HBO Nordic og TV2 Sumo er alt unnagjort, nå er tiden inne for å presentere topplisten over serier på netflix.

Netflix er tjenesten som har flest serier, det var godt over 120 som ble bedømt. Men er det kvalitet eller kvanitet? Denne listen bør gi en god pekepinn på det.

Denne gang har 6 av redaksjonens medlemmer, 1 kvinne (Silje) og 5 menn (Vidar, Steffen, Tobias, Kenneth Remy, Eirik og Jørgen), satt seg ned og bedømt hver eneste serie de har sett.

Vi kommer med ny liste i april. Flere serier pågår og inntrykket der kan endre seg, i tillegg vil jo naturligvis flere serier bli sett av flere i redaksjonen. Det kan også være at inntrykk endrer seg over tid, eksempelvis gjennom å diskutere serier styrker og svakheter med dere lesere.

OBS! Ny Oppdatert liste – klikk her

70Bates Motel

A&E (2013-): Serien er en moderne vri på forhistorien til Psycho, som fokuserer på forholdet mellom Norman Bates og moren Norma flere år før handlingen filmen fra 1960 finner sted. Vera Farmiga som spiller Norma er Emmy-nominert for hennes rolle på serien, hvor hun spiller mot Freddie Highmore som hennes sønn Norman.

69Bones

Fox (2005-): Her har vi det tradisjonelle konseptet med å lage et team bestående av en etterforsker og en sivil spesialist. I dette tilfellet en antropolog og en politietterforsker. Fans av Buffy og Angel vil fort dra kjensel på David Boreanaz i en av hovedrollene.

68The 4400

USA Network (2004-2007): Science Fiction-serien ble sendt på norsk fjernsyn for et tiår siden, den handler om 4400 mennesker som på mystisk vis vender tilbake etter at alle i løpet av 60 år hadde forsvunnet. Serien var en av flere som kom i kjølevannet av Lost-bølgen, med episk mysterium i bunn. Det ble totalt 4 sesonger før den ble kansellert.

67Blue Bloods

CBS (2010-): Et tradisjonelt politidrama, her er fokus på enkeltstående episoder mer enn et sesonglangt et. Det hele ispedd mye moral og gjenkjennelig tematikk. Den gamle ringreven Tom Selleck har hovedrollen, hvor han spiller politimester Frank Reagan. Serien handler mest om hans familie, hvor de fleste enten jobber eller har jobbet i politiet. Av og til er det litt befriende å bare nyte en serie som forsøker å gjøre det slik man gjorde i «gamle dager».

66Episodes

Showtime (2011-): Friends-stjernen Matt LeBlanc spiller en parodiversjon av seg selv i en serie som tar for seg Hollywoods absurditet. To britiske serieskapere reiser til USA for å lage en amerikansk versjon av sitt eget britiske suksesshow. Her blir det kulturkonflikt og nok av morsomme øyeblikk.

65Merlin

BBC (2008-2012):  Første serie rettet mot ungdom som lurer seg inn på listen. Her følger vi den unge Merlin, magikeren som til slutt ender opp som Kong Arthurs betrodde venn. Den følger Smallville-oppskriften med å ta for seg en ikonisk persons tidligere år.

64Gossip Girls

The CW (2007-2012): Vi følger en gjeng unge mennesker som får livet sitt kommentert av en mystisk blogger. En svært suksessfull serie, enda mer populær utenfor sitt eget hjemland USA. En serie som sikter seg inn på unge voksne og ungdom.

63The Killing

AMC/Netflix (2011-2014): Det har gått sport i å lage amerikanske versjoner av suksessfulle nordiske de siste årene, denne basert på Forbrytelsen var en av bølgens første. En drapsgåte blir etterforsket over flere episoder. Serien hadde en trøblete levetid med et par kanselleringer, men ble reddet på ulikt vis. Krimtilhengere bør sjekke denne ut.

62American Horror Story

FX Networks (2011-): En litt overraskende hit som for alvor sparket igang skrekk-sjangerens popularitet. Glee-skaperne Ryan Murphy og Brad Falchuk står bak denne antalogiserien som går nye veier. Serien har vært en av de mest nominerte og priset tv-seriene de siste 4 årene.

61How I Met Your Mother

CBS (2005-2014): En av det siste tiårs mest populære komiserier. Gjennom samtlige episoder blir vi fortalt historien om hvordan Ted Mosby møtte moren til deres barn. Her har man en salig blanding av romanse og komedie, med unge voksnes streben etter å finne sin plass i verden.

60White Collar

USA Network (2009-): En FBI-agent og en svindler jobber sammen for å bekjempe kriminalitet i denne fengende dramaserien. Fans av Suits bør sjekke ut denne.

59Lilyhammer

Netflix/NRK (2012-): NRK og Netflix samarbeidet om denne serien før strømmetjenesten invaderte. En unik serie som var en av de første av sitt slag ved å ha en global appell. En gangster som må gå i dekning i Lillehammer, slikt skaper fisk-ut-av-vannet humor, samtidig som det er en tidvis ganske smart satire over alt som er norsk.

58Glee

Fox (2010-2015): En serie som kan skape krig i enhver redaksjon, for her er mye elsk-hat forhold. Men den hadde nok støtte til å karre seg inn på listen, serien som avsluttes i år kombinerer musikal og komedie til noe fengende og underholdende. Tar for seg underdogs og utstøtte på en videregående skole.

57Charmed

The WB (1998-2006): En særdeles populær serie rundt årtusenskiftet. Her følger vi tre hekser i moderne tid. Selv flere år etter den ble kansellert var den en av de mest populære seriene på Netflix og Amazon. Glad i eventyr og drama? Sjekk ut denne her.

56From Dusk Til Dawn

The El Rey Network (2014-): Serieversjon av den legendariske filmen. Også her er det Robert Rodriguez som står bak. Den nye kanalen El Rey satser på å få latinoamerikanere mer frem i fokus og skrekkserien var første serie ut. Frisk, kul og passe campy.

55Prison Break

Fox (2005-2009): Første sesong var noe av det kuleste og mest spennende vist på fjernsyn. Å se den møysommelige planleggingen og gjennomføringen av et fluktforsøk gjennom over 20 episoder var et lite kunststykke å få til. Det ble ikke helt det samme i de tre påfølgende sesongene, men første sesong er og forblir en klassiker.

54Poirot

ITV/STV/UTV (1989-2013): I 25 år var Poirot en tradisjon å se på NRK i påsken. Agatha Christie-krimserien er nå blitt historie, men det skader aldri med et gjensyn. Et must å få med seg for krimelskerne.

53House Of Lies

Showtime (2012-): Nok en serie med en filmstjerne i hovedrollen. Dramakomedien med Don Cheadle og Kristen Bell tar for seg den skruppelløse arbeidshverdagen i konsulentselskapet Galweather. Serien er litt som komediebroren til Mad Men, hvor spesielt Cheadles rollefigur Marty Kaan blir satt under lupen.

52Dawson’s Creek

The WB (1998-2003): Legendarisk ungdomsserie som var fast inventar for de fleste ungdom og unge voksne rundt årtusenskiftet. Her følger vi en ung vennegjeng, hvor blant annet Joshua Jackson (The Affair, Fringe) har en av hovedrollene. En serie som ofte hadde en lekende og eksperimentell kinematografi, mer inspirert av filmer enn serier.

51Weeds

Showtime (2005-2012): Denne mørke komiserien om alenemoren Nancy Botwin ble raskt en stor hit for Showtime. Bak serien står Orange Is The New Black-skaper Jenji Kohan, så om du liker fengselsserien vil du nok bli storfornøyd med denne her også.

50Family Guy

Fox (1999-): Første animasjonsserien på listen er etter hvert blitt en klassiker. Satire og parodi er ingredienser som gjør dette til en av de morsomste og mest absurde familier å følge.

49Hell On Wheels

AMC (2011-2016): Med kritikerroste Mad Men og Breaking Bad ønsket AMC å skape nok en kritikerfavoritt med hevneren Cullen Bohannon (Anson Mount). Slik gikk det aldri, serien har tidvis hatt vanskeligheter med å definere hva den ønsker å være og har hatt sine utskiftninger bak kamera. Men serien om jernbanebyggingen i USA har sine øyeblikk og er visuelt nydelig. Når den tar slutt i 2016 vil den stå igjen som en av de lengstlevende westernseriene i moderne tid.

48New Girl

Fox (2011-): Sjarmerende komiserie med herlige Zooey Deschanel i hovedrollen. I ferd med å bli litt av en veteranserie. Vi har ikke vært bortskjemt med gode situasjonskomedier de siste årene, dette er en av de bedre.

47Californication

Showtime (2007-2014): Smått sjokkerte seere ble vitne til David Duchovny i en helt annen rolle enn den som edle Fox Mulder i X-Files. I denne lille perlen av en serie spiller han den sjeldent edrue forfatteren Hank Moody. Det er sex, dop og rock slik vi aldri har sett på TV før. Ikke for den sarte sjel, mens alle andre som ikke alt så denne da den ble sendt på TV2 bør sjekke den ut.

46Elias

TV2 (2005-2014): Norsk TV kan hvis de vil, noe denne populære animasjons-serien er et eksempel på. TV-serien ble en kjempesuksess blant barn og fikk også en egen kinofilm etter hvert. Med historier som fenger både barn og voksne, med animasjon som klarer å fange litt av den magiske kyst-følelsen. Et must for familiens yngste medlemmer.

45Derek

Channel 4/Netflix (2012-2014): Dette er nok den mest emosjonelle og sympatiske serien fra Ricky Gervais. En morsom hyllest til de som tar seg av våre eldre. Le, tørk tårer og bli sjarmert – samtidig som du vil bli satt ut av enkelte vulgære elementer. Denne har litt av alt.

44Friends

NBC (1994-2004): En av TV-verdenens mest berømte kameratgjeng, her følger vi seks unge mennesker som forsøker å navigere seg gjennom 20- og 30- årene. Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at vennskap er seriens kjerne.

43Sons Of Anarchy

FX Networs (2008-2014): De fleste av oss er enige i at de siste sesongene ikke helt klarte å følge opp de foregåendes nivå, men på sitt beste er denne Kurt Sutter nær sagt uovertruffen. Men en Hamlet-inspirert handling følger vi en mototorsykkelgjeng, hvor gruppens «unge prins» begynner å grave i hva som skjedde med faren sin. En av de mest populære seriene blant leserne våre.

42Heroes

NBC (2006-2010): Helteserien var ganske så episk, spesielt første sesong hvor den hevet standarden for hver episode. Den fikk litt problemer underveis, blant annet med forfatterstreik og en plott som var litt «over alt». Men om du er ute etter en superheltserie så sjekk ut denne her, spesielt første sesong. Serien vender tilbake nå i år etter fem års pause.

41Broen

SVT1/DR1 (2011-): En vanvittig suksess som har fått en håndfull nyversjoner i utlandet. Denne definerer «nordisk-noir» mer enn noe annet med mystikk, sære personligheter og et kjølig visuelt uttrykk.

40Modern Family

ABC (2009-): En av de mest prisbelønte komiseriene fra det siste tiår. Her følger vi en helsprø familie med alle mulige arketyper. Ed O’Neill ble en publikumsfavoritt her hjemme gjennom Våre Verste År, her får han følge av et helt ensemble med dyktige skuespillere.

3924

Fox (2001-): Rett etter terrorangrepet 11. september kom serien om Jack Bauer, en mann som jobber med å bekjempe .. ja du rettet riktig … terror. Det var et litt upassende sammentreff, men serien viste fort at den hadde noe å tilby med et originalt konsept. Her følger vi Jack gjennom 24-timer, hvor hver episode tar for seg en av de timene. Vi har sett det gjort til det ypperste i filmer som 12 Angry Men, High Noon og Before Sunset, nå var det endelig TV-seriens tur.

38Arrow

The CW (2012-): I utgangspunktet var vi skeptisk til seriens sjanser, for The CW er ikke kjent for å gå nye veier. Men de fant en tone og et format som fungerte såpass at serien nå er en av kanalens mest populære. Den har også fått spin-off serien The Flash. Om du liker kappekledde helter bør du sjekke ut denne Robin Hood-inspirerte superhelten.

37Brooklyn Nine-Nine

Fox (2013-): I Brooklyn Nine-Nine følger vi etterforskeren Jacob «Jake» Peralta (Andy Samberg) og hans kolleger i et politidistrikt i Brooklyn, New York City. «Jake» har en noe uortodoks og barnslig fremgangsmåte, noe som tidvis kan plage vettet av politikommandøren Raymond Holt (Andre Braugher). Serien er en kontrast til hæren av dødsseriøse politiserier, noe som gir den en unik status.

36Dexter

Showtime (2006-2013): De fire første sesongene, spesielt den fjerde, er noe av det beste vi har sett innen spenningssjangeren. Mot slutten mistet serien litt fotfeste og hadde en av de mest omtalte avslutningene siden The Sopranos. Ikke alle var fornøyd, for å si det mildt, men samtidig får serien kanskje litt mye kjeft for slutten uten å ta hensyn til alt det geniale som kom forut for syvende sesong. Historien om massemorderen Dexter er fengende og det er lite som skremmer mer enn opplevelsen av at man som seer plutselig sitter og heier på en massemorder.

35Suits

USA Network (2011-): En erfaren advokat tar for seg en svindler som hjelper, noe som er dømt til å skape dramatikk. En advokatserie utenom det vanlige, den er cocky og fylt av rollefigurer det er lett å elske. En serie med stil!

34The Borgias

Showtime (2011-2013): Paven slik vi aldri har sett han før. Vi følger Borgias-familien på sitt mektigste, med Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) som Vatikanets nye pave. Serien ble dessverre kansellert før den fikk en skikkelig avrunding og tross storstilt kampanje fra fansen valgte Showtime å ikke fullføre med en to-timers film. Slutten ble i stedet tilgjengelig i e-book format.

33Hawaii Five-O

CBS (2010): Actionserie som sparer fint lite på kruttet. Nyversjon av serien fra 60- og 70-tallet. Har det meste actionfans er ute etter.

32The Walking Dead

AMC (2011-): En av tidenes største seersuksesser og den største hit-serien til AMC. Oscar-vinner Frank Darabont tilførte skrekksjangeren tunge dramaelement og det ble en umiddelbar hit. Serien har vært preget av store endringer i produksjonsteamet, blant annet ble Darabont sparket. Det har satt sitt preg på sluttproduktet som tidvis er litt ujevnt. Men få serier vet å engasjere bedre enn zombieserien og det er ikke rart den er blitt en snakkis.

31Homeland

Showtime (2011-): På sitt beste en eksepsjonell spionserie som fort fenget med intens spenning og godt skuespill. En av de siste års største suksesser, som også har klart kunststykket å fornye seg i den nyeste sesongen.

30The Fresh Prince Of Bel Air

NBC (1990-1996): Serien som sparket igang karrieren til superstjernen Will Smith. Den unge Philadelphia-jyplingen Will må flytte inn til sin rike onkel og tante i Bel-Air, noe som skaper den ene kulturkonflikten etter den andre.

29Jericho

CBS (2006-2008): Den post-apokalyptiske serien fikk mye hype men slet med å overbevise første halvdel av sesong 1. Men den ble merkbart bedre, bare for å bli kansellert etter kun en sesong. En av mediehistoriens mest spektakulære redningsaksjoner ble igangsatt av fansen, hvor folk ble oppfordret å sende nøtter til CBS. Engasjementet, samt at selskapet nok ikke ønsket å få like dårlig stempel som Fox fikk etter kanselleringen av Firefly, fikk fansen viljen sin og en kort 2. sesong som avsluttet det hele. Om ikke annet er serien en godbit i TV-historien, det første tilfellet hvor en serie ble reddet av mulighetene med sosiale medier. Og nøtter.

28Chuck

NBC (2007-2012): En sjarmerende og særdeles underholdende actionkomedie. Vi følger geeken Chuck (Zachary Levi) som ender opp med nasjonens hemmeligheter lastet ned i topplokket. Han må jobbe sammen med CIA-agent Sarah Walker (Yvonne Strahovski) og NSA-agent John Casey (Adam Baldwin).

27House of Cards

Netflix (2013-): Netflix trengte en skikkelig tungvekter da de for alvor satset på egenprodusert materiale og fikk en perfekt start med House of Cards. Regissert av David Fincher og med Kevin Spacey i hovedrollen, her får det politiske miljø gjennomgå.

26The Avengers – Klodens mektigste helter

Disney XD (2010-2013): Vi har ikke glemt barn og ungdom, her har dere en actionperle som er verdt å få med seg om superhelter er greien din. For øvrig også en ypperlig serie for voksne som ikke har kverket sitt indre barn. Her samles jordens mektigste helter for å bekjempe ondskap fra fjern og nær.

25Extras

BBC/HBO (2005-2007): En absurd situasjonskomiserie om livet på settet til film-, TV-og teaterproduksjoner. Nok en perle laget av duoen Stephen Merchant og Ricky Gervais, som også her har hovedroller.

24Fringe

Fox (2008-2013): Som om Lost og X-files skulle fått et barn. Her har vi enfiction-serie som ble en sær og altoppslukende opplevelse. Lost-skaper J.J. Abrams har gjort mye merkelig, men her traff han blink. Om mystikk, smarte rollefigurer og lekende vitenskap er noe som fenger deg, da er dette den perfekte serien.

23Firefly

Fox (2002): Serien som for all tid ga Fox et dårlig rykte? Ble kansellert etter knapt et dusin episoder, til stor protest fra seerne. Med den spinnville kombinasjonen av western og science-fiction har serien fått kult-status ulikt det meste annet. Serieskaper Joss Whedon fikk til slutt lage en film (Serenity) som på sett og vis avsluttet det hele.

22Luther

BBC (2011-): En noe uvanlig britisk krim med den voksende stjernen Idris Elba (The Wire) i hovedrollen. Han spiller John Luther, en etterforsker med sine egne personlige demoner og noe uvanlige fremgangsmåter. Ruth Wilson (The Affair) har en fortryllende rolle som en morder Luther ikke klarte å sette bak lås og slå.

21Downton Abbey

ITV (2010-): Den britiske serien som for tiden fenger publikum verden over mest. Tar for seg 1910- og 20-tallet på imponerende vis, hvor vi har noe så uvanlig som at en person skriver alt episodene (Julian Fellowes). Her får vi se hvordan overklassen sakte men sikkert må klare overgangen til et mindre klassedelt samfunn etter at imperialismens storhetstid er forbi og ny teknologi gjør verden mindre og mindre.

20House of Cards (original birtisk versjon)

BBC (1990): Den britiske originalversjonen av House of Cards slo ned som en bombe på 90-tallet og ga liv til en av tidenes anti-helter i Francis Urquhart. En nådeløs portrettering av det politiske landskap som på genialt vis fanger opp publikums mistro til politikere.

19Person Of Interest

CBS (2011-): Hva om myndighetene har utviklet kunstig intelligens med mulighet til å vite om kriminelle handlinger før de finner sted? Denne Minority Report-inspirerte serien er som en moderne versjon av Batman, hvor geniet Harold Finch (Michael Emerson) og hans soldat av en høye hånd John Reese (Jim Caviezel) bekjemper kriminalitet i New York. Denne gir assosiasjoner til alt fra overvåkingssamfunnet, Terminator og Batman til nevnte Minority Report.

18Orphan Black

BBC America (2013-): En vitenskapsnerd, en politietterforsker, en gatesmart jente, en psykotisk morder og en fotballmamma. Tatiana Maslany har fått rollen som samtlige og spiller fantastisk. Det er ikke grunnet tynt budsjett, det er fordi hun spiller kloner i denne herlige science fiction serien som har litt av alt. Den er mystisk, mørk, lys, trist og morsom. Med en god dose action.

17Orange Is The New Black

Netflix (2013-): Trolig den største suksessen til Netflix, her følger vi Piper som ender opp i fengsel. Det blir en fisk-ut-av-vannet opplevelse utenom det vanlige. Her har man et ensemble som er helt absurd, Weeds-skaper Jenji Kohan har skapt et pop-kulturelt fenomen.

16Top Of The Lake

Sundance/BBC (2013): Nok en solid samproduksjon mellom Sundance og BBC-kanaler, her følger vi etterforsker Robin Griffin (Elisabeth Moss) som forsøker å finne ut hva som skjedde med en gravid 12 år gammel jente som er forsvunnet. Ansett som en av de beste seriene i 2013, også her på berget, som sikrer en topp 10-plassering.

15Arrested Development

Fox/Netflix (2003-2013): Et av nyere tids største kultfenomen, Arrested Development er serien som lever opp til klisjeen «forut for sin tid». Sær humor med en haug av gullkorn, serien ble bragt tilbake fra de døde av Netflix i 2013 etter at den opprinnelig ble kansellert i 2006. Det kan for øvrig bli nok en sesong.

14Bojack Horseman

Netflix (2014-): Den nye animasjonsserien til Netflix er smart og spesialkomponert for å binges. Her følger vi en avdanket skuespiller som forsøker å gjøre comeback. Det tar litt tid, men når man har sett alle episodene blir det som et komplisert puslespill endelig får siste brikke på plass. En solid gruppe stemmeskuespillere som Will Arnett (Arrested Development), Aaron Paul (Breaking Bad) og Allison Brie (Community) skader ikke. Også komiker Patton Oswalt, Oscar-nominert Stanley Tucci og Oliva Wilde (House) bidrar på serien.

13Misfits

E4 (2009-2013): Misfits er den som når høyest opp blant Netflix-seriene. Britisk komidrama kombinert med en så lekende sjanger som science fiction ble særdeles godt mottatt, denne er både tullete og genial om hverandre.

12Spartacus

Starz (2010-2013): Vold, sex, drama og action – denne serien gjør overdrivelser til sitt våpen og leverer et forrykende eventyr om den legendariske slaven og gladiatoren Spartacus. Med den ene rollefiguren mer episk enn den andre blir det aldri kjedelig og serien forbedrer seg jevnt over. Den klarer også kunststykket å gi en gripende slutt selv om historiebøkene for lengst har avslørt frihetskjempernes skjebne. En pioner innen det grafiske. Stjernen Andy Whitfield døde på tragisk vis etter første sesong, Liam McIntyre tok opp sverdet etter han og sørget for at serien kunne fullføre ferden. Den første store suksessen til kanalen.

11Sherlock

BBC (2010-): Denne britiske nyversjonen av ikoniske Sherlock Holmes har tatt verden med storm og gjort Benedict Cumberbatch og Martin Freeman til superstjerner. Lekende, mystisk og altoppslukende – dette er en krimserie verdt å elske.

10Buffy

The WB/UPN (1997-2001): I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi. Den ble et populærkulturelt fenomen.

9The Shield

FX Networks (2002-2008): En serie som skapte kontroverser med sin portrettering av korrupte politifolk. Seere måtte gni seg i øynene da de så Michael Chiklis, mannen som spilte den joviale og snille Scali i serien The Commish, her gå frem på helt annet vis. Serien har også en av de mest berømte og kritikerroste avslutninger, her har vi noe så sjeldent som en serie som ikke rotet seg bort tross syv sesonger.

8Dag

TV2 (2010-2015): Vi er ikke bortskjemt med TV-serier her hjemme som klarer å ta opp kampen med det beste fra det store utland. Men heldigvis har vi Dag! Er dette tidenes beste norske komiserie? Godt mulig. Atle Antonsen spiller den folkeskye psykologen perfekt. Vi gleder oss til ny sesong, som er på vei.

7The Office (UK)

BBC (2001-2003): Britene har alltid vært mestre innen humor. Serien sparket for alvor i gang karrieren til Ricky Gervais, som har hovedrollen som den helt håpløse sjefen David Brent. Serien har fått søsterserier i en rekke land. Her finner vi også Martin Freeman (Sherlock, The Hobbit-trilogien) i en artig rolle. Gode nyheter er at Ricky Gervais jobber med en kommende film om David Brent.

6Party Down

Starz (2009-2010): Kritikerne elsket den, men den klarte aldri å tiltrekke seg nok seere til å få mer enn to sesonger. Det hjalp ikke på at serien mistet Adam Scott til Parks And Recreation og Jane Lynch til Glee. Det er forresten fortsatt et lite håp om en egen film som kan avslutte det serien startet.

5Hannibal

NBC (2013-): En sjelden delikatesse av en serie, her blir selv matlaging skummelt. Tvilen var stor til en serie basert på bøkene til Thomas Harris, men denne gjør tvilen til skamme og hever skrekk til et helt nytt og sofistikert nivå. Helt vidunderlig kinematografi og et skuespill som tar pusten fra en. Perfekt stekt.

4Mad Men

AMC (2007-2015): Seriens påvirkning på moderne TV-serier kan ikke undervurderes, ei heller hvilken effekt denne hadde på nykommeren AMC – et selskap som tidligere satset på å vise klassiske filmer. Serien smeltet kritikernes hjerter med sin måte å bringe 60-tallet til live igjen. Tiåret som revolusjonerte det amerikanske samfunn, her er det så mange godbiter og narrativt genialitet at vi tviler på noen vil klare å gjenta det. Serien avsluttes nå i år.

3Brodadchurch

ITV (2013-): En ung gutt blir myrdet i en liten kystby, det blir opp til den nye sjefsetterforskeren Alec Hardy (David Tennant) å finne morderen sammen med partneren Ellie Miller (Olivia Colman). Alle kjenner alle i denne byen, men vet man alt om sin nabo? Etter hvert avsløres et vev av hemmeligheter, mordet setter lokalsamfunnet på hodet og vi som seer blir bergtatt.

2Twin Peaks

ABC 1990-): Herlige og absurde David Lynch! ABC satset på han og Mark Frost og resultatet ble en av de mest nyskapende og surrealistiske seriene vi noen gang har sett. Den spektakulære førstesesongen ble snakkis verden over, også her hjemme da serien ble sendt på NRK. Lynch forsvant ut etter første sesong og kvaliteten dalte, men denne er uansett en perle. Og nå kommer den tilbake, denne gang på Showtime og med Lynch i førersetet nok en gang. Som vi gleder oss!

1Breaking Bad

AMC (2008-2013): Førsteplassen kapres en av de ferskeste seriene Netflix tilbyr. Kreftdiagnose er en jævlig ting å få, men for Walter White blir det mer en oppvekker som får kjemilæreren til å starte å selge metamfetamin for å sikre familien en real slump med penger før kreften tar han. Med på laget får han en tidligere elev, sammen blir de en duo som skaper rabalder helt inn i de største narkotikakartell. Den snille og omtenksomme faren, hva vil dette gjøre med han?

De som kunne blitt med…

Kanskje du savner Ben 10, Beyblade Metal Fusion, Continuum, Dead Like Me, Doctor Whoo, Adventure Time, The Fall, Farscape, The Fear, The Fixer, The Returned, Hunted, Life, Little Britain, Whitechapel, Louis Theroux Weird Weekends, Mad Dogs, Mr Selfridge, Robin Hood, Roswell, The Unit, The Vampire Diaries, Skins, Star Trek, Stargate Atlantis og/eller Stargate Universe? De hadde nok alle trolig kommet seg inn på listen om mer enn en i redaksjonen hadde sett og bedømt de. De har alle blitt bedømt «litt god» eller bedre (noen bedømt som «fantastisk»). Vi får gjøre en innsats til neste runde.

Enig i listen? Noen serier som mangler som vi absolutt bør sjekke ut? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer i april.

SJEKK UT VÅRE ANDRE TOPPLISTER HER

Abonner
Varsle om
guest
54 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Daniel Nicolai Guldberg
Daniel Nicolai Guldberg
5 år siden

Har sett «Dead Like me» Likte den kjempegodt. «The returned» er også veldig bra. «Vera» engelsk Krim på sitt beste har dere ikke nevnt engang.

Vidar Daatland
5 år siden

Dead Like Me kom med på HBO Nordic listen vår, men der var det 2 flere blant redaksjonen som hadde tid til å vurdere: http://serienytt.no/2015/01/de-70-beste-seriene-pa-hbo-nordic/

The Returned har toppkarakter fra en i redaksjonen, vi andre må få sett denne kritikerroste serien (Steffen hadde den på sin topp ti for 2013: http://serienytt.no/2013/12/topp-10-2013-steffen/)

Vera må vi sjekke ut før neste liste! Takker for tips!

Daniel Nicolai Guldberg
Daniel Nicolai Guldberg
5 år siden

🙂 Skal se om det er noe mere jeg kommer på? «Walking the dead» og «Silent Witness» er to andre engelske Krim serier det er verdt å se. «Silent Witness» er som «CSI» bare MYE bedre. Jeg elsker engelsk Krim:) De går mere i dybden enn de fleste amerikanske serier.

Vidar Daatland
5 år siden

Britisk krim (samt komedie) er normalt på et eget nivå ja. Litt synd at Netflix kanskje mister mye av det beste her (avtale med BBC er enda ikke fornyet). Blir spennende å se hva som overlever månedsskiftet.

Julian Kvalbein
Julian Kvalbein
5 år siden

Her mangler vel Supernatural?

Vidar Daatland
5 år siden

Her har faktisk ingen av oss 6 som komponerte denne listen gitt en vurdering. Vi har Mona i redaksjonen som jeg vet har sett endel, men hun hadde ikke tid til å være med i denne omgang. Selv har jeg sett et par episoder og likt det veldig godt, men følte det ikke var nok episoder til å bedømme den. Serien har holdt på så lenge at jeg har litt motforestillinger mot å begi meg ut på det (tidspresset).

Men sjansene er nok veldig stor for at denne dukker opp på neste liste (april).

Mvh,
Vidar
Ansvarlig redaktør

Julian Kvalbein
Julian Kvalbein
5 år siden

Ah, ok. Verdt å få med seg den dersom du finner tiden til det. Vil absolutt anbefale det ihvertfall. Sett på det fra dag 1 og det har holdt et høyt nivå for det meste. Sier jo sitt når serien nettopp ble fornyet til sesong 11. Ikke mange serier som varer så lenge.

Liker siden deres forresten 🙂

Dr Manhattan
Dr Manhattan
5 år siden

Archer!!! Definitivt på min topp…. tja, 20, jaffal!

Vidar Daatland
5 år siden

Skal legge den til «må se listen» min (må vel snart adoptere bort ungene for å få tid til alt dette her). Lest at den i tillegg skal ha hatt en av de sterkeste sesongene i fjor.

Mia
Mia
5 år siden

Life unexpected!

atticusthinks
atticusthinks
5 år siden

Takk for ny fin liste, Daatland. Ikke så opptatt av rekkefølgen her, men: Når Luther kommer på 44. plass på HBO-lista og 22 her, Dexter tilsvarende 59 mot 36, og Orphan Black 36 mot 18, er det et tegn på styrkeforholdet de to i mellom? Er det i redaksjonens øyne hardere kamp om topplasseringene hos HBO?

Steffen Stø
5 år siden

At det er hardere kamp på HBO er ganske klart. Nå må du huske at HBO har produsert serier med et høyere krav om kvalitet enn vanlige tv-serier. Netflix sitt bibliotek består veldig mye av eldre serier fra amerikansk nettverks-tv, som er mer siktet for å bare rent underholde og samle store seertall enn å ha en dypere fortelling eller fokus på karakterer som HBO-serier er mer kjente for. HBO har også vært i gamet 20 år lengre enn Netflix. Ser du også på HBO sin liste så er nesten hele topp 30 bestående av HBO-serier, enten helproduserte eller del-produserte… Les mer »

atticusthinks
atticusthinks
5 år siden

Takker for det svaret. Nå har vi enn så lenge bare HBO her, og det ser ut til å være nok av serier der jeg har lyst til å se til at Netflix kan vente. Geir 🙂

Vidar Daatland
5 år siden

Er nok litt hardere kamp. Samtidig var det 8 av redaksjonens medlemmer som bidro til HBO-listen, mens det var 6 som bidro på Netflix-listen. Slikt spiller litt inn også.

I neste runde skal vi sørge for at det er de samme i redaksjonen som går gjennom alle strømmetjenestene, så blir det ikke slike «ulogiske» forskjeller.

Vidar Daatland
5 år siden

Vi må nok skjerpe oss og sørge for at flere i redaksjonen får sett de aktuelle seriene, de hadde ikke nok stemmer til å bli med. 🙂

PLL FAN!
PLL FAN!
5 år siden

Pretty little liars er bedre! det handler om 4 jenter som ikke hadde sett hverandre siden 2 år og bestevennen dems Alison ble drept! å siden har ikke de fire jentene trodd på politiet! Alison ble funnet ett år senere! vær gang alison skrev noe sluttet hun det med »
-A» å Alison har blitt plaget med «-a» siden hun døde! de fire jentene Hanna Emily Spencer og Aria, skal finne ut hvem som er -A og hvem som er morderen til Alison! mye kjærlighet og drama!!! man kan kalle serien PLL (pretty little liars)

Steffen Stø
5 år siden

Ja, hva med den?

Steffen Stø
5 år siden

Ja, hva med Engelske Spooks?

ONYX
ONYX
5 år siden

Orphan black over Walking dead? Akkurat… Og Doctor Who er ikke med en gang, mens drittserier som Merlin og 4400 er det funnet plass til.

Dere er ikke troverdige. Over og ut.

Dotten
5 år siden
Svar  ONYX

Hei! Doctor Who er med på den oppdaterte listen fra i sommer (22. plass): http://serienytt.no/2015/08/de-93-beste-seriene-pa-netflix/

Hva gjelder Orphan Black er den generelt godt likt. Også i vår redaksjon, selv om den ramler noen plasser på den oppdaterte listen (som seg hør og bør, sesong 1 var sterkest).

Mvh,
Vidar
Ansvarlig redaktør

ONYX
ONYX
5 år siden
Svar  Dotten

Ok, da burde dere fjerne denne listen, da den ikke lenger er aktuell. Enig i at seson en av Orphan black er bra, men desverre synker kvaliteten drastisk utover i sesong 2 og 3. Om jeg skulle driste meg til å komme med noen råd før dere lager slike lister: 1. Ikke lag slike lister før alle har sett alt. Hvordan skal dere kunne rangere en serie hvis bare halvparten har sett den? 2. Luk ut sterkt avvikende meninger. Hvis en eller to f.eks. skulle hate Game of thrones, blir det tåpelig hvis seriens plassering skulle lide for det. Da… Les mer »

Steffen Stø
5 år siden
Svar  ONYX

Det står ganske tydelig at du kan lese en oppdatert liste både øverst og nedenfor på listen. Så det burde ikke være et problem, hvis ikke har man ikke lest godt nok før man kommer med kritikk. Man kan ikke se alt. Og vi sier heller ikke at vi har sett alt. Vi sier dette er basert på hva vi har sett, og hva vi liker. Jeg synes det blir litt feil av deg å kritisere oss fordi du er uenig, uten å kunne forstå at noen har andre meninger enn deg. Jeg liker nok The Walking Dead mer enn… Les mer »

Dotten
5 år siden
Svar  ONYX

Hei! Først og fremst takk for innspill! – Listen har historisk verdi, vi har merket den med tydelig knapp øverst. De kan være interessante for å se hvordan utviklingen går. – Angående å se alt. Det vil ta flere år. Selv har jeg, ut fra tester/statistikk, sett over 2,5 år med TV-serier. Likevel er det mengder med serier jeg ikke har sett også på denne listen. – Avvikende meninger er jeg selv veldig glad i. De skaper dynamikk og kontraster og kan belyse folks oppfattelse av en serie gjennom diskurs. Men jeg ser absolutt poenget ditt, serier som er sett… Les mer »

anette
anette
4 år siden

jane the virgin

Christer Dølvik Kjørren
Christer Dølvik Kjørren
4 år siden

ben ten plissssss

Daniel Nicolai Guldberg
Daniel Nicolai Guldberg
5 år siden

Har sett «Dead Like me» Likte den kjempegodt. «The returned» er også veldig bra. «Vera» engelsk Krim på sitt beste har dere ikke nevnt engang. Den er altså veldig bra.

Vidar Daatland
5 år siden

Dead Like Me kom med på HBO Nordic listen vår, men der var det 2 flere blant redaksjonen som hadde tid til å vurdere: http://serienytt.no/2015/01/de-70-beste-seriene-pa-hbo-nordic/

The Returned har toppkarakter fra en i redaksjonen, vi andre må få sett denne kritikerroste serien (Steffen hadde den på sin topp ti for 2013: http://serienytt.no/2013/12/topp-10-2013-steffen/)

Vera må vi sjekke ut før neste liste! Takker for tips!

Daniel Nicolai Guldberg
Daniel Nicolai Guldberg
5 år siden

🙂 Skal se om det er noe mere jeg kommer på? «Walking the dead» og «Silent Witness» er to andre engelske Krim serier det er verdt å se. «Silent Witness» er som «CSI» bare MYE bedre. Jeg elsker engelsk Krim:) De går mere i dybden enn de fleste amerikanske serier.

Vidar Daatland
5 år siden

Britisk krim (samt komedie) er normalt på et eget nivå ja. Litt synd at Netflix kanskje mister mye av det beste her (avtale med BBC er enda ikke fornyet). Blir spennende å se hva som overlever månedsskiftet.

Julian Kvalbein
Julian Kvalbein
5 år siden

Her mangler vel Supernatural?

Vidar Daatland
5 år siden

Her har faktisk ingen av oss 6 som komponerte denne listen gitt en vurdering. Vi har Mona i redaksjonen som jeg vet har sett endel, men hun hadde ikke tid til å være med i denne omgang. Selv har jeg sett et par episoder og likt det veldig godt, men følte det ikke var nok episoder til å bedømme den. Serien har holdt på så lenge at jeg har litt motforestillinger mot å begi meg ut på det (tidspresset).

Men sjansene er nok veldig stor for at denne dukker opp på neste liste (april).

Mvh,
Vidar
Ansvarlig redaktør

Julian Kvalbein
Julian Kvalbein
5 år siden

Ah, ok. Verdt å få med seg den dersom du finner tiden til det. Vil absolutt anbefale det ihvertfall. Sett på det fra dag 1 og det har holdt et høyt nivå for det meste. Sier jo sitt når serien nettopp ble fornyet til sesong 11. Ikke mange serier som varer så lenge.

Liker siden deres forresten 🙂

Dr Manhattan
Dr Manhattan
5 år siden

Archer!!! Definitivt på min topp…. tja, 20, jaffal!

Vidar Daatland
5 år siden

Skal legge den til «må se listen» min (må vel snart adoptere bort ungene for å få tid til alt dette her). Lest at den i tillegg skal ha hatt en av de sterkeste sesongene i fjor.

Mia
Mia
5 år siden

Life unexpected!

$20150513
$20150513
5 år siden

Takk for ny fin liste, Daatland. Ikke så opptatt av rekkefølgen her, men: Når Luther kommer på 44. plass på HBO-lista og 22 her, Dexter tilsvarende 59 mot 36, og Orphan Black 36 mot 18, er det et tegn på styrkeforholdet de to i mellom? Er det i redaksjonens øyne hardere kamp om topplasseringene hos HBO?

Steffen Stø
5 år siden

At det er hardere kamp på HBO er ganske klart. Nå må du huske at HBO har produsert serier med et høyere krav om kvalitet enn vanlige tv-serier. Netflix sitt bibliotek består veldig mye av eldre serier fra amerikansk nettverks-tv, som er mer siktet for å bare rent underholde og samle store seertall enn å ha en dypere fortelling eller fokus på karakterer som HBO-serier er mer kjente for. HBO har også vært i gamet 20 år lengre enn Netflix. Ser du også på HBO sin liste så er nesten hele topp 30 bestående av HBO-serier, enten helproduserte eller del-produserte… Les mer »

$20150513
$20150513
5 år siden

Takker for det svaret. Nå har vi enn så lenge bare HBO her, og det ser ut til å være nok av serier der jeg har lyst til å se til at Netflix kan vente. Geir 🙂

Vidar Daatland
5 år siden

Er nok litt hardere kamp. Samtidig var det 8 av redaksjonens medlemmer som bidro til HBO-listen, mens det var 6 som bidro på Netflix-listen. Slikt spiller litt inn også.

I neste runde skal vi sørge for at det er de samme i redaksjonen som går gjennom alle strømmetjenestene, så blir det ikke slike «ulogiske» forskjeller.

En dritt irritert fast medlem
En dritt irritert fast medlem
5 år siden

Doctor Who og Adventure Time skal klart være med på top 20… Her blir jeg svært skuffet av en av favoritt nettsidenen min. To serier som er hyllet worldwide som noe av det bedre på tv og ikke glem Skins som ikke bare er en bra tv serie men den endrer liv!!!

Vidar Daatland
5 år siden

Vi må nok skjerpe oss og sørge for at flere i redaksjonen får sett de aktuelle seriene, de hadde ikke nok stemmer til å bli med. 🙂

En dritt irritert fast medlem
En dritt irritert fast medlem
5 år siden

sett gjennom hele listen og det er mange grove feil, men folk er forskjellige og noen liker å se på crap mens andre ikke gjør det.

Steffen Stø
5 år siden

Jeg klarer ikke å ta deg seriøst Benjamin. Du burde nesten tenke igjennom hva du skriver før du tar deg tid til å skrive det. Ikke vær en butthurt fanboy som er så sår at du må skrike. Skjerp deg.

PLL FAN!
PLL FAN!
5 år siden

Pretty little liars er bedre! det handler om 4 jenter som ikke hadde sett hverandre siden 2 år og bestevennen dems Alison ble drept! å siden har ikke de fire jentene trodd på politiet! Alison ble funnet ett år senere! vær gang alison skrev noe sluttet hun det med »
-A» å Alison har blitt plaget med «-a» siden hun døde! de fire jentene Hanna Emily Spencer og Aria, skal finne ut hvem som er -A og hvem som er morderen til Alison! mye kjærlighet og drama!!! man kan kalle serien PLL (pretty little liars)

André Granli
5 år siden

Hva med Engelske Spooks?

Steffen Stø
5 år siden

Ja, hva med Engelske Spooks?

ONYX
ONYX
5 år siden

Orphan black over Walking dead? Akkurat… Og Doctor Who er ikke med en gang, mens drittserier som Merlin og 4400 er det funnet plass til.

Dere er ikke troverdige. Over og ut.

Vidar Daatland
5 år siden
Svar  ONYX

Hei! Doctor Who er med på den oppdaterte listen fra i sommer (22. plass): http://serienytt.no/2015/08/de-93-beste-seriene-pa-netflix/

Hva gjelder Orphan Black er den generelt godt likt. Også i vår redaksjon, selv om den ramler noen plasser på den oppdaterte listen (som seg hør og bør, sesong 1 var sterkest).

Mvh,
Vidar
Ansvarlig redaktør

ONYX
ONYX
5 år siden

Ok, da burde dere fjerne denne listen, da den ikke lenger er aktuell. Enig i at seson en av Orphan black er bra, men desverre synker kvaliteten drastisk utover i sesong 2 og 3. Om jeg skulle driste meg til å komme med noen råd før dere lager slike lister: 1. Ikke lag slike lister før alle har sett alt. Hvordan skal dere kunne rangere en serie hvis bare halvparten har sett den? 2. Luk ut sterkt avvikende meninger. Hvis en eller to f.eks. skulle hate Game of thrones, blir det tåpelig hvis seriens plassering skulle lide for det. Da… Les mer »

Steffen Stø
5 år siden
Svar  ONYX

Det står ganske tydelig at du kan lese en oppdatert liste både øverst og nedenfor på listen. Så det burde ikke være et problem, hvis ikke har man ikke lest godt nok før man kommer med kritikk. Man kan ikke se alt. Og vi sier heller ikke at vi har sett alt. Vi sier dette er basert på hva vi har sett, og hva vi liker. Jeg synes det blir litt feil av deg å kritisere oss fordi du er uenig, uten å kunne forstå at noen har andre meninger enn deg. Jeg liker nok The Walking Dead mer enn… Les mer »

Vidar Daatland
5 år siden
Svar  ONYX

Hei! Først og fremst takk for innspill! – Listen har historisk verdi, vi har merket den med tydelig knapp øverst. De kan være interessante for å se hvordan utviklingen går. – Angående å se alt. Det vil ta flere år. Selv har jeg, ut fra tester/statistikk, sett over 2,5 år med TV-serier. Likevel er det mengder med serier jeg ikke har sett også på denne listen. – Avvikende meninger er jeg selv veldig glad i. De skaper dynamikk og kontraster og kan belyse folks oppfattelse av en serie gjennom diskurs. Men jeg ser absolutt poenget ditt, serier som er sett… Les mer »

anette
anette
4 år siden

jane the virgin

Christer Dølvik Kjørren
Christer Dølvik Kjørren
4 år siden

ben ten plissssss