– Vi snakket med flere som vil kastrere prosjektet

Del nyheten

Etter invitasjon fra Netflix intervjuet jeg en rekke skuespillere og produsenter fra den splitter nye Netflix-serien Hemlock Grove. Det startet med serieskaperne Brian McGreevy og Lee Shipman.

Les også: Intervju: Bill Skarsgård og Peneople Mitchell om Hemlock Grove

Jeg satte meg ned med serieskaperne av den nye Netflix-serien på et hotellrom i Canada hvor vi startet litt utenom hva som var planlagt, ettersom Lee var utenfor hotellet. Men det gikk greit, og vi måtte starte intervjuet uten Lee som sammen med Brian skapte serien som er basert på Brians bok.

Det meste vi snakket om var opprinnelsen til serien, og Netflix i seg selv.

leeshipmanbrianmcgreevy2929
Lee Shipman og Brian McGreevy.

Var originalt Hemlock Grove ment å bli en serie etter du ble ferdig med boken?

Brian: Det eneste jeg tenkte på først var å gjøre ferdig boken. Når manuskriptet til boken var ferdig og vi fant en utgiver så begynte jeg å snakke med Lee og Michael Connolly (som er en annen produsent på serien) om hvordan en film-adapsjon av boken ville sett ut.

Var dere bestemt på at en eventuell tv-utgave av boka skulle ende opp på Netflix?

Brian: Det var et valg vi gjorde, vi pitchet det til de mer forventede kabel-tv kanalene hvor vi fikk noen tilbud på bordet. Men for våres del var Netflix mer spennende og mer innovativt  Jeg hadde null erfaring med tv og den verdenen før dette, så å se hva Netflix gjorde det klart for meg at dette var fremtiden til mediet. Så hvis du ser på historien til tv-industrien, alt som har vært fremskritt har vært resultat av ny teknologi. Fra lyd til eksisteringen av  tv til eksisteringen av kabel-tv. Så denne industrien er diktert med framskritt i teknologien, og det vil indikere hvor industrien selv vil følge.

Hvor lenge ser dere for dere at Hemlock Grove vil vare? 

Lee: Vel, vi har konkrete planer for to sesonger til etter denne første.

Hva er det viktigste med en adapsjon av boka til tv?

Lee: Det viktigste må være få historien fra boka over til adapsjonen. Her får vi nesten 13 timer til det, mens en film ville gitt oss 2 timer. Det var ikke noe problem, det bare ble en ekspandering av boka. Med dette fikk vi muligheten til å gå lengre enn boka, og få denne novellen til å utvikle seg til et eget dyr. En sesong 2 vil kunne bygge dette videre også.

Så sesong 1 er boka og mer?

Lee: Sesong 1 er den første boka ja. Så fans av novellen vil bli fornøyde, men også overrasket fordi vi fikk ekspandere ting fra novellen i tv-serien.

Vil en potensiell ny sesong bety 13 nye episoder som andre Netflix-serier som House of Cards?

Lee: Vi vet ikke helt.
Brian: 13 episoder var noe som ble mandert av studioet, ikke Netflix siden dette var et utenlandsk salg og brydde seg ikke om det. Det kan forandre seg.

Hvorfor tv-serie fremfor en film?

Brian: Når vi introduserte produsenter for manuskriptet så var det i tankene at det kunne bli en film, men vi ble mer enig at tv var mer kreativt enn film. Det var et tilfelle hvor en stor produsent sa til oss at dette kunne bli det neste Hunger Games, noe som førte til at vi ikke pratet til den produsenten igjen. Derfor var vi ikke så interessert i å sette det opp under et stort produksjonselskap, siden de ville gjort det om til fuckings Twilight. De ville gjort det PG-13, bare fordi det fokuserer rundt noe folk i ungdomsårene betyr at det ikke er ment for de i ungdomsårene akkurat føler vi vi.

Lee: Ja, vi snakket med flere som vil kastrere prosjektet når vi bestemte oss for tv, og gjøre det om til en ny serie på CW som nesten sikter for et ungt kvinnelige publikum. Vi bestemte oss for at dette var en horror-serie, ikke noe i likhet med The Vampire Diaries.

Brian: Amerika er fremdeles så psykotisk inn på at unge med å fetisjere ungdom og uskyldighet. Jeg blir liksom kødder du med meg? Jeg var 17, vi gjorde dop og vi prøvde ha oss med hverandre.

Tok dere til vurdering i skrivingen av serien det faktum at mange nå, spesielt med Netflix, ser flere episoder om gangen?

Lee: Ja, det er nesten eksklusivt slikt vi skrev serien. Vi ser det meste på våres laptoper, og det var noe av skjønnheten med denne avtalen med Netflix og direkte til serie-ordre av prosjektet. Vi fikk 6 måneder til å skrive hele serien før vi startet filmingen, og med designet vi det som en 13-timers lang film med en pause hver time.

Hva synes dere om sammenligningen med Twin Peaks?

Brian: Det er hardt å ikke bli sammenlignet med noe som Twin Peaks når du setter noe til et bysted og gradvis utforsker det. Vi snakket med en annen journalist, og Kingdom (Riget) var også en referanse til hva vi prøvde å gjøre. Med Lynch, eller Von Trier så er de unike med slags merkelig art-house fortellinger og sånt beundrer vi.

Sesong 1 av Hemlock Grove er tilgjengelig på Netflix nå. Noe dato eller noe offentliggjøring om en ny sesong er ikke enda annonsert. 

Annonse
X
X