AMC røper detaljer rundt Better Call Saul

AMC har annonsert noe mer info rundt Breaking Bad-foreløperen Better Call Saul. Sa jeg forløper? Ja, nettopp det vil Better Call Saul være annonserte kanalen i et presseskriv i natt.

Serien er satt 6 år før Saul Goodman møter Walter White. Når vi møter han, mannen som blir Saul Goodman er han kjent som Jimmy McGill, en liten advokat som søker etter sin skjebne, og, mer middelbart, svindle for å få endene til å møtes. Jobbende sammen med, og, ofte mot Jimmy er «fikseren» Mike Ehrmantraut, en elsket karakter introdusert i Breaking Bad. Serien vil følge Jimmys transformasjon til Saul Goodman, mannen som setter «kriminell» i «kriminal advokat.» Serien tone er dramatisk, vevde flettet med mørk humor.

I tillegg til Bob Odenkirk og Jonathan Banks tilbake i rollene deres som henholdsvis Saul Goodman og  Mike Ehrmantraut, inkluderer casten Michael McKean som Chuck, Rhea Seehorn som Kim, Patrick Fabian som Hamlin og Michael Mando som Nacho — «karakterene vil representerte både legitime og illegitime sider av loven».

Annonse

I tillegg slapp også AMC et nytt bilde av serien som viser Jimmy/Saul (Odenkirk) og broren Chuck (McKean) sammen.

better call saul_32
Bob Odenkirk og Michael McKean i Better Call Saul. Foto: AMC

Ytterligere info røpet av serieskaperne Vince Gilligan og Peter Could under panelet til serien påTelevision Critics Association Summer Press Tour 2014.

De kunne blant annet røpe at Breaking Bad-regissør Michelle McLaren vil regissere episode 2 av serien. McLaren som jeg tidligere hyllet for hennes regi av en av Breaking Bad sine siste episoder To’hajiilee har også regissert episoder av serier som Game of Thrones, The Walking Dead og The Leftovers de siste årene.

Som tidligere kjent vil også Gilligan regissere første episode. Gould vil selv regissere sesongfinalen av sesong 1 også. Emmy-nominerte Adam Bernstein som regisserte første episode av Fargo er også tilbake etter å ha regissert flere episoder av Breaking Bad, men det slutter ikke der. Colin Bucksey og Terry McDonough er også med, sistnevnte er regissør for seriens tredje episode etter å ha regissert Breaking Bad-episoden som introduserte Saul Goodman.

For å avslutte runden med regissører så bekreftes det også at produsent Tom Schnauz som bare har regissert en gang i livet med en episode av Breaking Bad vil også regissere en episode av Better Call Saul. I andre ord består regissørene for Better Call Saul nesten bare av Breaking Bad-regissører.

Better Call Saul Jimmy
Bob Odenkirk i Better Call Saul. Foto: AMC

Gilligan nevnte at utsettelsen av Better Call Saul fra planlagte november i år til tidlig i 2015 var grunnet hans evne til å skrive fort nok. Ikke fordi han ikke ville rekke å skrive for sesong 1 som er bestående av 10 episoder, men å gjøre det samme for sesong 2 som er bestående av 13 episoder. Han beskriver seg selv som treg, og det var derfor han ville at AMC skulle dele opp siste sesong av Breaking Bad i to deler så han fikk mer tid på seg.

Uten å helt bekrefte akkurat når sa Gilligan at serien er satt rundt 2002. Hvorvidt noen flere karakterer fra Breaking Bad vil dukke opp i serien ble ikke røpet, men å se noen av de andre karakterene fra Albuquerque dukke opp er ikke så mye mulighet for i sesong 1.

Aaron Paul (Jesse på Breaking Bad) fortalte selv i sommer til Serienytt i forbindelse med Netflix-serien BoJack Horseman at han er interessert, men at ingenting er bestemt enda.

Hvorvidt seriens handling vil følge en tidslinje forklarer Gilligan med at seriens kan gjøre det samme som Breaking Bad, med å hoppe rundt i tid. Gould utelukker også ikke at serien vil gjøre selvstendige episoder, men det ser ikke ut som det er veien enda serien vil gå. Gilligan nevner at de har tenkt ut flere forskjellige iterasjoner av serien, inkludert en enkel ukas sak for hver episode. De vil at Better Call Saul vil ha noe av presisjonen til Breaking Bad.

Better Call Saul får premiere tidlig i 2015 på AMC og Netflix her hjemme.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter