– Ble The Kennedys kansellert etter press fra «liberale»?

Kommentar: Er takhøyden blitt for lav i Hollywoods liberale kretser?

History Channel har brukt hele 25 millioner dollar på syv episoder av dramaserie The Kennedys, men sluttprodukter passer visst ikke kanalens profil som valgte å ikke sende serien. Det ser ut som den blir et offer av kulturkrigen i kjølevannet av Kennedy-legenden.

Det var en stjernespekket serie. Med Katie Holmes, Tom Wilkinson og Greg Kinnear manglet det ikke på trekkplaster, men noen i Disney, NBC og Hearst mente visstnok at portretteringen av historiske hendelser kanskje ble litt vel for hard kost. Følgende uttalelse er kommet:

– Til tross for at produksjonen er gjort av høyeste kvalitet har vi, etter å ha sett det ferdige produktet, konkludert med at dette ikke passer vår merkevare, uttalte representanter fra kanalen og fortsatte:

– Vi anerkjenner at historisk fiksjon er et viktig medium for historiefortelling og hyller det harde arbeidet og lidenskapen utført i arbeider med serien, men vi anser avgjørelsen som det mest riktige for vårt nettverk

Annonse

Konservativ serieskaper skaper harme

Det er verdt å undre seg over hva som var såpass provoserende at hele serien måtte skrinlegges. Produsenten er Joel Surnow, som var tungt involvert i TV-serien 24. En serie som provoserte det liberale Hollywood, spesielt perspektivet på tortur og terror-bekjempelse.

Surnow er en velkjent konservativ, som får lojale Kennedy-tilhengere til å bli skeptisk. The Kennedys har fått passet sitt påskrevet av den liberale regissøren Robert Greenwald, som kalte prosjektet «billig såpeopera av verste sort» etter å ha lagt ut en video hvor han ber folk nekte å se serien.

– Alt annet enn liberalt

Har presset virket? Det kan nesten se ut som det, som ville vært trist. Det beste er å la folk se selv, bedømme og så komme med kritikk som ikke er forutinntatt. Det er tross alt den liberale måten å gjøre det på.

Det hadde vært kjekt å se og bedømme selv hvordan serien er. Forhåpentligvis blir den å finne på en annen kanal, Showtime er nevnt som alternativ (de kan vise provoserende Weeds og Dexter). Uttalelsen fra seriens produsenter er ganske klar:

– Til tross for at vi syntes det er beklagelig at det ikke passer inn i planene til kanalen, er vi sikre på at seere i USA og verden for øvrig vil få muligheten til å se serien i nær fremtid.

Aksjonene alene gjør dette til en serie det kan bli verdt å få med seg. Det er vel også en dramatisering og ikke dokumentar, men det er ikke fremmed for History Channel. Det er altså en kursendring for kanalen.

God drama tror jeg nå det blir. Om det blir historisk korrekt? Tja. Kennedy-familien, Frank Sinatra, Marilyn Monroe 60-tallet… Det skal litt til for å rote det til. JFK er ikke noe å tulle med i USA, det er en legende man aldri blir lei av.

Traileren ser nå i det minste knallbra ut. Så får vi håpe det blir anledning til å se det ferdige produktet også.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

The Kennedys. Foto: History Channel

The Kennedys

Kontroversiell miniserie om livet til den kjente presidenten John F. Kennedy. 
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer