Viaplay-topplisten (sommer 2015)

Annonse

Ta deg fri fra kalkun-nyhetene, sviktende sommer-vær og mas om å reise til alle verdens ender. Sitt deg heller ned i godstolen og finn frem en god serie!

I den anledning kjører vi nå en ny runde med topplister. Vi starter med Viaplay, som vi ikke rakk i starten av året. Den skandinaviske tjenesten fikk det brått tøft i 2012 da både HBO Nordic og Netflix meldte sin ankomst, men har klart å holde ut.

8 av redaksjonens medlemmer (Mia, Steffen, Silje, Eirik, Kenneth Remy, Jacob, Tobias og undertegnede) har satt seg ned og komponert denne topplisten, bestående av et 30-talls serier som samlet fikk karakteren middels eller bedre. Om en av dine favoritter mangler på listen er det enten fordi vi ikke har sett den, eller fordi den ikke er ansett som god nok til å være med på listen.

Vi håper den kan være til god hjelp! Uenig i listen? Har du egne anbefalinger eller spørsmål angående Viaplays serier? Rop ut i kommentarfeltet!

De kommende dagene kommer det også lister fra Netflix, HBO Nordic, TV 2 Sumo, Dplay og C More Play – i tillegg til tester av tjenestene og andre artikler om strømme-tilstandene her til lands. Vi håper det faller i smak!

Topplisten

The River

The River 2ABC (2012): Hva skjedde med Dr. Emmet Cole, som forsvant i Amazonas? Hans sønn hadde endelig slått seg til ro med at faren var borte, men seks måneder etter hans forsvinning får de tegn til liv. Jakten begynner. Skrekk-serien fikk et kort liv på ABC og trass samtaler med Netflix om å fortsette det hele, ble det med praten. 8 episoder ble det til slutt. Om du ikke har alt for mye tid å avse, men på jakt etter litt skrekk og mystikk, kan denne være verdt å sjekke ut.

Klondike

Discovery Channel (2014): Gullrushet og all tragedien og galskapen som fulgte har fokus i miniseriens 6 episoder. Game Of Thrones-stjernen Richard Madden spiller hovedrollen i Discovery Channels første forsøk innen fiksjon. Et ypperlig valg for alle som liker å få historiefortellingen mikset med litt fiksjon og drama.

Damages

FX/Audience Network (2007-2012): Ute etter en advokatserie som våger å gå egne veier? Da er denne her verdt å sjekke ut. Med saker som utforskes over en hel sesong blir du her servert en håndfull sesonger med god kvalitet. Den har lekende regi og bunnsolide skuespillere som Glenn Close, Ted Danson, John Goodman og Zeljko Ivanek. Obs! Kun sesong 5 er tilgjengelig.

Nashville

ABC (2012-): En ung Britney Spears-aktig stjerne utfordrer den etablerte country-stjernen i dramaet om livet bak scenen. Om du liker litt såpe i hverdagen bør du ikke bli skuffet, for Nashville vet å bruke musikk til sin fordel.

The Vampire Diaries

vampirediaries2The CW (2009-): En av de største suksessene til amerikanske CW, her har man tenåringsdrama kombinert med det overnaturlige. Perfekt for ungdommen, eventuelt voksne som er unge til sinns. Vampyrer, tenåringskjærlighet, mystikk og action. Den har kanskje mistet litt av den opprinnelige tiltrekningskraften, men det skal litt til å overleve så lenge som denne.

Revenge

ABC (2011-2015): En ung kvinne ute etter hevn. Dette er en finurlig vri på såpeserie-sjangeren. Emoily VanCamp spiller Emily Thorne, som i flere år har planlagt hvordan farens død skal hevnes. En utspekulert serie som kombinerer overraskelser med tradisjonell drama. Det tar aldri helt av, men liker du det typiske TV 2 tirsdagsdrama-formatet bør denne ikke skuffe. Obs! Kun 4. sesong er tilgjengelig.

The Tudors

Showtime (2007-2010): En rocket variant av velkjent historie. Politiske intriger, kriger, drama og skandaler var del av kong Henry VIIIs liv. Her tar man seg store friheter for å gi en litt mer frisk historiefortelling og i så måte er dette et ganske unikt periodedrama. Redaksjonen er splittet i sitt syn på serien, men det gjør jo dens tiltrekningskraft bare sterkere.

24

Spionserien som revolusjonerte actionsjangeren. Alt foregår i sanntid og godeste Jack Bauer har 24 timer på seg i hver sesong til å redde det som reddes kan. En kultklassiker som nylig gjorde comeback. Denne frustrerer og fascinerer, pulsen blir høy og engasjementet stort. Det være seg om du elsker action eller ønsker å krangle over om serien mater stereotypene eller ei. Uansett, 24 er viktig TV-historie og her kan du se alle sesonger.

The Big C

bigcshowtimeShowtime (2010-2013): Hva gjør man når dødsdommen leveres? Læreren Cathu Jamison får dårlige nyheter hos legen: Hun er dødelig syk. En beskjed som får henne til endelig å starte å leve. Dødsdommens frigjørende kraft gir seeren både en underholdende, morsom og tankevekkende drama.

Grey’s Anatomy

PATRICK DEMPSEY, ELLEN POMPEOABC (2005-): Om du ikke vet særlig om denne serien er sjansene store for at du faktisk har levd i en hule de siste årene. Legedramaet har tatt livet av alt husarbeid tirsdagsvkelder, for her har voksne benket seg foran TV-skjermen i et tiår. Sørg for godt med fritid om du begir deg ut på denne serien, da ti sesonger er tilgjengelig på tjenesten.

Desperate Housewives

desperateABC (2004-2012): Også denne en klassiker grunnet sin posisjon tirsdagskvelder på TV 2. Mystikk kombinert med humor, pakket inn i såpesjangeren. Dette er en ypperlig serie for kjæresteparene der ute. I Wisteria Lane tar Mary Alice selvmord, det viser seg at hun bærte på en stor hemmelighet. Men hva var den? Hennes naboer forsøker å finne ut av det, samtidig som familieliv må gå sin gang.

Cougar Town

cougartownABC/TBS (2009-2015): Et lite sjarmtroll av en serie! Etter et tiår med Friends ble dette Courtney Cox nye seriehjem i 6 år. På ferden utviklet en ganske tradisjonell serie seg til noe helt eget, med humor og stil få andre makter å få til. Tull, tøys, drama og glimt i øyet.

19-2

19-2Bravo (2014-): Canadisk politidrama. Hva? Kan det bli god drama av en politiserie satt til et av verdens mest fredelige land? Så absolutt. Her følger vi to politimenn som er alt annet enn klisje-portretteringen vi så ofte ser innen sjangeren. Den har en aura av troverdighet over seg og politimennenes hverdagslige problemer og etiske problemstillinger er fornøyelig fengende. En nyversjon av en fransk-engelsk serie med samme navn.

The Blacklist

blacklisttop-710x400NBC (2013-): I utgangspunktet en ganske så tradisjonell spionserie som får det lille ekstra takket være den eksentriske og livsfarlige Raymond Reddington, spilt til perfeksjon av James Spader. Den tidligere eks-agenten vender tilbake til FBI etter et halvt liv på flukt. Han tilbyr sine tjenester til de som har jaktet på han i alle år, og med seg har han mengder med hemmeligheter.

Weeds

Weeds Season 6 Episode 11 - Vikings Pride S06E11Showtime (2005-2012): Denne mørke komiserien om alenemoren Nancy Botwin ble raskt en stor hit for Showtime. Bak serien står Orange Is The New Black-skaper Jenji Kohan, så om du liker fengselsserien vil du nok bli storfornøyd med denne her. Den gir et finurlig kritisk blikk på hverdagslivet i amerikansk forstad. Alenemoren Nancy Botwin er et naturlig midtpunkt, noe hun vet å utnytte til egen økonomisk fordel. Det skaper forviklinger og drama. En serie som viste hva som er mulig om bransjen bare våger å gi kvinnelige rollefigurer en sjanse. Den holdt nok på litt for lenge, men spesielt de tre første sesongen er ypperlig underholdning.

Hell On Wheels

HELL-ON-WHEELS-Season-1-Cast-Promo-600x343AMC (2011-2016): Med kritikerroste Mad Men og Breaking Bad ønsket AMC å skape nok en kritikerfavoritt med hevneren Cullen Bohannon (Anson Mount). Slik gikk det aldri, serien har tidvis hatt vanskeligheter med å definere hva den ønsker å være og har hatt sine utskiftninger bak kamera. Men serien om jernbanebyggingen i USA har sine øyeblikk og er visuelt nydelig. Når den tar slutt i 2016 vil den stå igjen som en av de lengstlevende westernseriene i moderne tid. Obs! Kun sesong 2 er tilgjengelig.

The Walking Dead

walking dead 3AMC (2011-): Sheriffen Rick Grimes våkner opp etter koma og finner en verden lagt i ruiner. Hva har skjedd? En av tidenes største seersuksesser og den største hit-serien til AMC. Oscar-vinner Frank Darabont tilførte skrekksjangeren tunge dramaelement og det ble en umiddelbar hit. Nå er den en av verdens mest sette TV-serier og den har nær sagt på egenhånd gjort zombie-sjangeren til samtale-emne i lunsjen på jobb og storefri på ungdomsskolen. Obs! Kun de tre første sesongene er tilgjengelig.

South Park

South ParkComedy Central (1997-): En av de mest provoserende og morsomme seriene som i en årrekke har servert sitt kyniske og nådeløse skråblikk på samfunnet vi lever i. En serie som elsker å balansere på grensen, gjerne også tråkke over den. Er sammen med The Simpsons reneste bestefedre hva gjelder animasjonsserier. Tidløs underholdning.

The O.C.

main.originalFOX (2003-2007): Den Rebelsk ungdom Ryan Atwood blir adoptert av en velstående familie. Det er kulturkollisjon, ungdomsdrama og et kritisk blikk på lokalsamfunnet. Denne ble et populærkultur-fenomen over natten og introduserte unge TV-seere for en rekke viktige samfunnstema, pakket inn i såpeseriens velkjente dramturgiske grep. En storfavoritt blant noen av redaksjonens medlemmer.

Outlander

outlander_randallStarz (2014-): Mener du Game of Thrones er den serien som våger å tøye strikken litt vel langt? Da bør du sjekke ut Outlander, som våger å gå dit ingen serie tidligere har reist. Ved første øyekast kan dramaserien om unge Claire, som på mystisk vis reiser tilbake i tid, bli avfeid som typisk periodedrama. Men Battlestar Galactica-seriesjefen Ronald D. Moore leverer her alt fra det sukkersøte til det dypt sjokkerende.

Criminal Justice

_50645218_criminaljusticeBBC (2008): Enkelte mener dette er en legendarisk serie, mens andre i redaksjonen er mer lunkne. Kritikerne elsket nå serien da den kom på skjermen. Dens portrettering av den juridiske jungelen bærer litt Hitchcock-preg og leverer lag på lag med spenning. Du kan forresten vente deg en amerikansk utgave av serien på HBO.

Chuck

NBC (2007-2012): Denne er blitt litt av en kultserie, spionsjangerens egne komiske geek-utgave. Sjarmerende, sexy og spennende. Det må en ganske så kynisk sjel til for å mislike dette lille vidunderet. Sørg for å ha nok av tid, for denne kan bli altoppslukende for hele familien.

Community

NBC/Yahoo (2009-): En av de sprøeste, mest kreative og morsomme komediene amerikanerne har gitt oss det siste tiåret. Man skulle tro det var britene som stod bak. Om du ser mye TV-serier og filmer vil denne her gi en ekstra bonusverdi, med all sin metahumor og popkultur-referanser.

Spartacus

spartacus3Starz (2010-2013): Vold, sex, drama og action – denne serien gjør overdrivelser til sitt våpen og leverer et forrykende eventyr om den legendariske slaven og gladiatoren Spartacus. Med den ene rollefiguren mer episk enn den andre blir det aldri kjedelig og serien forbedrer seg jevnt over. Den klarer også kunststykket å gi en gripende slutt selv om historiebøkene for lengst har avslørt frihetskjempernes skjebne. En pioner innen det grafiske. Den første store suksessen til amerikanske Starz. Et lite stykke moderne TV-historie.

Friends

FriendsNBC (1994-2004): En av TV-verdenens mest berømte kameratgjeng, her følger vi seks unge mennesker som forsøker å navigere seg gjennom 20- og 30- årene. Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at vennskap er seriens kjerne. En felles referanseramme for hundrevis av millioner, om du ikke har sett denne bør du gjøre noe med det. Har på unektelig vis også god gjensynsverdi.

Empire

EmpireFOX (2015-): Hip Hop-samfunnet er bakteppet for denne nykommeren. Når artisten og selskapssjefen Lucious Lyon får dårlige nyheter hos legen må han finne sin arvtager. Det er ikke en harmløs prosess. Kampen om musikk-tronen starter. Terrence Howard er seriens store stjerne, men det mangler ikke på kjente ansikter i ulike gjesteroller. Snoop Dogg, Cuba Gooding Jr., Gladys Knight og Mary J. Blige stikker alle innom. OBS! Denne serien er såpass fersk at den er bedømt på få episoder.

Seinfeld

SeinfeldNBC (1989-1998): Serien om ingenting har blitt like legendarisk som M.A.S.H. og Cheers. Dette er godt mulig tidenes mest kritikerroste og elskede komiserie. Den kyniske vennegjengen i New York får til det mest utrolige i sitt daglige liv. En banebrytende komiserie som viste at komedie er best når komikere styrer skuten. Farlig nær topplassen på listen, men en i redaksjonen er merkelig nok kjølig til denne klassikeren. Slik kan det gå!

The West Wing

The West WingNBC (1999-2006): Et politisk drama som fenget selv de som ikke kan fordra politikk. Med sjarm og altoppslukende drama som menneskeligjør politikken slik den aldri er blitt før. Samfunnsfaglærere som sliter med å fenge sine elever bør bare sette på denne og rusle ut av klassen. Den vil nok gjøre jobben.

Gomorrah

GomorrahSky Italia (2014): Italiensk mafiaserie som er et must for alle som elsker sjangeren. Basert på den kritikerroste boken Gomorra forteller serien om organisert kriminalitet, den gir et dypdykk inn i hierarkiet i en litt annen stil en mer velkjente The Sopranos. Om du ikke har tid til serien kan filmen med samme navn anbefales som et alternativ.

Mozart In The Jungle

mozart-in-the-jungle lola-kirke -gaelAmazon (2014-): Det må bli sofistikert når en serie tar for seg orkester-livet, eller hva? Det kan vi love deg om du vier litt tid til denne sjarmerende perlen av en komisere. Smått bemerkelsesverdig hvordan den beveger seg på grensen til det pompøse, samtidig som den gir et drivende og spennende drama. Høyt tempo, korte episoder og en kreativ lek. Sesongen kan gjøres unna på en helg, det er vel verdt tiden!

Transparent

TransparentAmazon (2014-): I et serierike fylt opp av all slags skatter er denne juvelen her litt for godt gjemt. Dette er en hinsides god serie! En gripende og særdeles sjarmerende beretning om åpenhet, fordommer og familieliv. En av de beste seriene fra 2014, den kom seg blant annet inn på vår egen TV-kritiker Steffens topp ti.

Mad Men

mad-menAMC (2007-2015): Seriens påvirkning på moderne TV-serier kan ikke undervurderes, ei heller hvilken effekt denne hadde på nykommeren AMC – et selskap som tidligere satset på å vise klassiske filmer. Serien smeltet kritikernes hjerter med sin måte å bringe 60-tallet til live igjen. Tiåret som revolusjonerte det amerikanske samfunn, her er det så mange godbiter og narrativt genialitet at vi tviler på noen vil klare å gjenta det. Det hele tok slutt tidligere i år. Om du er blant de heldige som ikke har fått med deg denne godbiten, vit at vi misunner deg og oppfordrer deg på det sterkeste til å gjøre noe med det.

Serier som kunne vært med

The Strain kan være verdt å sjekke ut, men siden de kun har deler av første sesong er grøsser-serien utelatt. Deadbeat, Houdini, Rookie Blue, Marry Me og Body Of Proof var ikke sett av nok folk i redaksjonen, men fikk godkjent av den ene som hadde sett de – uten at noen av de fikk blant de beste skussmål.

Uenig? Enig? La oss høre det!

Selvfølgelig er du ikke enig i listen! Det er helt ok det. Vi setter veldig pris på dine tanker om serier og hvilke anbefalinger du har, så del ivei i kommentarfeltet.

Kanskje har ditt innspill såpass påvirkningskraft at det gjenspeiles neste gang vi kommer med Viaplay-liste mot slutten av året.

Forhåpentlig er listen til god hjelp for dere alle. Vi skal fortsette å gjøre vår plikt og se så mye vi rekker fremover. Alt for å gjøre din jakt på neste seriefavoritt litt enklere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X