Vi fortsetter med topplister over det beste strømmetjenestene har å tilby, denne gang er turen kommet til TV2 Sumo.

Den norske strømmetjenesten har stått imot stadig større konkurranse, spesielt fra utenlandske tjenester. For redaksjonens medlemmer var det serier fra alle mulige sjanger som måtte vurderes og det var langt fra enighet på flere områder.

Resultatet er en liste med noe for enhver smak. Den er både spennende og sikkert også provoserende. Vi tror også de fleste her vil finne noen skjulte perler som kan være verdt å sjekke ut.

8 av redaksjonens medlemmer, 2 kvinner (Mona og Silje) og 6 menn (Vidar, Steffen, Tobias, Kenneth Remy, Eirik og Jørgen), har satt seg ned og bedømt hver eneste serie de har sett.

Vi kommer med ny liste i april. Flere serier pågår og inntrykket der kan endre seg, i tillegg vil jo naturligvis flere serier bli sett av flere i redaksjonen. Det kan også være at inntrykk endrer seg over tid, eksempelvis gjennom å diskutere serier styrker og svakheter med dere lesere.

Topplisten

Pacific Blue

Pacific blue

USA Network (1996-2000): God gammel kjenning som var fast inventar hver sommerkveld på 90-tallet. Sykkelpolitiets svar på Baywatch, her var det unge vakre mennesker som bekjempet kriminalitet mens de syklet mellom den ene mer lettkledde enn den andre. Javisst var det enkel underholdning, men den hadde da også sine gode dramaøyeblikk og likandes karakterer.

Grey’s Anatomy

PATRICK DEMPSEY, ELLEN POMPEO

Annonse

ABC (2005-): Skal man tro statusoppdateringer på facebook hver tirsdag kan man undres over om kvinner har et slags religiøst forhold til denne serien. Har dominert det siste tiåret og seriens stjerner Patrick Dempsey og Ellen Pompeo er blitt store TV-stjerner. Klarer kunststykket å holde på seere år etter år. Sumo sender bare nyere episoder.

Glee

glee sue will

Fox (2010-2015): En serie som kan skape krig i enhver redaksjon, for her er mye elsk-hat forhold. Men den hadde nok støtte til å karre seg inn på listen, serien som avsluttes i år kombinerer musikal og komedie til noe fengende og underholdende. Tar for seg underdogs og utstøtte på en videregående skole.

New Girl

ng_30_bath_group_1_2813_R2.jpg

Fox (2011-): Sjarmerende komiserie med herlige Zooey Deschanel i hovedrollen. I ferd med å bli litt av en veteranserie. Vi har ikke vært bortskjemt med gode situasjonskomedier de siste årene, dette er en av de bedre.

A Young Doctor’s Notebook

hamm-radcliffe-doctor-notebook

Sky Arts (2012-): Mørk komiserie som blant annet har Jon Hamm (Mad Men) som produsent og i hovedrollen. Daniel Radcliffe har også hovedrolle (de spiller eldre og yngre versjon av doktoren). Mens Downton Abbey sørger for drama fra starten av 1900-tallet tar denne serien for seg perioden med mørk komedie.

Prison Break

Prison Break

Fox (2005-2009): Første sesong var noe av det kuleste og mest spennende vist på fjernsyn. Å se den møysommelige planleggingen og gjennomføringen av et fluktforsøk gjennom over 20 episoder var et lite kunststykke å få til. Det ble ikke helt det samme i de tre påfølgende sesongene, men første sesong er og forblir en klassiker.

Blue Bloods

bluebloods2

CBS (2010-): Et tradisjonelt politidrama, her er fokus på enkeltstående episoder mer enn et sesonglangt et. Det hele ispedd mye moral og gjenkjennelig tematikk. Den gamle ringreven Tom Selleck har hovedrollen, hvor han spiller politimester Frank Reagan. Serien handler mest om hans familie, hvor de fleste enten jobber eller har jobbet i politiet. Av og til er det litt befriende å bare nyte en serie som forsøker å gjøre det slik man gjorde i «gamle dager».

Modern Family

Modern-Family

ABC (2009-): En av de mest prisbelønte komiseriene fra det siste tiår. Her følger vi en helsprø familie med alle mulige arketyper. Ed O’Neill ble en publikumsfavoritt her hjemme gjennom Våre Verste År, her får han følge av et helt ensemble med dyktige skuespillere.

White Collar

White collar

USA Network (2009-): En FBI-agent og en svindler jobber sammen for å bekjempe kriminalitet i denne fengende dramaserien. Fans av Suits bør nok sjekke ut denne. Obs! Kun nyere episoder er tilgjengelig.

Come Fly With Me

Come fly with me

BBC (2010): Denne kortlevde mockumentaryen ga oss en gjenforening med Little Britain-stjernene Matt Lucas og David Walliams. Trass i at BBC ønsket en 2. sesong sa Walliams nei, det ble dermed kun 6 episoder.

Alpha House

Alpha House Senator Shot in Senate.jpg

Amazon (2013-): Da er vi kommet til topp 20 og her finner vi en av de første seriene til Amazon. Den politiske satiren ble godt mottatt og så langt er det blitt 21 episoder. Veteranen John Goodman har hovedrollen i en serie som blant annet har hatt herlige Bill Murray i en gjesterolle.

Hell On Wheels

hell-on-wheels-tv-show-image-01

AMC (2011-2016): Med kritikerroste Mad Men og Breaking Bad ønsket AMC å skape nok en kritikerfavoritt med hevneren Cullen Bohannon (Anson Mount). Slik gikk det aldri, serien har tidvis hatt vanskeligheter med å definere hva den ønsker å være og har hatt sine utskiftninger bak kamera. Men serien om jernbanebyggingen i USA har sine øyeblikk og er visuelt nydelig. Når den tar slutt i 2016 vil den stå igjen som en av de lengstlevende westernseriene i moderne tid.

Les anmeldelse av sesong 1.

Pokemon

Pokemon

TV Tokyo (1997-): Det eksisterer vel knapt en gutt under 30 som ikke vokste opp med et eller annet forhold til de merkelige skapningene man kunne fange med en ball. Gjennom hundrevis av episoder har man kunne følge Ash og de andre i snart to tiår. Sumo har kun sesong 15 og 16 å skilte med, men det gir noen timer med givende japansk animasjon for barn og ungdom i huset.

Vikings

vikings_sesong2_

History Channel (2013-): Opprinnelig var det planlagt å spille inn mye av serien her til lands, men det ble for dyrt. Serien har slått godt an via norske strømmetjenester som Sumo og HBO Nordic. Vi venter spent på nok en actionfylt sesong.

Arrow

Season 3 Key Art Arrow

The CW (2012-): I utgangspunktet var vi skeptisk til seriens sjanser, for CW er ikke kjent for å gå nye veier. Men de fant en tone og et format som fungerte såpass at serien nå er en av kanalens mest populære. Den har også fått spin-off serien The Flash. Om du liker kappekledde helter bør du sjekke ut denne Robin Hood-inspirerte superhelten.

Little Britain (UK)

Little Britain uk

BBC (2003-2007): Britisk sketsjeprogram, ble til etter at radioprgammet med samme navn ble en kjempesuksess. Serien sparker både oppover og nedover. Fikk en amerikansk versjon etter hvert også. Her er det britene som får gjennomgå med den ene parodien mer overdreven enn den andre.

Elias

Elias

TV2 (2005-2014): Norsk TV kan hvis de vil, noe denne populære animasjonsserien er et eksempel på. TV-serien ble en kjempesuksess blant barn og fikk også en egen kinofilm etter hvert. Med historier som fenger både barn og voksne, med animasjon som klarer å fange litt av den magiske kyst-følelsen.

The Walking Dead

walking-dead-season-4b-midseason-rick-carl-poster

AMC (2011-): En av tidenes største seersuksesser og den største hit-serien til AMC. Oscar-vinner Frank Darabont tilførte skrekksjangeren tunge dramaelement og det ble en umiddelbar hit. Serien har vært preget av store endringer i produksjonsteamet, blant annet ble Darabont sparket. Det har satt sitt preg på sluttproduktet som tidvis er litt ujevnt. Men få serier vet å engasjere bedre enn zombieserien og det er ikke rart den er blitt en snakkis.

Nysgjerrig på mer informasjon? Les min anmeldelse av sesong 1 og Tobias sin anmeldelse av sesong 2.

Sons Of Anarchy

Sons of Anarchy2

FX (2008-2014): De fleste av oss er enige i at de siste sesongene ikke helt klarte å følge opp de foregående sesongers nivå, men på sitt beste er denne Kurt Sutter nær sagt uovertruffen. Men en Hamlet-inspirert handling følger vi en mototorsykkelgjeng, hvor gruppens «unge prins» begynner å grave i hva som skjedde med faren sin. En av de mest populære seriene blant leserne våre.

Les anmeldelse av sesong 1 og sesong 6

Homeland

homeland s2 4

Showtime (2011-): På sitt beste en eksepsjonell spionserie som fort fenget med intens spenning og godt skuespill. En av de siste års største suksesser, som også har klart kunststykket å fornye seg i den nyeste sesongen.

Les anmeldelse av sesong 2 og sesong 4

Halt And Catch Fire

halt_and_catch_fire_amc_a_l

AMC (2014-): Nok en ny periodedrama som holder høy klasse, her klarer den å kapre en topp 10-plassering. Denne gang er det 80-tallet og eksplosjonen som databransjen opplevde. I en tid hvor Apple ble født og IBM var den store giganten, her følger vi en gruppe innovatører som forsøker å bygge den neste nye superdatamaskinen for hjemmebruk. Denne har potensial til å bli Mad Mens arvtager. Trass i lave seertall har den fått nok en sesong.

Luther

luther-6

BBC (2011-): En noe uvanlig britisk krim med den voksende stjernen Idris Elba (The Wire) i hovedrollen. Han spiller John Luther, en etterforsker med sine egne personlige demoner og noe uvanlige fremgangsmåter. Ruth Wilson (The Affair) har en fortryllende rolle som en morder Luther ikke klarte å sette bak lås og slå.

Tobias anmeldte sesong 1 og sesong 2.

Orphan Black

orphanblack_fa

BBC America (2013-): En vitenskapsnerd, en politietterforsker, en gatesmart jente, en psykotisk morder og en fotballmamma. Tatiana Maslany har fått rollen som samtlige og spiller fantastisk. Det er ikke grunnet tynt budsjett, det er fordi hun spiller kloner i denne herlige science fiction serien som har litt av alt. Den er mystisk, mørk, lys, trist og morsom. Med en god dose action.

The Good Wife

The Last Call

CBS (2009-): Kanskje den mest undervurderte dramaserien på norsk TV. Denne her sanker inn priser og gjør det fortjent, den har klart kunststykket å holde seg på et høyt nivå hver eneste sesong. Julian Marguelies har hovedrollen som Alicia Florrick, en av de mest imponerende kvinnerollene vi har sett.

Top Of The Lake

TopLake

Sundance/BBC (2013): Nok en solid samproduksjon mellom Sundance og BBC-kanaler, her følger vi etterforsker Robin Griffin (Elisabeth Moss) som forsøker å finne ut hva som skjedde med en gravid 12 år gammel jente som er forsvunnet. Ansett som en av de beste seriene i 2013, også her på berget, som sikrer en topp 10-plassering.

Les anmeldelsen til Tobias. 

Dag

Dag

TV2 (2010-): Den andre norske serien på listen klarer attpåtil å karre seg inn på topp fem! Er dette tidenes beste norske komiserie? Godt mulig. Atle Antonsen viser at også norske komedie kan levere drama og humor fra øverste hylle. Vi gleder oss til fjerde sesong!

Justified

Justified

FX (2010-): En stor favoritt her i redaksjonen, som vi har skrevet om før. Timothy Olyphant og Walton Goggins har den beste katt-og-mus leken vi har sett i rollene som protagonisten Raylan Givens og Boyd Crowder. Serien avsluttes senere i år, TV2 Sumo er så elskverdige at de sender episodene kort tid etter amerikansk premieredato. Er nesten verdt en et månedsabonnement alene.

Sherlock

Sherlock 5

BBC (2010-): Denne britiske nyversjonen av ikoniske Sherlock Holmes har tatt verden med storm og gjort Benedict Cumberbatch og Martin Freeman til superstjerner. Lekende, mystisk og altoppslukende – dette er en krimserie verdt å elske.

Kingdom

Kingdom

DirectTV (2014-): Det er lett å la seg lure av det muskuløse ytret og den fjollete tittelen, men tar man en titt under panseret finner vi her en skikkelig dramagodbit – man må bare overleve en litt klisjéfull første episode. Det er sjeldent vi har sett en serie våge å ta for seg et tema som avhengighet og smått dysfunksjonelle familier som det denne her gjør. Det hele med nok av Rocky-lignende elementer, dette er en sovende hit flere bør sjekke ut. Vi må kanskje tilbake til Sons Of Anarchys glansdager for å finne lignende. Herlig familiedrama og en god sportsserie!

Fargo

Fargo

FX (2014-): Det var lite som tilsa at 2014-serien skulle bli en av årets beste serier. Joda, det var kvalitetsskuespillere som Martin Freeman og Billy Bob-Thornton tilknyttet prosjektet og Fargo-filmen er jo legendarisk. Men nyversjoner er og forblir litt fantasiløst konsept. Heldigvis, serien gjorde tvilen til skamme og leverte varene. Det hele er en form for oppfølger, med stemning og regi ulikt det meste annet. Rett og slett fortryllende.

Les Steffens førsteinntrykk for mer informasjon.

[td_smart_list_end]

Serier som kunne vært med…

Peaky Blinders, Solsidan, Teen Wolf, Turn: Washington’s Spies, Utopia og Wilfred ville trolig alle vært godt oppe på listen om mer enn en i redaksjonen hadde sett serien, de fikk veldig godt nok skussmål fra den ene personen som ga karakter. That 70’s Show ville vært inne om det hadde vært mer enn en håndfull episoder tilgjengelig.

Enig i listen? Noen serier som mangler som vi absolutt bør sjekke ut? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer i april.