House of Cards «Årets nykommer 2013»!

Kvalitetsdramaet vant en soleklar seier over en annen Netflix-serie.

2013 var et godt år for Netflix, som dere lesere kåret til «Årets strømmetjeneste» og «Årets seriemester». En stor grunn til det er nok serien House of Cards.

Annonse

Med 53% av stemmene var det aldri særlig tvil blant dere lesere. På 2. plass fulgte Orange is The New Black, også det en Netflix-serie. Thrillerserien Hannibal fulgte på 3. med 18% av stemmene.

House of Cards handler om den sleipe politikeren Frank Underwood, som med alle midler prøver å komme seg til topps innen politikken. Med fantastiske David Fincher på regisiden og Oscar-nominerte Kevin Spacey i hovedrollen var det ingen tvil om at Netflix hadde ambisjoner med sin første egenproduserte serie (sett bort fra NRK-samarbeidet Lilyhammer).

Den fikk toppkarakter i vår anmeldelse og toppet listen til både redaksjonen og leserne i forkant.

Serien var også nominert i kategoriene «Årets serie» og «Årets dramaserie», begge endte med 3. plass. De nominerte ble valgt ut på bakgrunn av topplister fra lesere og redaksjonen.

14. februar kommer 2. sesong, det skal bli spennende å se om den klarer å heve seg også i år.

Vi ønsker å takke alle lesere som bidro med lister og som deltok i avstemning!

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Serieåret 2023
Serienytt-oversiktene

Relevante nyheter