Netflix er i vårt Seriemesterskap kåret til «Årets seriemester» og «Årets strømmetjeneste»!

Jeg tror vi kommer til å sette en ny standard sa innholdssjefen i Netflix til oss høsten 2012. Han fikk rett i det, for Netflix feide utfordrerene av banen og stakk av med tit

Det er imponerende av en strømmetjeneste å stikke av med seieren i vårt første Seriemesterskap. I følge nylige tall er det rundt 15% som abonnerer på tjenesten, som gjør at den har langt færre «kunder» enn store aktrører som NRK og TV2. Men denne nye formen for formidling slo tradisjonelle kanaler ned i støvlene.

Finalen en som stod mellom relativt små aktører i så måte. Fox Norge (som stakk av med prisen som årets TV-kanal) og HBO Nordic var de to andre finalistene. Netflix fikk 55% av stemme i kategorien «Årets strømmetjeneste» og 57% av stemmene i kategorien «Årets seriemester». De nominerte ble valgt ut på bakgrunn av topplister fra lesere og redaksjonen.

Netflix kom til Norge høsten 2012 og har satset friskt i 2013. Tjenesten imponerte raskt, men mangelen på ferskvaredisk ble fremholdt som den største mangelen. Netflix var raskt ute og kontret med egenproduserte serier som ble varmt mottatt. House Of Cards, som stakk av med prisen som «Årets nykommer», Orange is The New Black, nominert i kategoriene «Årets serie og «Årets nykommer, Arrested Development, nominert i kategorien «Årets komiserie», samt Hemlock Grove.

I vår test av tjenesten fikk den mye ros.  Du kan også lese intervjuet vi gjorde med Netflix-eier Reed Hasting.

Vi gratulerer Netflix med seirene! Vi ønsker å takke alle lesere som bidro med lister og som deltok i avstemning!

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!