– Det er galt på alle mulige nydelige måter

Del nyheten

Tidligere i sommer i London tok jeg en prat med Emmy-vinneren Aaron Paul, best kjent som Jesse Pinkman i Breaking Bad.

Skuespilleren, som vi også finner i filmer som Need For Speed, Long Way Down og kommende storfilmen Exodus: Gods And Kings, er nå klar for Netflix med noe helt annet enn drama. BoJack Horseman er en helt ny animert komiserie som har premiere på Netflix denne uken.

Les også: Vårt førsteinntrykk av BoJack Horseman

Under kan du lese intervjuet med den åpenhjertige skuespilleren. 

 

Hvordan vil du beskrive BoJack Horseman?

Det er galt på alle mulige nydelige måter. Det er ikke for barn, det er en tegneserie for voksne med et åpent sinn. Haha. Basert rundt fyren BoJack Horseman, som er en hest som er en avdanka sitcom-stjerne fra 90-tallet som sliter med å få karrieren på rett spor. Han er en alkoholiker og avhengig av beroligende for hester. Han har null moral uansett hva, og den groveste munnen på planeten. Men når det er sagt, har han en nydelig husgjest som heter Todd som jeg spiller. Han stikker aldri. Todd er en stoner og spiser pop-tarts dagen lang, men han har et stort hjerte og elsker BoJack.

Hvordan endte du opp i denne serien etter alt du har gjort den siste tiden?

Serieskaper Raphael Bob-Waksberg og produsenten Noel Bright kom til meg i utviklingsfasen og spurte meg. De ga meg et lite spec-manus til en pilot av serien på 10 sider og ba meg lese det, så jeg leste det. Jeg lo så mye av det, og de spurte om jeg ville være med å utvikle det med dem. Så jeg sa «så klart» til det. Ideen om å produsere og ha hovedrolle i en briljant tegneserie overgikk mine villeste drømmer, så jeg ble med og vi fikk Will Arnett til å spille BoJack og han er så briljant. Han er så morsom, han har en så utrolig stemme, han er perfekt til denne serien. Etter det kom resten av casten sammen og det første stedet vi presenterte prosjektet til var Netflix. Og Netflix hva de gjør nå er utrolig, jeg tror det er veldig treffende at vi slipper alle de 12 episodene av sesong 1 samtidig.

For Breaking Bad vil du vel si at er mer treffende med en episode hver uke? 

Ja, det er fint å ha det spredd over en episode hver uke som Breaking Bad gjorde for den typen serie det var. Noen serier trenger man å tenke mer over. Det er kult å ha den samtalen etter hver episode har blitt sendt over hva som skjer neste uke og sånt. Det var så flott med Breaking Bad at serien var på en søndagskveld, og mandag snakket alle om hva i helvete som skjedde. Du har den uken til å la serien marinere seg, og bare nyte den ene episoden. Mange så nok siste sesongen på 5 dager, og jeg bare «husker du noe som skjedde?».

Hva er det beste med å låne stemmen bort til BoJack Horseman som Todd?

At jeg går på jobb i hva jeg måtte ønske og kan se ut som dritt. Haha!

Er det noe du tror folk vil like med denne eller andre karakterer? 

Jeg tror mange kommer til å kjenne seg igjen i Todd. Jeg spøkte tidligere om at det er galt på alle mulige måter, men det er også en serie som får deg le. Jeg tror også at du finner at du liker disse karakterene fordi serien investerer mye tid i karakterene, ikke bare spøkene og det rare eller vulgære. Episodene er ikke enkeltstående historier, det er en helhetlig historie over flere episoder. Det er ikke som så mange andre tegneserier på TV hvor du kan se en episode her og der. Du kan gjøre det, men du burde heller se hele serien. Derfor Netflix er et passende sted, for folk ser episodene kronologisk.

bojack horseman cast
Allison Brie, Aaron Paul, Raphael Bob-Waksberg og Paul F. Thompkins. Foto: Netflix

Hvordan var innspillingen, var det mye hver for seg eller gjorde dere innspillingen sammen?

Vi leste rundt et bord sammen som man som oftest gjør så ofte som var mulig. Selv når noen var ute av byen fikk vi dem inn via telefon, men ikke når vi spilte inn da. Når det kom til innspillingen var det for det meste en person som spilte inn om gangen.

Hvor lang tid tok innspillingen av sesong 1?

Vi gjorde en episode her og der. Jeg spilte inn noe her [i London] noen ganger i fjor når jeg jobbet her. Noen ganger gjorde jeg en episode en dag, en annen dag 2 episoder. Vi har brukt en god del tid på dette.

Det høres ut som et flott prosjekt å ha ved siden av alt annet du driver med akkurat nå. Bruker du  erfaringer du har lært av andre som Bryan Cranston til dette prosjektet?

Bryan er min mentor, og jeg elsker han så mye. Jeg har lært så mye av han, og jeg bruker det garantert mye av det for resten av livet mitt.

Jeg kjenner han ikke, men jeg elsker han også.

Haha! Det er slik Bryan er, lett og like og en av mine favorittpersoner i verden.

Har dere snakket om flere sesonger hvis BoJack Horseman er suksessfull?

Ja, vi håper å forsette serien så lenge vi ser det mulig. Vi har en følelse med serien, en spenning fra alt vi hører fra Netflix og de som har lest manus eller sett noe. Vi er så investerte i disse karakterene, og vi er spente på mottagelsen. Vi får se.

Dere har en veldig god cast ved siden av dere faste, Will Arnett, Paul. F Thompkins, Amy Sedaris og Allison Brie. Kan du fortelle noe om hvem som også låner bort stemmene til serien?

Vi har noen fantastiske skuespillere som låner bort stemmene. Oliva Wilde, Stanley Tucci som er en venn av meg gjorde en haug av episoder, Naomi Watts kom inn å gjorde en episode og. Listen er lengre, og jeg vil ikke avsløre for mange. Det er mange kule navn.

American Dad har med Patrick Stewart her og der. Er det et kjente navn som gjør det samme i Bojack Horseman?

Vi har Patton Oswalt, og han er fantastisk. Han gjør flere karakterer og stemmer, det var så utrolig å jobbe med han selv om jeg bare gjorde det en dag.

Var manuset til serien skrevet så dere kunne gjøre noe improvisasjon, eller var manuset såpass bestemt skrevet at dere holdt dere til manus?

Vi kunne gjøre noe, men manuset var såpass på sida allerede. Og Raphael regisserer hver eneste episode, så det er hans barn og han er som en fantastisk tegneserie i seg selv. Han har så mye lidenskap for serien og han er så morsom. Jeg var veldig mye en person som gjorde det jeg ble fortalt og det som sto i manuset å det så sakte siden dette er nytt for meg. Mange av disse folkene som gjør denne serien er ikke som meg når det kommer til serien. Will Arnett har gjort stemmer på så mye ting, han har så klart LEGO-filmen. Den filmen gjorde det ok tror jeg. Haha. Den tjente vel en billion dollar.

Ja, og ikke bare var det en stor film det var også en god film med en fantastisk gjeng skuespillere som lånte bort stemmen til. Chris Pratt, Elizabeth Banks og Arnett spesielt synes jeg.

Ja, de var bra. Personlig elsket jeg Pratt sin stemme i filmen mest utenom Will sin. Det var en film som var god for barn, men også for voksne. Det er litt det jeg elsker med animerte filmer om dagen, det er lagd for alle. BoJack Horseman riktignok, det er ikke skapt for alle. Skam oss om det var tilfellet. Dette er garantert ikke lagd for barn. Haha. Barn vil kanskje se på, men de burde virkelig ikke se på det.

Var det noe mål å prøve å se etter noe annet enn det du har drevet med de siste årene? 

Man prøver alltid som skuespiller å finne det neste prosjektet. Tanken å være en arbeidsløs skuespiller er skremmende, man vil holde monumentet gående. Men for å holde deg må man også være kresen på hvilke roller man velger. Ikke ta alt man får tilbudt, det var litt derfor jeg ikke har hoppet tilbake til en en dramaserie til tross for at jeg har fått tilbud. Jeg var også involvert i en pilot på HBO, men siden serien måtte bli filmet inn i Europa ville jeg ikke gjøre en serie så langt unna min kone og familie i USA. Så når dette prosjektet ble tilbudt så tenkte jeg at det var så moro. Jeg gjorde en TV-pilot for en tegneserie en gang, men det gikk ingen vei og jeg likte det svært godt. Når BoJack Horseman kom opp til meg tenkte jeg bare at dette var det for meg. Målet mitt er å alltid prøve å gjøre noe nytt som utfordrer deg i en ny måte. Og dette er det, men også veldig morro.

Det er interessant å se deg gjøre noe annerledes etter Breaking Bad. Og det er godt mulig du får enda en ny Emmy om noen måneder som du fortjener, men Bryan har nok en stor trussel fra True Detective. T

usen takk. Jeg kommer alltid til å være takknemlig for Vince Gilligan for den rollen han endte opp med å lage for meg. Jeg har ikke sett True Detective enda, men hører det er bra. T

rue Detective er veldig bra, bare å låse deg inn på rommet en helg å se sesong 1 når den slippes på Blu-ray nå snart.

Haha, det høres ut som en plan for hvis jeg er alene hjemme.

Les også: AMC røper detaljer om Better Call Saul

Med Breaking Bad, har du snakket med Vince og Peter Gould om å gjøre Better Call Saul?

Jeg skulle ønske jeg kunne ja, men for å være ærlig nei. Jeg vet det er rykter om at jeg var i forhandlinger, men for å være ærlig det er ikke sant. Jeg har snakket med dem og besøkt dem under produksjonen, bare fordi jeg ville si hei til dem fordi de er på vei til å starte innspillingen. Jeg vil snike meg inn å se litt, fordi de har tavler over hele manusforfatter-rommet. Så jeg leste teaseren for den første episoden, og det var bra.

breakingbadseason5jesseandwalt1-e1376076534755
Aaron Paul og Bryan Cranston i Breaking Bad. Foto: AMC

Det er kanskje også veldig passende at serien handler om Saul? Jeg mener Saul hadde lite tid på skjermen den siste sesongen, og Bob Odenkirk er en morsom fyr.

Ja, og vi så aldri så mye av Saul Goodman egentlig. Vi så aldri forbi gardinene på livet til Saul. Vi fulgte han aldri hjem, vi viste ikke hvordan huset hans så ut. Bare hvordan bilen hans ser ut, og det var det. Det blir fint å se Saul Goodman våkna opp om morgenen, og gå til køys om kvelden. Jeg er veldig spent på se mer inn i livet hans. Hvis de ønsker å  få Jesse tilbake, så gjør jeg det garantert. Så klart.

Sesong 1 av BoJack Horseman er tilgjengelig på Netflix i sin helhet nå. 

Annonse