her gå frem på helt annet vis. Serien har også en av de mest berømte og kritikerroste avslutninger, her har vi noe så sjeldent som en serie som ikke rotet seg bort tross syv sesonger. Obs! Krever C More-pakke

Dag (5)

DagTV 2 (2010-): Den norske serien makter å markere seg i mylderet av tilgjengelige serier. Dette er usedvanlig sterkt! Er dette tidenes beste norske serie? Godt mulig. Atle Antonsen viser at også norske komedie kan levere drama og humor fra øverste hylle. Psykologoen Dag (Atle Antonsen) har det ikke enkelt, hans historie og liv er både morsomt, absurd og rørende å følge.

Seinfeld (NY)

SeinfeldNBC (1989-1998): Serien om ingenting har blitt minst like legendarisk som M.A.S.H. og Cheers. Dette er godt mulig tidenes mest kritikerroste og elskede komiserie. Den kyniske vennegjengen i New York får til det mest utrolige i sitt daglige liv. En banebrytende komiserie som viste at komedie er best når komikere styrer skuten. Om du ønsker mer Jerry Seinfeld bør du for øvrig sjekke ut hans kaffeprat-serie Comedians In Cars Getting Coffee, som ligger ute gratis tilgjengelig på nett. Obs! Krever C More-pakke

Parks And Recreation (NY)

parksNBCDCNBC (2009-2015): Det begynte ikke så bra for mockumentary-serien med en heller tam og rotete første sesong. Men så skjedde det noe, kvaliteten økte for hver episode og til slutt satt vi igjen med et ikonisk ensemble. En haug med humortalent både foran og bak kamera, serien sparket også i gang karrieren til Chris Pratt (Guardians of The Galaxy, Jurassic World). For alle som elsker politisk satire som eksempelvis Yes, Minister så er denne her et must.

Mad Men (NY)

don-draper-mad-men-season-7-w724AMC (2007-2015): Seriens påvirkning på moderne TV-serier kan ikke undervurderes, ei heller hvilken effekt denne hadde på nykommeren AMC – et selskap som tidligere satset på å vise klassiske filmer. Serien smeltet kritikernes hjerter med gjenskapelse av 60-tallet. Tiåret revolusjonerte det amerikanske samfunn, her serveres en kompleks historie med flere godbiter. Don Drapers selvdestruktive liv er gripende og rundt seg finner vi et av moderne TVs mest imponerende rollegalleri. Om du er blant de heldige som ikke har fått med deg denne godbiten, vit at vi misunner deg og oppfordrer deg på det sterkeste til å gjøre noe med det. Obs! Krever C More-pakke

Anmeldelse – sesong 4 Anmeldelse – sesong 5 Intervju med Abigail Spencer Dybdeartikkel: AMC

Friday Night Lights (NY)

Friday Night LightsNBC (2006-2011): Dramaserien tar for seg et amerikansk fotballag. Kyle Chandler spilte hovedrollen og vant en fortjent Emmy for den prestasjonen.

Peter Berg-serien slår virkelig fra seg og er en perfekt serie til de fleste formål. Både voksne og ungdom vil nok bli mektig engasjert i beretningen om en amerikansk småby og fotballagets betydning for lokalsamfunnet. «Du elsker fotball, du vet det bare ikke enda» blir sagt i serien. Det  samme kan sies om Friday Night Lights. Du elsker nok denne serien, du vet det bare ikke enda. Obs! Krever C More-pakke.

Anbefaling Anmeldelse – sesong 1 Anmeldelse – sesong 5

Ute av listen siden sist

Flere serier har forsvunnet fra tjenesten siden forrige liste: Pacific Blue, Glee, A Young Doctor’s Notebook, Prison Break, Blue Bloods, White Collar, Come Fly With Me, Alpha House, Pokemon, Little Britain, Luther, Orphan Black, Top Of The Lake, Sherlock og Farg

Ikke med grunnet få episoder

Grey’s Anatomy, That ’70s Show, Arrow, Blindspot, 30 Rock og Criminal Minds er utelatt siden det er få episoder tilgjengelig.

Norske serier

Sumo har flere norske serier som ikke er nevnt, enten fordi vi har veid og funnet de for lette eller for få i redaksjonen har sett de. Men vi syntes TV 2 fortjener ros for å satse på norsk, så her er serier som kan være verdt å sjekke ut: Okkupert, Maniac, Frikjent, Det Tredje Øyet og Meglerne.

Hva mener DU?

Enig i listen? Kommet over feil eller mangler+ Noen serier som vi absolutt bør sjekke ut? Ønsker du tips til serie å se? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer på nyåret.

Annonse
X
X
X