Annonse

Snart slipper Nordmenn å bli frarøvet muligheten til å se en av de beste seriene fra USA. For TV 2 Sumo har sikret seg Justified.

Nyheten kom akkurat i det jeg jobbet med en artikkel med navnet «Den beste TV-serien du ikke får sett på TV». God timing det der TV 2, som nå gir meg en god grunn til å kaste pengene mine i deres retning.

Forsvant fra TV-skjermen

Justified ble tidligere vist på Viasat 4, men sesong 4 ble aldri sendt. Sesong 1 og 2 har vært tilgjengelig en stund på Netlix, men sesong en forsvant derfra 1. januar. Våre henvendelser om seriens fremtid på Viasat 4 ble ikke besvart og vi antok med det at seerne kunne se langt etter sesong 4.

Oppdatert: Viasat 4 har nå informert om at lave seertall gjorde at de ikke investerte i nye sesonger.

Forrige uke premierte sesong 5 i statene. Til strålende kritikk. I april blir både femte og fjerde tilgjengelig på TV 2 Sumo, skal vi tro tjenestens innkjøpssjef.

Annonse

Vi ble tipset om dette på sosiale medier. Twitter er gode greier det, for TV 2 Sumos innkjøpssjef Kine Lundefaret slapp den gledelige nyheten.

Justified er en nymoderne westernserie om lovmannen Raylan Givens (Deadwoods Timothy Olyphant). Den litt triggerhappy karen skaper hodebry for de lokale kriminelle, spesielt for hans tidligere kamerat Boyd Crowder (The Shields Walton Goggins)

En av vår tids beste serier

Sesong 4 ga jeg toppkarakter, mens redaksjonen plasserte serien som nr. 5 av fjorårets beste dramaserier. Foran serier som Homeland, Mad Men og Boardwalk Empire. Jeg har tidligere omtalt serien som «den kuleste serien på TV», og siden det er ikke serien blitt dårligere. Tvert imot.

Dette er et av de sjeldne tilfellene hvor en serie ikke roter seg bort. Den er ingen Dexter. Nå vil nok sesong 2 fremheves som den beste, mye grunnet at den ellers så mannsdominerte serien fikk Emmy-vinner Margo Martindale som skurk, men de påfølgende sesongene har ikke skuffet. Det er lag på lag med kvalitet, hvor hver scene forsterkes av alle episodene som kom før.

Selv om den har sin del av macho-innskudd, har den et spennende syn på mannsrollen. Raylans største vansker er ikke å hanske den neste skremmende skurken, for familieliv – forholdet til faren og det å fungere i et lokalmiljø han en gang flyktet fra er mer enn en munnfull for lovmannen.

Slutt i 2015

I går kom nyheten om at serien kun får en sesong til, det betyr at det er over og ut for Raylan Givens i 2015. Avgjørelsen ble tatt på tross av at kanalen FX gjerne vil ha med serien videre. Serieskaperen vil gi seg på topp og med det unngå fellen som så mange serier går i med å melke det for lenge.

Det tyder på at Justified vil avsluttes på like høyt nivå som den er på nå – og med det gå inn i historiebøkene som en av tidenes beste serier. Den har gjort det mens den lever i skyggen av andre publikumsfavoritter. Der har den revitalisert westernsjangeren og gitt oss et dusin uforglemmelige karakterer.

Nå som serien dukker opp på Sumo er det vel bare et spørsmål å stille seg selv: Do I feel l….

1. april har Justified sesong 4 og 5 premiere på TV 2 Sumo. Sesong 1-3 er lovet tilgjengelig innen kort tid.

Sjekk ut vår premierekalender for flere premierer.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
16 Comments
Flest stemmer
Nyeste Eldst
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer