De beste seriene på Netflix (Januar 2016)

Annonse

Serier på Netflix
Breaking Bad. Foto: AMC

Er du på «The Netflix Quest»? Søken etter en ny serie det kan være idé å sjekke ut på tjenesten? Vår toppliste over de beste seriene på netflix på Netflix kan kanskje hjelpe deg.

Topplisten har en popularitet uovertruffen her på Serienytt, folk ønsker å finne de beste seriene på Netflix. De forrige listene er lest over 110 000 ganger, som er ganske så bra for vår lille avkrok på Internettt å være. Grunnet endringer i Netflix-utvalget, i tillegg til at flere serier blir sjekket ut av vår redaksjon, kommer vi med ny liste ca. hvert halvår.

For å komme inn på listen må i utgangspunktet minst to i redaksjonen ha sett og bedømt den, i tillegg må snittkarakteren være middels eller bedre. Vi har ikke sett alle de hundrevis av seriene Netflix har, men vi har sett såpass mye at dette er den mest omfattende og grundige listen laget her til lands.

Naturlig nok vil den ikke gjenspeile hver og en av deres preferanser og meninger. Det er nok av ulike meninger i redaksjonen vår også. Del gjerne din mening i kommentarfeltet!

OBS! Dokumentarserier og reality-serier er ikke tatt med. Førstnevnte vil etter planen være med fra neste runde av.

Topplisten

Forrige rundes plassering i parentes

White Collar (54)

USA Network (2009-): En FBI-agent og en svindler jobber sammen for å bekjempe kriminalitet i denne fengende dramaserien. Fans av Suits kan nok fort like denne her. Holder på å dette ut av listen denne runden.

Brooklyn Nine-Nine (52)

Brooklyn Nine-NIne: Foto NBC

Fox (2013-): Komiserien raser nedover på listen og inntar jumboplass. Redaksjonen har delte meninger om serien, for å si det mildt.

Her følger vi etterforskeren Jacob «Jake» Peralta (Andy Samberg) og hans kolleger i et politidistrikt i Brooklyn, New York City. «Jake» har en noe uortodoks og barnslig fremgangsmåte, noe som tidvis kan plage vettet av politikommandøren Raymond Holt (Andre Braugher). Serien er en kontrast til hæren av dødsseriøse politiserier, noe som gir den en unik status. Essensen er samholdet på en arbeidsplass, noe de fleste nok klarer å relatere seg til.

Alphas (92)

AlphasSyfy (2011-2012): Et av de mislykkede forsøkene på å få til en superheltserie, det ble kun to sesonger. Den har sine øyeblikk, den minner mest om X-men i sin portrettering av hvordan mennesker med spesielle krefter blir behandlet som utskudd og ønskes kontrollert av myndighetene. Er du veldig glad i superhelter kan den være verdt å sjekke ut. Den drar visse paraleller til samfunnets utstøtte og stigmatiserte mennesker, så litt dybde har den.

Little Britain (81)

Little Britain ukBBC (2003-2006): Et britisk sketsjeprogram av den grove sorten. Ikke for den ømfintlige sjel. Komikerduoen David Walliams og Matt Lucas sparer ikke på noe når det britiske samfunnet parodieres. Er nok for de spesielt interesserte, som setter pris på det mer råe spekteret av britisk humor.

The Vampire Diaries (79)

vampirediaries2The CW (2009-): Her får man action og vampyrdrama. Serien har holdt på i flere år, så sørg for å ha nok av ledig tid om du begir deg ut på denne. Den har etter hvert bygget opp et omfattende univers og fått egen spin-off (The Originals). Passer godt til alle eventyrfansene der ute som har en forkjærlighet for vampyrer. Bak serien står amerikanske CW, som masseproduserer tenåringssåper som også kan være underholdende for et voksent publikum. Dette er første av flere CW-serier på listen. Er du på jakt etter noe mer filosoferende og samfunnskritisk er nok dette ikke helt for deg.

Bates Motel (76)

bates motelA&E (2013-): En moderne vri på forhistorien til Psycho, som fokuserer på forholdet mellom Norman Bates og moren Norma flere år før handlingen filmen fra 1960 fant sted. Vera Farmiga som spiller Norma er Emmy-nominert for hennes rolle på serien, hvor hun spiller mot Freddie Highmore som hennes sønn Norman.

Skins (43)

SkinsE4 (2007-2013): Tenåringsdramet ramler nedover på listen, men er du ute etter litt samfunnsrefleksjon bør ikke det skremme deg vekk. For denne våget å ta for seg kontroversielle tema som mental helse, mobbing og dysfunksjonelle familier. Gjennom syv sesonger ble vi kjent med en rekke tenåringer, ved å bytte ut hovedrollene annenhvert år forble den også frisk og relevant. En innovativ serie for de som er på jakt etter noe litt annerledes.

Lie To Me (RE)

Lie To MeFox (2009-2011): Tilbake på listen! Med hjelp av inngående kunnskap om menneskelig adferd er Dr. Cal Lightman en ekspert til å avdekke løgner. Noe som politiet vet å dra nytte av. En tradisjonell krimserie som fikk tre sesonger. Liker du smått nervepirrende drama er det bare til å sitte deg ned, trykke play og se om du kanskje lærer noen triks som kan hjelpe deg neste gang du spiller poker.

Gossip Girl (RE)

Gossip-Girl-s5The CW (2007-2012): Enda en serie som gjør comeback, etter å ha tidligere blitt målt og funnet for lett av redaksjonen. Tenåringsdramaet er tilbake på listen etter at den ble veid og funnet for lett forrige gang. En mystisk blogger beretter om små og store hemmeligheter ved en internatskole i New York. Serien fikk flere sesonger og sørg for å sett av tid hvis du begir deg ut på den. I utgangspunktet en serie rettet mot ungdom.

Lilyhammer (89)

361649_lillyhammer_ingNetflix/NRK (2012-2015): Netflix og NRK samarbeidet om dette smått satiriske skråblikket på norsk småbykultur. Serien er naturligvis populær her hjemme og var en av pionerene innen historier med en global tilnærming, ved bruk av det mest lokale man kan finne: En småby i et ukjent lite land. En gangster som må gå i dekning i Lillehammer, slikt skaper fisk-ut-av-vannet humor, samtidig som det er en tidvis ganske smart satire over alt som er norsk.

Dawson’s Creek (75)

Dawsons creekThe WB (1998-2003): Legendarisk ungdomsserie som var fast inventar for de fleste ungdom og unge voksne rundt årtusenskiftet. Her følger vi en ung vennegjeng, hvor blant annet Joshua Jackson (The Affair, Fringe) har en av hovedrollene. En serie som ofte hadde en lekende og eksperimentell kinematografi mer inspirert av filmer enn serier. Tar for seg udødelige tema som spesielt unge mennesker kan relatere seg til, denne kom helt mot slutten av æraen med ungdomsserier som, gjennom tenåringsdramaformatet, forsøkte å gi litt visdom og råd til ungdommen. Den gang var den en av de mer vågale seriene, som blant annet satt homofili på agendaen. Er kanskje bedre hvis man setter den i kontekst av tiden den kom, da flere serier har gjenbrukt mye herfra.

Gotham (NY)

gotham_james-gordon-and-harvey-bullock-stillFox (2014-):Superheltsjangeren har dominert de siste årene og nye serier dukker opp med jevne mellomrom. Her er det en ny vri ved at den vante helten, i dette tilfellet Batman, ikke er med. Serien tar til før han ble byens mørke ridder. En smått gotisk inspirert tone, dette er en langt mørkere serie enn de fleste i sjangeren.

Den er fortsatt såpass fersk at du kan ta den igjen med litt innsats, i skrivende stund er den midt i sesong 2. Men for de ferskeste episodene må du til TV 2 Sumo, Netflix har enn så lenge kun første sesong.

Continuum (NY)

ContinuumShowcase (2012-2015): Har tidligere blitt utelatt fra listen siden kun en i redaksjonen har bedømt den, men nå har den fått en ny fan. Kanadierne viser at de har noe å fare med de også, her har vi en science fiction serie med mye å like. Kiera Cameron (Rachel Nichols) reiser tilbake i tid for å stoppe en opprørsgruppe fra å endre fremtiden. Serien ble nylig avsluttet, denne passer perfekt til de som aldri får nok av science fiction. Den hører nok ikke til sjangerens øverste klasse, men vet å sparke fra seg på sitt beste. Om du har et heller trivielt forhold til sjangeren kan den nok trygt skippes.

Heroes (87)

heroes-nbc-season-3-cast-e1366295211615NBC (2006-): Denne en gang så populære helteserien vendte tilbake igjen i 2015, men på Netflix må du nøye deg med de tidligere sesongene. En pionerserie innen superheltsjangeren. Om du ikke har sett den er det en ypperlig anledning å sjekke ut hva det hele er, så kan du stikke innom Viaplay for å se den nyeste sesongen. Første sesong er noe av det kuleste innen sjangeren, med en sakte karakterdrevet oppbygging med fengende mystikk. Den fikk litt problemer underveis, blant annet med forfatterstreik og en plott som var litt «over alt», men rakk å bli et fenomen før kanselleringen ventet.

Family Guy (68)

familyguyFox (1999-): Første animasjonsserien på listen er etter hvert blitt en klassiker, selv om det er ganske så delte meninger om dens kvalitet i vår redaksjon. Satire og parodi er ingredienser som gjør dette til en av de morsomste og mest absurde familier å følge. Den er temmelig grov og er for de som liker at man gjerne finner grensen og tråkker over den.

Sleepy Hollow (58)

Fox (2013-): En serie om det overnaturlige, som overraskende nok eksisterer i samme univers som TV-serien Bones er satt til. En modernisert beretning om den hodeløse rytteren. Serien har slitt litt med seertallene, men er fornyet for en tredje sesong. Sesong 1 har blitt godt mottatt av seere og kritikere, mens sesong 2 fikk mer blandet mottagelse. Satt til moderne tid blander denne klassisk horror med dagens tradisjonelle krimserier. Ramler litt nedover på listen, trolig grunnet en andresesong som ikke helt holdt samme nivå som den første.

The Nanny (91)

the-nanny-the-nanny-32127530-1595-1077CBS (1993-1999): Det er kjekt å se at 90-tallet i større grad gjør innpass i strømmetjenestenes tilbud, selv om det fortsatt er en lang vei å gå før vi er fornøyde. The Nanny er en klassisk sitcom fra tiåret hvor sjangeren kanskje var på sitt største. En amerikansk variant av overklasse/arbeiderklasse-friksjonen det vanligvis er britene som utforsker. En veldig karakterdrevet humor, med innslag av populærkultur-referanser. Det ga serien en viss sjarm og den unngikk dermed å bli et kortlevd rullebåndsprodukt. En grei erstatning mens vi alle roper etter 80/90-talls klassikere som Frasier og Cheers.

The Killing (90)

thekilling2headerAMC/Netflix (2011-2014): Det har gått sport i å lage amerikanske versjoner av suksessfulle nordiske de siste årene, denne basert på Forbrytelsen var en av bølgens første. En drapsgåte blir etterforsket over flere episoder. Serien hadde en trøblete levetid med et par kanselleringer, men ble reddet på ulikt vis, blant annet av Netflix. Krimtilhengere bør sjekke denne ut. Ramlet nesten ut av listen forrige runde, men gjør et byks opp nå.

Marvel’s Agent Carter (69)

agent-carter-tv-series-writersEn av nykommerne som imponerte oss i 2015. Netflix var kjapt frempå og sikret seg ABC-serien om Captain Americas kollega og store kjærlighet Peggy Carter. En forståelig investering, med tanke på alle Marvel-seriene Netflix kommer med fremover.

Her får vi etterkrigsdrama som følger opp handlingen fra 2011-filmen Captain America: The First Avenger. Steve Rogers lovet henne en dans når han vendte tilbake fra krigen, men superhelten kjent som Captain America måtte ofre alt og fikk aldri anledning til å oppfylle lovnaden. Igjen satt Peggy. Når handlingen tar til er krigen over og hun må klare seg i det mannsdominerte jobbsamfunnet etter at nazistene og Hydra ble bekjempet. Når ingen tar henne seriøst gjør hun det som er nødvendig for å lykkes som agent. Hun endte opp som en legende og serien tar for seg hennes kamp for å trygge «den frie verden».

For alle som er dypt involvert i det stadig voksende Marvel-universet er denne verdt å sjekke ut. 2015 var året hvor kvinnelige rollefigurer fikk albuerom i superheltsjangeren, det hele startet her.

Black Sails (NY)

Black Sails 2 2015Starz (2014-): Nykommer hos Netflix, nye episoder sendes til vanlig på HBO Nordic.

Vi følger piratlivet, her løst basert på eventyret om Treasure Islands, den berømte boken til Robert Louis Stevenson. Kaptein Flint og John Silvers liv et par tiår før hendelsen i boken utforskes. Den har det meste man kan vente seg av et drama for voksne. Vold, sex, skandaler, intriger og dype personlige konflikter. Obs! Grafisk!

Star Trek: The Original Series (50)

57cf9434-328e-461f-9790-f3fd9e9ec432NBC (1966-1999): Det blir ikke mer klassisk enn sci-fi serien som endte med å få noen av de mest lojale og intense fans noensinne. Captain Kirk og hans besetnings ferd ut for å utforske verdensrommet var gnisten som ga liv til en rekke filmer og TV-serier. Inneholder alt man kan vente seg av god sci-fi: Drama, moralske valg og fremtidsspådommer. Alt med en god dose action. Den er nok litt vanskelig å se for de som ikke setter den i kontekst med tiden den kom i, men det er nok av de som vil finne verdi i den og gjerne ønsker å se hva som har inspirert utallige filmer og serier i etterkant.

Arn (59)

ArnTV4 (2010): Svensk miniserie om krigen mellom kristne og muslimer, totalt ble det 6 episoder. Her er materiale fra tre filmer klippet om for å presentere historien om tempelridderen Arn i serieformat. Grei å få med seg for de som er opptatt av middelalderen. Er ganske delte meninger hos oss om denne her, så er ikke for alle.

How I Met Your Mother (77)

how-i-met-your-mother-castCBS (2005-2014): En av det siste tiårs mest populære komiserier. Gjennom samtlige episoder blir vi fortalt historien om hvordan Ted Mosby møtte moren til deres barn. Her har man en salig blanding av romanse og komedie, med unge voksnes streben etter å finne sin plass i verden. Tar opp de mer trivielle temaene og forsøker aldri være en viktig eller belærende stemme, dette er mer en feel-good komedie om vennskap og veien til å bli voksen.

Sons Of Anarchy (51)

Sons of Anarchy2FX Networs (2008-2014): En av de mest populære seriene blant leserne våre, men i redaksjonen har den en litt fallende stjerne. Beretningen om Jax Teller både rørte og sjokkerte oss, dette er drama slik vi aldri tidligere er blitt servert. De siste sesongene klarte kanskje ikke helt å følge opp de foregåendes sesongers nivå, men på sitt beste er denne Kurt Sutter nær sagt uovertruffen. Spesielt sesong 2 var en sjelden godbit. I en Hamlet-inspirert handling følger vi en mototorsykkelgjeng, hvor gruppens «unge prins» begynner å grave i hemmeligheten om sin fars skjebne. Det åpner opp gamle sår og gjør flere rundt han nervøs. Hva har hans nærmeste å skjule?

Arrow (67)

Season 3 Key Art ArrowThe CW (2012-): CW-serien raste nedover på listen etter en tredje sesong, men har nå stabilisert seg. Den har fått spin-off seriene The Flash og Legends Of Tomorrow, dermed er det snakk om et ganske voksende univers. Om du liker kappekledde helter bør du sjekke ut denne Robin Hood-inspirerte superhelten. Om du leter etter litt mer innovative serier i sjangeren er nok denne her ikke helt det du leter etter, da kan Daredevil eller Marvel’s Jessica Jones være verdt å sjekke ut. Sesong 2 av serien er nok jevnt over ansett som den beste.

Californication (60)

Californication1Showtime (2007-2014): Smått sjokkerte seere ble vitne til David Duchovny i en helt annen rolle enn den som edle Fox Mulder i X-Files (som han for øvrig vender tilbake til nå i år i ny miniserie). I denne lille perlen av en serie spiller han den sjeldent edrue forfatteren Hank Moody. Det er sex, dop og rock slik vi aldri har sett på TV før. Ikke for den sarte sjel, mens alle andre som ikke alt så denne da den ble sendt på TV 2 bør sjekke den ut. Den har kanskje ikke Mad Men-nivå av dybde, men det er nok av interessant å utforske i kararakteren Moody og hans «det finnes ikke rett og galt, bare konsekvenser»-filosofi.

24 (61)

24_CarWindowKiefer_788919iFox (2001-): Rett etter terrorangrepet 11. september kom serien om Jack Bauer, en mann som jobber med å bekjempe .. ja du rettet riktig … terror. Det var et litt upassende sammentreff, men serien viste fort at den hadde noe å tilby med et originalt konsept. Her følger vi Jack gjennom 24-timer, hvor hver episode tar for seg en av de timene. Vi har sett det gjort til det ypperste i filmer som 12 Angry Men, High Noon og Before Sunset, nå var det endelig TV-seriens tur. En kontroversiell serie som sparket igang samfunnsdiskusjoner rundt tortur og hvordan muslimer ble portrettert i amerikansk TV-drama.

Buffy (48)

buffyThe WB/UPN (1997-2001): Fra å være innom topp ti for et år siden har denne vært i fritt fall. Nok en serie det er høyst delte meninger om i redkasjonen. I dag er Buffy-skaper Joss Whedon mest kjent for å regissere The Avengers-filmene og kultserien Firefly, men på 90-tallet var det gjennom denne vampyrserien han virkelig påvirket TV-serieverden. En sterk kvinnelig actionhelt i en serie som ofte våget å eksperimentere med både fortellerstruktur og kinematografi. Den ble et populærkulturelt fenomen. Kanskje ikke like tidløs og tydeligvis ikke for alle, men for de som ønsker å sjekke ut pionerserien innen miksen mellom tenåringsdrama og horror, da er denne stedet å starte.

The O.C. (NY)

main.original

FOX (2003-2007): Den Rebelsk ungdom Ryan Atwood blir adoptert av en velstående familie. Det er kulturkollisjon, ungdomsdrama og et kritisk blikk på lokalsamfunnet. Denne ble et populærkultur-fenomen over natten og introduserte unge TV-seere for en rekke viktige samfunnstema, pakket inn i såpeseriens velkjente dramturgiske grep. En storfavoritt blant noen av redaksjonens medlemmer.

Glee (84)

glee_2Fox (2010-2015): En serie som kan skape krig i enhver redaksjon, for her er mye elsk-hat forhold. Gjør et byks på listen. Den kan også irritere på seg moralens voktere. Serien ble avsluttet tidligere i fjor, den kombinerer musikal og komedie til noe fengende og underholdende. Tar for seg underdogs og utstøtte på en videregående skole, i så måte en av de mer klassiske seriene som tar for seg mer hverdagslige utfordringer for ungdom.

Derek (62)

Ricky Gervais as DerekChannel 4/Netflix (2012-2014): Dette er nok den mest emosjonelle og sympatiske serien fra Ricky Gervais, selv om den ikke faller i smak hos alle. En morsom hyllest til de som tar seg av våre eldre. Le, tørk tårer og bli sjarmert – samtidig som du vil bli satt ut av enkelte vulgære elementer. Denne har litt av alt.

New Girl (74)

Fox (2011-): En komedie som derimot tar et stort steg oppover er denne snart fem år gamle serien. Sjarmerende og herlige Zooey Deschanel har hovedrollen. I ferd med å bli litt av en veteranserie. Som så mange komiserier er den ikke nødvendigvis banebrytende, men den serverer en god avkobling og nok av morsomme øyeblikk.

Bones (86)

bones-booth-Fox (2005-): Her har vi det tradisjonelle konseptet med å lage et team bestående av en etterforsker og en sivil spesialist. I dette tilfellet en antropolog og en politietterforsker. Fans av Buffy og Angel vil fort dra kjensel på David Boreanaz i en av hovedrollene. Dette her er en av de virkelige veteranseriene. Er blitt mer populær her hos oss og klatrer godt oppover på listen. Nyere episoder går på TVNorge, imens kan du bruke Netflix til å se tidligere sesonger.

Star Wars Rebels (57)

Star Wars RebelsDisney (2014-): Det nyeste animasjonstilskuddet i Star Wars-serien. Handlingen tar til 14 år etter Star Wars Episode III. Her følger vi mannskapet på romskipet Ghost, i det som etter hvert blir forhistorien til dannelsen av Rebel Alliance fra de originale Star Wars-filmene.

En fin forrett for alle som venter på de nye Star Wars-filmene. Handlingen er satt til fem år før Star Wars IV: A New Hope. Dette er litt som Star Wars-versjonen av Firefly.

Star Wars: The Clone Wars (NY)

Cartoon Netwrok/Netflix (2008-2014): Før George Lucas solgte Star Wars-rettighetene til Disney var dette den store animasjonssatsingen innen franchisen. Her følger vi Anakin og Obi-Wan i tiden mellom episode II og III.

Unbreakable Kimmy Schmidt (44)

ellie-kemper-unbreakable-kimmy-schmidt-w724Netflix (2015-): Med Tina Fey, som briljerte med 30 Rock, har tjenesten sikret seg en viktig alliert i kampen om komitronen. Denne ble hyllet av kritikerne og omfavnet av Emmy-juryen, som nominerte den til syv Emmyer. Men det er ikke nok til å imponere redaksjonen til å gi den en høyere plassering, i så måte er dette en av de mer overraskende plasseringene på listen. Vi får se om den gjør det bedre i neste runde, når flere har sjekket den ut.

Historien er absurd, her følger vi Kimmy etter at hun ble reddet etter fire års fangenskap i 15 år av den galne Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm). Med positiv tilnærming som sin ytre rustning tar hun fatt på livet, og på veien serverer hun oss finurlig og intelligent humor for alle og enhver.

House of Cards (66)

Netflix (2013-): Etter å ha rast nedover på listen i forrige runde, har denne summet seg litt og begynt klatringen. Den har nok mistet litt av apellen etter den kritikerroste første sesongen. Netflix trengte en skikkelig tungvekter da de for alvor satset på egenprodusert materiale og fikk en perfekt start med House of Cards. Regissert av David Fincher og med Kevin Spacey i hovedrollen, her får det politiske miljø gjennomgå. Sesong 2 av Mammon kan for øvrig sies å være tungt inspirert av serien.

Prison Break (73)

Prison BreakFox (2005-): Visste du at denne serien gjør comeback? Vi er spente og det kan være litt av grunnen til at denne gjør et byks. Flere har sjekket den ut hos oss og den har vist seg å være ypperlig til bingeformatet. Dette er også en av de mest populære seriene blant våre lesere. En serie som engasjerer, du bør sjekke den ut om du savner en serie du kan diskutere med folk flest. Første sesong var noe av det kuleste og mest spennende vist på fjernsyn. Å se den møysommelige planleggingen og gjennomføringen av et fluktforsøk gjennom over 20 episoder var et lite kunststykke å få til.

Roswell (64)

RoswellThe WB/UPN (1999-2002): Etter storsuksesen The X-Files var det ikke rart at denne sci-fi serien om unge romvesener fikk en lojal fanbase. Den slet mer blant massene og hanglet videre gjennom tre år, før den ble kansellert. En serie for de spesielt interesserte, den red litt på X-files bølgen fra 90-tallet. Har blant annet Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Outlander) som produsent fra sesong 2.

Extras (24)

ExtrasBBC/HBO (2005-2007): En absurd situasjonskomiserie om livet på settet til film-, TV-og teaterproduksjoner. Nok en perle laget av duoen Stephen Merchant og Ricky Gervais, som også her har hovedroller. Ramler denne gang ut av topp 30, mye grunnet flere nye serier høyere opp.

Merlin (33)

merlinBBC (2008-2012): En annen serie som får merke konkurransen. Eventyrserier er det ikke akkurat overflod av og denne britiske serien ga litt sårt tiltrenkt tilvekst. Her følger vi den unge Merlin, magikeren som til slutt ender opp som Kong Arthurs betrodde venn. Den følger Smallville-oppskriften med å ta for seg en ikonisk persons tidligere år. Er mer rettet for et yngre publikum, om du krever Game Of Thrones-seriøsitet over fantasy-serier du skal se, kan du trygt styre unna.

Stargate Universe (56)

Stargate UniverseSyfy (2009-2011): Søsterserien til Stargate SGU og Stargate Atlantis ble ikke alt for godt mottatt, men i vår redaksjon ser vi mye verdi i det litt mørkere innslaget til franchisen. Gjør et imponerende hopp og er inne på topp 50. Her følger vi den ufrivillige besetningen på et eldgammelt romskip som må forsøke å finne veien hjem igjen. Kan minne litt om premisset til Lost In Space (en serie som for øvrig får nyversjon) og Star Trek Voyager. Ble kansellert etter sviktende seertall og et ønske fra Syfy om å satse på annet enn Stargate-franchisen.

Broen (36)

BroenSVT1/DR1 (2011-): En vanvittig suksess