“Glee”-stjerner provoserer foreldreorganisasjon: – “grenser mot pedofili”

Annonse

«Grenser mot pedofili» hevder Parents Television Council (PTC), etter at 24-år gamle stjernene Lea Michele og Dianna Agron ble avbildet i GQ. Tar skuespillerne opp fakkelen etter Madonna, eller er det bare PR-kampanje?

Glee har tatt USA med storm og ble av flere kritikere kåret til årets beste nye show. I første sesong hadde de blant annet en episode som fokuserte på Madonna og feminisme, i sesong 2 var det Britney Spears som ble fokus i en episode. Serien har satt fokus på flere artisters påvirkning på samfunnet, også nye stjerner som Lady Gaga. Men det er ikke godt mottatt av alle.

PTC, interesseorganisasjonen som ønsker en skreddersydd TV-hverdag for barn, har tidligere latt sin harme gå ut over program som NYPD Blue, nå er det Glee sin tur.

«It is disturbing that GQ, which is explicitly written for adult men, is sexualizing the actresses who play high school-aged characters on ‘Glee’ in this way. It borders on pedophilia.«

Skuespillerne har svar på beskyldningene. «Personally, I think it’s not a big deal» sa Mark Salling, tydeligvis undervurderer han moralismens høyborg. “I mean, come on! We’re obviously not in high school. It’s tongue-in-cheek that we’re in high school… There’s more important things to worry about in the world.” Nei Mark, hva gjelder foreldregruppen PTC er nok naken hud selve ondskapen overfor sine uskyldige små som må beskyttes mot verden der ute.

Michelle Agron har blogget om det hele; “And if your eight-year-old has a copy of our GQ cover in hand, again I am sorry. But I would have to ask, how on earth did it get there?” En fin insinuasjon over foreldrene som klager, har de ikke kontroll på sine søte små?

Hele stuntet blekner i forhold til den av True Blood, men selv dette her tyder på at ikke alle helt tok kampen Madonna ledet an i. Karakterene på Glee er 16-år gamle og de har alle seksuell omgang på skolen – slik mange 16-åringer har (studier viser at omtrent 50% av amerikanske elever på videregående nivå har hatt seksuell omgang). Diana Agron spilte attpåtil en som ble gravid, som er et sentralt tema gjennom hele første sesong.

Her hjemme kan det blir ansett som barnepornografi om noen, gjerne over 16 år, vises i klar seksuell positur og fremstilles som under 16. Jeg tror det blir litt vel hardt å ta i å hevde det om bildene det her er snakk om.

PTC har en «versting-liste» over serier som ikke anbefales, Glee er ikke på den enda – men det tar vel ikke lange tiden. Når serier som Two and a Half Men, Ally McBeal og Friends havner på listen, blir nok en serie som blant annet har hatt fokus på Madonna og Britney Spears (som må være PTCs verste mareritt) langt fra en smakebit de ønsker at barn utsettes for. Episoden med Britney Spears fikk for øvrig følgende «skussmål»: «an endorsement of narcotics abuse, public masturbation, and school-sanctioned burlesque». Jøye meg.

Under kan du se bildene i Glee-galleriet. Hva mener du, gikk de for langt?

Glee blir å finne på TV 2’s nye kanal Bliss.

Oppdatert: Bedre sent enn aldri, VG og TV 2 har også plukket opp saken.

2 KOMMENTARER

  1. Vil (som alltid) påpeke at så lenge det er snakk om post-pubertale tenåringer heter det «ephebofili», noe som gjør hele originalartikkelen vås i utgangspunktet. Ordet «pedofili» er forbeholdt tiltrekkelse til pre-pubertale barn. Det er skremmende hvor mange som ikke kan dette, og overfører dermet stigmaet som fører med pedofili langt utover sine grenser. For ikke å snakke om at skuespillerne ikke engang -er- tenåringer, som gjør anklagelsen enda mer latterlig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X