Emmy-nominasjonene er klare og der var det mye spennende.

Men selvfølgelig er er det også de som, ganske så uforståelig, ble utelatt i kulden. Det skjer hvert år. Det gir meg ypperlig anledning til å klage litt. Her er de mest innlysende savnene jeg kommer på:

 

Drama….

2015-02-10-justified1

Vidunderlige Justified avsluttet det hele på topp, The Americans er den mest fengende spionserien der ute. Men fikk de plass i dramakategorien? Nei, selvfølgelig ikke.

Annonse

For der må det faste inventaret Downton Abbey og House Of Cards oppta plass. Selv Homeland er tilbake igjen. Det er et par år siden de seriene var det beste av det beste.

Og selv om jeg ikke helt klarer å bli klok på om jeg elsker serien eller ikke, det hadde vært kult om The Leftovers blandet seg inn. Den dystropiske og manisk depressive serien har en unektelig x-faktor.

Men kanskje det største savnet er nykommer The Affair, som tilførte noe særegent og originalt til sjangeren. Den var kanskje litt vel forut for sin tid?

Komedie…

Og hva har Jim Parsons, som har vunnet prisen de siste par årene og har vært nominert et halvt tiår, gjort for å bli skjøvet ut? Dette er smått sjokkerende og protest sendes! Nei vent, Jeffrey Tambor har tatt plassen. Ok, det er greit. Sorry.

Jim Parsons i The Big Bang Theory - Sesong 7Men det er underlig. The Big Bang Theory har mistet sin Emmy-beskyttelse.

Biroller: Hvor er du Outlander-skurk? Og Mandy?

outlander_randallEr det en mann jeg gjerne skulle sett ta med seg en nominasjon er det Outlanders big-baddie Tobias Menzies. Jeg har ikke sett lignende djevelskap på år og dager. Greit nok, det er en helt ekstremt tøff kategori i år. Men jeg skal være såpass frisk og foreslå at Peter Dinklage kunne stått over i år, det er ikke som han fikk alt for mye å jobbe med i denne sesong av Game Of Thrones.

Ellers savner jeg også en gammel ringrev. Man kan si mye om Homeland og dens kvalitet, men jeg syntes nå den tok seg kraftig opp denne sesongen. Og Mandy Patinkin var konge som gissel. Men Emmy fikk ikke øye på han i grotten sin.

Har dere sett Daredevil eller?…

Vincent D’onofrio leverte den beste superhelt-skurken siden Heath Ledger i The Dark Knight. For ikke å snakke om at serien som helhet revitaliserte og tok sjangeren flere steg i en ny og spennende retning. Få serier har fungert bedre i «Binge-formatet».

Vincent-DOnofrio-as-The-Kingpin-in-Daredevil-1024x682Men superhelter er enda mer frynset på enn fantasi-sjangeren. Det er nok for mye å håpe på at en serie om en blind kriminalitetsbekjemper skal nå opp. Det kunne gitt litt sårt tiltrengt variasjon til dramakategorien, spesielt nå som Game Of Throens glimrer med sitt fravær.

Men The Flash lurte til seg en nominasjon i effekt-kategorien. Det er da noe. Men Daredevil, du fortjente så mye bedre enn dette!

 

Hvilke prestasjoner mener du at Emmy-juryen glemte?

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer