Topp 10 Netflix-originaler (sommer 2015)

Del nyheten

Vi er snart klar med ny og oppdatert toppliste for alt av Netflix-serier. Vår forrige blir bare mer og mer populær, men mye har jo skjedd siden den gang.

Som forrett vil vi gi dere noen topp ti frem til da, som gjør det litt enklere for dere lesere å finne frem.

Først ut er liste over de originale Netflix-seriene. De som er produsert eksklusivt for tjenesten, eller i samarbeid med andre aktører. Eksempelvis som tilfellet med Lilyhammer, hvor NRK og Netflix delte regningen. Det kan være litt forvirrende, da serier som Derek (Channel 4-serie) og Better Call Saul (AMC-serie) gjerne oppfattes (og presenteres) som Netflix-serier, men hvor det er distribusjonsrettigheter de sitter på, ikke eierskap.

Derfor har vi ekskludert enkelte serier fra listen, noe dere står fritt til å være uenig i. Definisjonen kan bli høyst diffus til tider. Vi tar i hovedsak de seriene Netflix er med på å finansiere produsjonen av.

TOPP 10

Hemlock Grove

netflix-hemlock-grove

Sjanger: Grøsser/thriller

Dette er en serie det er delte meninger om i vår redaksjon. Serien har nok begrenset med apell til massene, men om du først faller for denne sære fortellingen av varulver og vampyrer i Hemlock Grove, da er sjansen stor for at du forelsker deg helt. For de som liker serien er innbitte fans.

Da er det ikke så farlig om det er nok av de som ikke helt syntes dette var verdt tiden?

Serien er særdeles grafisk og forsøker å omfavne samme mystiske tone som Twin Peaks ble kjent for å ha. To sesonger er tilgjengelig, en tredje og siste sesong er på vei.

Du kan lese mitt førsteinntrykk  og av sesong 1 og av sesong 2. Steffen har også snakket med seriens stjerner Bill Skarsgård og Penelope Michell og serieskaperne Brian McGreevy og Lee Sipman.

Marco Polo

Marco Polo 44Sjanger: Periodedrama, Action

En av tidenes dyreste serier, her følger vi den unge eventyreren Marco Polos liv i Asia. Den ble ikke den store monstersuksessen Netflix håpet på, men presterte godt nok til å få nok en sesong.

Ingen kritikersuksess, ei heller hos oss. Dette er for de som ikke klarer seg uten jevnlig inntak med periodedrama. Det skader heller ikke med en serieopplevelse hvor produksjonsverdiene er påkostet og troverdige.

Om du er interessert i mer informasjon om serien kan vårt intervju med sjefsprodusentene anbefales.

 

House Of Cards

House-of-Cards-Promo-Saison1-112Sjanger: Thriller, Drama

Den første storsatsingen til Netflix. Vi falt pladask for Kevin Spacey som den skrupulløse poitikeren Frank Underwood, serien kåret vi blant annet til årets nykommer i 2014.

Seriens popularitet dalte litt i sesong 2 og 3, det er ikke uvanlig at en serie som åpner såpass bra sliter med å holde. Men det er fortsatt en solid spenningsserie med fenomenale skuespillere og et ganske så bisarrt og kynisk plott.

Unbreakable Kimmy Schmidt

ellie-kemper-unbreakable-kimmy-schmidt-w724Sjanger: Komedie

Nominert til hele syv emmyer, her har 30 Rocks Tina Fey nok en suksess i ermet. En sprø komedie om en ung dame om nekter å la seg knekke, hun angriper verden med all den positivitet hun klarer å oppdrive.

Steffen ga serien tommel opp. En av flere serier på denne listen som også kom seg inn på vår toppliste for nye serier.

Sense8

Sense8Sjanger: Drama, Sci-fi, Action

Det tilbys alt for lite sci-fi på seriefronten og gleden var stor over at Netflix tok affære. De hyret inn skaperne av The Matrix, i tillegg fikk de inn skaperen av legendariske Babylon 5.

Resultatet minner ikke om noen av de to seriene, men dens ambisjonsnivå fascinerer. Litt urytmisk er det, her eksperimenteres det i overkant mye med det narrative. For noen kan det nok bli litt i overkant mye. Dette er nok en serie som trenger ytterligere fordøying før vi klarer å felle en endelig dom.

Det er fortatt uvisst om det blir flere sesonger. Vi ville nok avventet til det blir avklart før man investerer tid i serien. Med mindre behøvet for sci-fi er alt for stort.

Orange Is The New Black

1401x788-oitnb_cas_002_hSjanger: Drama, Komedie

Tjenestens mest kjente serie de siste par årene, ved siden av House of Cards. Holder seg godt, selv etter tre sesonger. Det er aldri lett å forutsi hva som kommer til å skje og det varierte og helsprø karaktergalleriet gjør serien til noe unikt.

Den er nok mest myntet på det kvinnelige publikum, som lettere kan relatere seg til tematikken. Bak komedien lurer det også en kritisk portrettering av amerikansk fengelspolitikk, slik skaper Jenji Kohan i sin tid tok for seg amerikansk småbyliv

Bloodline

bloodline 424242Sjanger: Thriller, Drama

Årets dramasatsing fra strømmegiganten, pakket inn i akkurat nok mystikk og spenning. Den har de samme høye produksjonsverdiene vi er blitt vant til fra kanalen og kan skilte med fantastiske skuespillere som Kyle Chandler og Ben Mendelsohn. Sistnevnte intervjuet vi tidligere i år.

Dette er den perfekte serie for de med helgen til rådighet og som ønsker å fordype seg inn i en kompleks historie med familiedynamikk og overraskende vendinger vi sjeldent har sett makan til. Her kan du lese Steffens tanker om serien.

Bojack Horseman

bojackhorsemanSjanger: Komedie, Drama

Kanskje den mest unike serien til Netflix? Det som kan se ut som nok en satirisk og fjollete komiserie utvikler seg etter hvert også til å bli et rørende og tankevekkende drama.

Breaking Bads Aaron Paul har en av stemmene, du kan lese om den opplevelsen i vårt intervju. Vi har også snakket med serieskaper Raphael Bob-Waksberg om seriens ferd. Ny sesong premierte nylig, det blir også en tredje sesong. Dette er en serie vi trygt kan anbefale for alle som liker det som gjerne er sprøtt og nytt, men merkelig nok også så velkjent.

Her kan du lese førsteinntrykk av serien.

Arrested Development

Arrested-Development-1908409 (1)Sjanger: Komedie

En av seriene om startet gjennopplivingstrenden som herjer. Opprinnelig en Fox-serie som ble kansellert, til frustrasjon hos dens mange tilhengere. Netflix skapte jubel da de sikret seg rettighetene og bragte serien tilbake, trass i at flere av skuespillerne nå er blitt ganske store stjerner.

Heldigvis er en av fordelene med trenden hvor serier har korte sesonger, at også filmstjerner finner tid til slike forpliktelser. Tilbakekomsten ble belønnet med plass på vår toppliste for 2013 og god karakter i vår anmeldelse.

Marvel’s Daredevil

daredevil 3424321Sjanger: Action, Drama, Spenning

Den topper denne listen, som den gjorde listen over årets nykommere. Vi elsker hvordan superheltserien tilfører sjangeren litt mer kompleksitet, og med det i større grad tar hensyn til et voksent publikum, fremfor de mange kompromissene filmene har for å ikke få for høy aldersgrense.

Historien fenger og rollefiguren Matt Murdock er blant de mest interessante i Marvel-universet. Her skaleres truslene ned til et mer lokalt nivå og gjør opplevelsen litt mindre svart/hvitt.

En serie som dessverre ble oversett av årets Emmy-jury, men det er ikke så farlig siden publikum strømmer til serien. Netflix-lekkasjer indikerer at den er tjenestens mest sette serie, noe som ikke overrasker oss etter de positive anmeldelsene.

Annonse