Ben Mendelsohn: – Jeg ser på Danny som helten i Bloodline

Del nyheten

For meg personlig har Ben Mendelsohn vært en skuespiller jeg har likt lenge før jeg fikk vite at han ville være sentral i den nye serien fra skaperne av Damages. Han har gjort noen solide filmroller, både i australske Animal Kingdom og britiske Starred Up.

Mendelsohn har også vært hyppig brukt birolleinnehaver i mange filmer den siste tiden, hvor han spilt mot skuespillere som Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt, Michael Fassbender og Jude Law.

Med kommende Netflix-serien Bloodline har Mendelsohn sin første hovedrolle i en amerikansk tv-serie (noe som tilfeldigvis skjer samme året han har en hovedrolle også i en amerikansk film med Missippi Grind).

Les også: Førsteinntrykk av Bloodline

Nylig satt vi oss ned med skuespilleren i London hvor vi spurte han om spørsmål både rundt den kommende Netflix-serien og

Hvorfor ville du bli med i prosjektet?

Jeg møtte med folkene bak serien og kjente til dem. Det var hvordan de snakket om det som var veldig interessant. Det var grunnen til at jeg sa ja. Jeg var også veldig tidlig med i prosjektet. De er veldig interessert i skuespillerprestasjoner og drama-folk. Det var et enkelt valg for meg å gå for dette prosjektet.

Hvordan var det interessant?

Hva de snakket om var disse «sorte får»-scenarioene de hadde vokst opp med. Denne situasjonen med et «sort får» i familien. De fortalte at deres perspektiv i det med det de ble eldre ble endret. De trodde også det at det var en veldig interessant setting å veve denne formen for historie rundt. Jeg ble rett og slett imponert over hva serieskaperne sa om det etter flere diskusjoner med dem.

Har du noe særlig tilknytting til karakteren personlig?

Ja. Jeg tror at det alltid skjer. Måten Danny er sett på er et omstridt problem. Han er en som er sett på av hans familie som dette, men også innen familien hans er han sett på forskjellig med de forskjellige familiemedlemmene. Det er ingen tvil om at Danny Raybourne er en flott rolle for meg.

Du ender opp ofte å spille disse mørke rollene, er du tiltrukket av slike roller?

Det er ikke jeg som er tiltrukket til dem, det er de som er tiltrukket til meg. Typisk slik dette fungerer på er at du får erkjennelse og det er innenfor rekkevidden. Jeg vil si det er effekten post-Animal Kingdom. Det var en viktig film som satte meg i rekkevidden til å gjøre slike roller.

Hvordan er det å spille mot Sissy Spacek og ha hennes karakter som moren til Danny?

Hun er veldig som en varm mor, ikke bare utover min karakter. Men gud bare for en cast! Du har Sissy Spacek som din mor, og Sam Shepard som din far. Da føler du deg ganske bra.

Bloodline 324
Ben Mendelsohn og Sissy Spacek i Bloodline. Foto: Netflix

Og på toppen av det igjen har du også Kyle Chandler, Linda Cardellini og flere.

Nettopp. Det er en virkelig god gruppe mennesker å være sammen med.

Hvordan var dynamikken rundt alle skuespillerne, spesielt de som spiller medlemmer av Rayburne-familien?

Det var ganske bra, ganske tidlig. Kyle var senteret av tiltrekningskraften. Vi var alle folk som hadde jobbet i lengre tid, så vi viste at vi måtte vi måtte bli en familie og psyke oss opp til. Så vi gikk på reisen sammen.

Du ble med ganske tidlig, så du var vel ikke klar over hvem du skulle spille mot i startet av prosjektet?

Nei, jeg var ikke klar over det. Så jeg fortsatte å få veldig hyggelige overraskelser. De annonserer dette som regel veldig lite i forveien.

Hvordan ser du på Danny i Bloodline som en karakter? Vi ser jo han som et sort får i familien.

Nei, jeg ser på Danny som helten i Bloodline. Jeg ser på han som helten i familien. Jeg ser han som den sterkeste av dem. Det er for flere grunner, men jeg tror ikke jeg kan si for mye uten å hinte til ting. Det er noe jeg tror er en vanskelighet med å snakke dypere om uten å spolere noe.

Hvordan er det for en australier som deg å spille en amerikaner i et så stort omfang? Må du konsentrere deg mer om din amerikanske aksent?

Egentlig ikke. Jeg jobbet med noen for det for noen av de tidlige amerikanske rollene mine, som i Beyond The Pines og sånt. Så jeg måtte få det på plass da. Det er en egen ting å jobbe med en aksent, men du prøver bare ditt beste. Jeg var jo ganske klar over at dette ville være en stor rolle for det.

Du har hatt veldig mye gode biroller de siste årene, eksempelvis Animal Kingdom. Er det noe spesielt du tar med deg for å takle slike roller? 

Takk. For det første ting som jeg liker å se er folk som engasjerer seg. Og det kommer generelt av å være opptatt av materialet du gjør. Så mye av filmskuespill handler om umiddelbarhet og det å føle det i at det skjer. Det kan være vanskelig å få det igjen og igjen.

En annen ting som skuespiller, er det annerledes for deg som skuespiller å hoppe fra biroller til hovedroller i både Bloodline og Mississippi Grind?

Jeg er overrasket rett og slett. Jeg hadde ikke forventet det i denne alderen. Jeg er en mann i overgangsalderen. Jeg er ikke en ung 20-åring. Så det er gjør det rett og slett overraskende for meg å få en slik rolle.

Er det noe karakter eller skuespiller på tv du har virkelig likt godt, eller blitt inspirert av?

Jeg tror virkelig at Aaron Paul gjorde en virkelig bra jobb i Breaking Bad. Spesielt i den siste sesongen. Jeg var veldig imponert med han, både karakteren og skuespilleren. Jeg er ikke en stor tv-seer, så jeg vet det er ting jeg ikke har opplevd og burde få med seg. Men hva Paul gjorde i Breaking Bad synes jeg var imponerende. Det er også mange gode skuespillere i eldre serier synes jeg som The Wire med Idris Elba og flere.

Bloodline har premiere fredag 20. mars eksklusivt på Netflix.

Annonse
X
X