Brooklyn Nine-Nine – like god som ryktet vil ha det til

Brooklyn Nine-Nine tilfører politet litt sårt etterlengtet humor. 

Vi er ikke alt for bortskjemt med gode komiserier fra statene. Av det jeg ser på er det vel bare The Big Bang Theory som er på det jevne, mens Community og Parks And Recreation sørger for å være på topp – i hvert fall så lenge Louie er på permisjon.

Morsomme serier om politiet er virkelig noe som er sjelden kost. Kjekt og veldig imponerende er det at politiserien om Brooklyns blåkledde helter styrker den øverste divisjonen.

Hovedpersonen Jake er som en hvit versjon av Berverly Hills Cops Axel Foley, en dyktig men uhyre barnslig etterforsker som hater å jobbe i et A4-miljø. Inn kommer hans nye sjef Ray Holt, som forventer at etterforskere følger prosedyre, er presis og følger kleskodeks. Gjør klar for episk duo.

brooklyn nine-nine

Selv om den ikke er en Mockumentary, så minner den mest om Parks And Recreation av dagens komiserier. Noe som ikke overrasker, siden Michael Shcur – som var med å skape Parks – er involvert. Her er det dynamikken mellom karakterene som er drivkreftene. Den fortsetter trenden med å vrake latterboks og innspilling foran et publikum. Den er så god at den trenger det ikke.

Den har karakterer som utfyller hverandre. Humørfylt konflikt. Greit nok, de to første episodene har et veldig fokus på hovedkarakter Jake Peralta (Andy Samberg), men i løpet av de tre første episodene rekker jeg å bli glad i Ray Holt (fantastiske Andre Braugher), Rosa Diaz (Stephanie Beatriz som en politiversjon av Parks April Ludgate), Terry Jeffords (hysterisk malplasserte Terry Crews) og Amy Santiago (sexy Melissa Fumero).

Selv Charles Boyle (Joe Lo Triglio) og sekretæren Gina Linetti (Chelsea Peretti) blir smått likbare, etter en litt slitsom start. Alt i episode 3 våger serien å fremheve bakgrunns-karakterene Hitchcoock og Scully (Dirk Vlocker og Joel McKinnon Miller), det vitner om en komiserie med ambisjoner.

Annonse

Det er kulturkonflikten mellom Jake og Rat som bærer de første episodene. Om det er noe som bekymrer meg litt er det hva det er som skal bære serien gjennom flere sesonger. Dansen mellom Ray og Jake bør suppleres mer. Noen sesonglang rød tråd er det ikke så mye av, annet enn Holts ambisjoner for sin nye enhet.

Men enn så lenge storkoser jeg meg, å se Terry Crews karakter rase i frustrasjon over å sette sammen et lekeslott tar jeg gjerne mer av. Vi er overlesset med politidrama med overseriøse karakterer, det er kjekt med en litt annen tilnærming til de blåkledde. Her er det nok dynamikk mellom karakterene til å kunne nærme seg nivået til de beste.

Første episode vises på Viasat 4 mandag 6. janaur kl. 22:30

Abonner
Varsle om
guest
6 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Pete
Pete
6 år siden

Jeg ville likestillt Modern Family og Parks and Rec. Big bang har gått på two and a half men smellen og blitt reprise på seg selv. Liker Brooklyn nine-nine men er enig at den er litt for fjollete

Vidar Daatland
6 år siden
Svar  Pete

Modern Family er jeg fortsatt kun halvveis i sesong en. Veldig bra. Hører så mye forskjellig om de siste sesongene, ikke alt positivt. Spent på hvordan det går.

Big Bang Theory er en «bakgrunnsserie» som ruller og går når jeg gjør andre ting, så jeg følger den ikke helt kronologisk. Men syntes den har blitt litt artigere siste sesong etter en liten «downperiode».

Roy
Roy
6 år siden

Skal ikke denne komme på Viaplay også ettersom det er Viasat 4 som sender?

Pete
Pete
6 år siden

Jeg ville likestillt Modern Family og Parks and Rec. Big bang har gått på two and a half men smellen og blitt reprise på seg selv. Liker Brooklyn nine-nine men er enig at den er litt for fjollete

Vidar Daatland
6 år siden
Svar  Pete

Modern Family er jeg fortsatt kun halvveis i sesong en. Veldig bra. Hører så mye forskjellig om de siste sesongene, ikke alt positivt. Spent på hvordan det går.

Big Bang Theory er en «bakgrunnsserie» som ruller og går når jeg gjør andre ting, så jeg følger den ikke helt kronologisk. Men syntes den har blitt litt artigere siste sesong etter en liten «downperiode».

Roy
Roy
6 år siden

Skal ikke denne komme på Viaplay også ettersom det er Viasat 4 som sender?