Netflix satser på familieunderholdning med sci-fi serien Lost In Space.

Den ikoniske TV-serien fra 60-tallet har nok preget både min og andres barndom, det var en slags verdensromsversjon av Gilligans Island. Satt til 1997 følger vi her familien Robinson, som skal på en fem års romferd for å starte kolonisering av en fjern planet. Det går selvfølgelig galt og familien ender opp med å reise seg vill i verdensrommet. Serien fikk tre sesonger, før dyr produksjon og sviktende seertall i den annonseglade aldersgruppen medførte kansellering.

Det var katastrofefilm-spesialist Irvin Allen (The Poseidon Adventure, The Towering Inferno) som stod bak serien, som ble et kultfenomen. Han stod også bak de minnerike seriene Land Of The Giants og Voyage To The Bottom Of The Sea.

Men det er Lost In Space som har klart å bite best fra seg, med en nyversjon i filmformat fra 1998. Den gjorde det greit nok på kino, men ble slaktet av kritikerne. Jeg har vage minner fra den filmen, blant annet var det her Friends-stjernen Matt LeBlanc forsøkte å slå gjennom på det store lerretet. Filmens større stjerner inkluderte Helen Mirren, Gary Oldman og William Hurt.

Lost In Space Matt LeblancSiden det har det vært flere forsøk på å bringe serien tilbake fra seriegravplassen, blant annet ble en pilotepisode spilt inn med John Woo som regissør i 2003, uten at den imponerte nok til at man satset på serien. Som en liten kuriositet kan det nevnes at settet fra den produksjonen endte opp i den nye Battlestar Galactica-produksjonen.

Annonse

Netflix skal, i følge Deadline, ha vært i en budkrig om prosjektet – som det ble kjent forrige måned at Legendary TV jobbet med å utvikle. Dette vil sikre at de får et utvidet serietilbud som nå også inkluderer science fiction blant sine egenproduserte serier. De har fra før flust med barneserier, seriøse dramaprosjekt, skrekk og superheltmoro i sitt egenproduserte sortiment. Tjenesten har selv ikke bekreftet nyheten, men produsent Kevin Burns har bekreftet nyheten overfor EW.

Les også: Legendary TV jobber med TV-versjon av Kingkiller Chronicles.

Deadline hevder videre at Neil Marshall tar regissørstolen. På seerfronten har han regissert Game Of Thrones, Constantine, Black Sails og Hannibal. Produsenter blir Matt Sazama og Burk Sharpless (Dracula Untold).

Dermed fortsetter trenden med at serier tar en zombievri og står opp fra de døde. Dette er den andre store science fiction-serien som er på vei. Fra før ble det kjent at Star Trek kan ende opp hos CBS i 2017.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer