Annonse

Som om ikke Star Wars og Game Of Thrones allerede var altoppslukende, må jeg nå, og sikkert du også om du har lest bøkene, finne tid til å glede oss til når The Kingkiller Chronicles kommer på skjermen. Da snakker vi ikke bare om en film, for denne kan dukke opp «over alt».

Nyheten som her skrives om, er et par uker gammel nå, men aldri før har noe vært bedre til å skrive om sent, fremfor aldri. For jeg skal love deg en ting: Dette er noe vi kommer til å skrive om fremover. I god fanboy-stil.

Alt startet i sommer. Den populære forfatteren Patrick Rothfuss var en sliten mann som, etter å ha løpt fra møte til møte og drukket for mye kaffe, ble litt vel kravstor overfor produksjonsselskapet Lionsgate. «Jeg er ikke interessert i en film-avtale,» fortalte han dem, i følge bloggen sin, og fulgte opp med; «Hva med en film og en TV-serie?». Som han selv beskrev det: Det var som å bli tilbudt månen, for så å kreve en kake i tillegg. Frekt og freidig.

Rothfuss drømte større, for seg selv og sine fans, og ba om mer enn kun en enkel film eller to, som ikke er i nærheten av å kunne presentere den fantastiske verden i The Kingkiller Chronicle-bøkene.

The_king_killer_chronicleThe Kingkiller Chronicle?

Hvilken bøker er dette, tenker du kanskje? Vel, da misunner jeg deg. Bestselgerbøkene The Name Of The Wind og A Wise Mans Fear er de to første i en trilogi som forhåpentligvis blir fullført med den tredje og siste boken med arbeidstittelen The Doors Of Stone innen et år eller to (i ekte fantasy-stil har de en forfatter som vet å ta sin gode tid…).

Annonse

«Bøkene handler om Kvothe, du bør ha hørt om ham.»

Bøkene handler om Kvothe, du bør ha hørt om ham. Hvis ikke? Vel, mer vil jeg ikke fortelle deg, for da må du ta deg en tur til den lokale bokhandleren og kjøp bøkene. Jeg tror ikke du vil angre. Med den anbefalingen, la oss vende tilbake til historien om forfatterens forhandlinger med Hollywood-giganten.

For det var først i sommer rettighetene gikk tilbake til forfatteren og det ble budkrig på videre prosjekter av den populære bokserien, etter at Fox de siste årene har hatt opsjon, men aldri klarte å få noe ut av det. Dette er forresten noe vi vel alle bør være glad for, uten å utdype det mer enn å be deg forestille deg Game Of Thrones hos Fox fremfor HBO. Akkurat. Enkelte format passer ikke hos annonsekanaler, denne bokserien inkludert.

Heldigvis lyttet Liongate. Og ikke bare det. De slengte like godt på spillplattformen også.

Dermed har The Kingkiller Chronicle gått fra å være et potensielt TV-serieprosjekt hos Fox, til å nå være et multiplattform-prosjekt hos Lionsgate. Snakk om å prute opp prisen.

En budkrig blant giganter

Da budkrigen startet var dette et seier over et kongeriket alle ønsket seg. Et slag Lionsgate vant suverent, selv om det hele pågikk i noen måneder.

Om alt går som planlagt vil vi dermed kunne utforske denne verdenen i egen TV-serie, filmserie og spillserie. Det hele kan bli ganske så spektakulært. Med trykk på «kan».

For det er lett å bli revet med, men detaljene er fremdeles få, og gode ideer har blitt ødelagt i utviklingsprosessen før. Vi får bare håpe dette ikke er nok en rettighet som aldri blir noe av.

Noe vet vi. En kar ved navn Robert Larwence er satt opp som produsent. Erik Feig, Jeyun Choi Munford og Jessica Switch følger opp filmprosjektet, Chris Selak følger opp TV-serien og Peter Levin får ansvar for spillet.

Hvor vil den potensielle TV-serien ende opp?

Lionsgate Television leverer til stort sett alle. Netflix, ABC, HBO, AMC, Starz, NBC. Dette er et allsidig produksjonsselskap. Deres nok mest kjente nåværende serie er Orange Is The New Black, en av de mest populære Netflix-seriene, og tidligere produksjoner inkluderer Mad Men, Weeds og Boss. Ja, de vet hva de driver med.

De har to spennende prosjekt under utvikling. Broke for AMC og The Devil You Know for HBO. Om jeg skal ha et personlig ønske er det at en av de to, eventuelt Starz eller Netflix, blir hjem til denne serien. Bøkenes format og historiefortelling passer kanskje best hos Netflix?

Et hjerte fylt av frykt? Slapp av, sier Rothfuss.

Kan bøkene nå «bli ødelagt» av et salgskåt selskap? Vel, Patrick Rothfuss svarer på den frykten, slik han vet best. Jeg skal ikke driste meg til å oversette den mannen mer enn jeg alt har gjort.

«Now I know some of you will be reading these news with fear in your hearts. You’ll worry about them screwing it up. I understand. I know you love these books.

But hear me when I say this: You cannot love these books more than I do. You can’t care about them more than I do. I’ve put twenty years of my life into them. They ride next to my heart. They are my tangible soul.

And I’m not stupid. I hope by this point you know me well enough that you can trust me not to rush into… well… anything. If I cut a deal like this, it’s only because I really think there’s a chance for us to make something beautiful.

I’ll talk about this more on the blog later. I’ll answer questions and explain things and give more details.

Later. We’ll do that all later.

For now. Just for the next couple of days. How about we just let ourselves be a little excited about this? There will be plenty of time to fuss and fidget in the days to come. But right now, I’m not going to worry. Right now I’m just going to spend some time being a happy geek, excited at the thought of getting to see the Eolian or the Fishery. There are some scenes I’d love to see somewhere other than inside my own head.

I’m guessing there’s some scenes y’all would like to see, too….

See you later Space Cowboys,

pat

«

Jeg følger hans råd og gleder meg, med håp om at dette blir bra. Patrick Rothfuss virker for øvrig å være en kul type, som for tiden sliter med valgets kvaler. Skrive mer, eller spille Fallout 4?

Annonse