I dag blir grøsseren Hemlock Grove tilgjengelig på Netflix. Tidligere denne uken var jeg i Canada for å ta et intervju med produsentene og skuespillerne fra serien. Vi starter med svenske Bill Skarsgård (Roman) og australske Penelope Michell (Letha).

Hemlock Grove er hovedsakelig en grøsserserie, men blander inn både elementer fra thrillere og mystikk. Serien kommer fra bokforfatteren Brian McGreevy og produsent Lee Shipman.

I serien blir vi kjent med flere av innbyggerne i Hemlock Grove, som den unge jenta Letha (spilt av Penelope Mitchell), og den mystiske Roman (Bill Skarsgård), som i likhet med Leetha tilhører den rike og mektige Godfrey-familien.

Penelope var veldig hyggelig og rolig i lag med meg og Bill, som i likhet med resten av hans familie som jeg har møtt eller sett også vært svært positivt. Og ettersom vi originalt fikk tilbud om et tidligere intervju som jeg ikke fikk mulighet til å gjøre, så var det flott at vi fikk en ny sjanse med Bill.

Det kanskje mest morsomste med møte var hvordan jeg og Bill starten i en av samtalene våres å snakke svensk i et rom av hvor bare vi var fra Skandinavia, og de andre så rart på oss. Det var en fyr jeg kunne snakket lengre med, enten det var om misnøye eller hva vi likte med The Walking Dead eller norske jenter. Han hadde også en morsom reaksjon da han leste en liten melding fra en av våre lesere.

Annonse

Hvorfor burde man se Hemlock Grove, som grøsserfan eller ikke?

Penelope: For å bli overrasket, jeg tror det er seriens natur. Serien tar deg til steder du ikke forventet av en grøsserserie vil gjøre. Du forventer noe kanskje noe annet.

Hva synes dere om at alle episodene av serien slippes i et, fremfor uke etter uke?

Penelope: Jeg tror det er bra, det virker noe revolusjonerende men samtidig gjenspeiler det hvordan generasjonen vår ser på tv. Det narrative med Hemlock Grove er mer som en 13-timers film. Noen episoder er mer karakterbaserte, mens andre er mer intense. Jeg tror det er slik serien burde sees. Det tilhører litt mer til fremtiden, og jeg er nysgjerrig på hvordan det vil se ut om 10 år.
Bill: Det som har irritert meg veldig er at vi har høy hastighet på nett, og ikke har kunnet sett nye episoder av serier fra HBO liksom. Og filmer kom ikke til Skandinavia før det hadde gått nesten flere måneder siden lanseringen i USA. Nå er ting så globalt iforhold til hva det pleide å være, så nå er det mer rundt når du vil se en serie enn den klassiske tingen med å se ting på kvelden på søndager. At det også er så tilgjengelig hjelper også.

Er det en tilfeldighet at serien ikke inneholder så mange amerikanere i de sentral rollene?

Bil: Det er merkelig hvordan det hendte.
Penelope: Jeg tror det var mer fornuften, enn at de prøvde å caste noen amerikanere til hovedrollene. Jeg gjorde min audition med min amerikanske aksent.

Jeg ble i grunn litt overrasket over at du [Penople] var australsk etter å ha sett de første episodene, og Bill har i likhet med sin far og brødre fått den amerikanske aksenten på plass.

Bill: Aksenten til meg og min familie er en av våres hovedledd i å ta over verden, nå jobber vi med vår kinesiske aksent. Jeg tror uansett produsentene legger til noe unikt med serien med castingen av oss. Det var ikke en intensjon, men det bare skjedde. Som Brian og Lee [serieskaperene] ville sagt så legger det til noe unikt med serien.
Peneople: Jeg tror det også hjelper litt med å utforske karakterene siden de alle er forskjellige fra sitt samfunn, og ikke passer inn helt.
Bill: Og vi vet at oss europeere er mye kulere enn andre.

Leetha og Roman er litt mer tilknyttet hverandre enn hva man forventer av en fetter og kusine. Kan dere fortelle mer om forholdet deres? 

Bil: Jeg tror Roman er ganske besatt av hans kusine, kanskje for mye besatt. Men når jeg kommer tilbake til det så tror jeg de er nære spesielt fordi for Roman er hun den eneste personen i livet hans som ønsker han vel og bra. Hun er på en måte moren han aldri hadde, hun bryr seg om han og viser det. Noe som kanskje blir usunt for han.

Penelope: Jeg tror det ikke det nødvendigvis er noe du trenger å se dypt i. Det er bare hva det er. Tenåringer er uklare, og selv voksende har rare følelser innimellom som ikke er lette å finne ut av, derfor de oppfant psykiatere.

Peneople, med tanke på at din karakter Leetha ser ut til å være den virkelige gode personen i denne serien akkurat nå. Tror du dette øker sjansen for at karakteren din kanskje kan bli drept eller holdes i live? 

Peneople: Interessant spørsmål. Ja og nei, jeg tror at du trenger at like mye mørket som du trenger lyset. Leetha er nødvendig for det, hun fremtrer som en lyskilde i serien, uten lys så har man ikke skygger. Og veien til Leetha endres, og hun ender opp med en interessant retning på serien. Alle har noe mørkt i seg, og det er noe hun oppdager med seg selv etter hvert.
Bill: Det er også en serie der ingen karakterer er trygge, i form av å bli drept av eller ikke. Det er en uforventet serie på den måten. Det er ingen typiske karakter som lever eller dør. Alle er i fare for å dø.
Peneople: Det er det som gjør det så mye morsommere å se. Det blir som når Sean Bean sin karakter døde i Game of Thrones.

Ja, noe i likhet med en annen grøsserserie på Netflix, American Horror Story som også gjør det samme hvor hvem som helst kan dø når som helst i serien. Det gjør vel også dere som seere også mer spente?

Peneople: Alle kan jo dø i virkeligheten, så hvorfor ikke.
Bill: Ja, og jeg tror i vår serie er det mer sofistikert i hvordan forhåpentligvis serien vil få fram både de gode og onde sidene i karakterene. Forhåpentlig se alle de gode og onde sidene med karakterene. Spesielt en av de store delene med Roman er at han er en karakter som kjemper for å være en av de gode eller helten, fordi han føler skjebnen vil bli det motsatte. Så det gjør han til en kul karakter. Du ser det og i Peter (Landon Liboiron), som nærmest er helten i serien, men han vil ikke være helten. Og jeg er den skurken som prøver å være helten. Det kommer ned til å være mer om bare skurker og helter.

Nå Roman utvikler seg en del iløpet av de første episodene, hvilken retning vil dette ta karakteren? Vil han bli mer ondere, vil han hate moren sin mer o.l.?

Bill: Jeg kan ikke fortelle så mye, men Roman drar igjennom en sprø reise som er intens og kul.

Han blir ikke om til den store skurken på serien?

Jeg ville ikke fortalt deg det nå. Du får bare vente å se.

TV og film, enten amerikansk, europeisk eller skandinavisk. Hvor ønsker dere å være?

Bill: For meg kommer det ned til kvaliteten på materiale. Sier instinktene meg at det er et godt materiale så ønsker jeg å gjøre det, rett og slett bare godt materiale uansett om det er Sverige, statene eller Canada for den skyld.
Peneople: Veldig mye det samme med meg og, jeg vil bare utfordre meg selv som skuespiller. Det er ikke nødvendigvis at du planlegger å gjøre en tv-serie, det kan bare plutselig skje at vi kommer over noe.

Tror dere at Hollywood leter mer etter nordiske skuespillere og australske skuespillere enn tidligere grunnet den nylige økningen av skuespillere fra disse landene spesielt på amerikansk tv?

Bill: Hollywood er ganske morsom, plutselig for noen år siden var det stor buzz rundt australske skuespillere. Og nå har de skandinaviske skuespillerne også fått mye buzz rundt seg. Så de bytter liksom marked på hva som er kult og hva som er inn, det er merkelig hvordan det virker på den måten. Jeg tror vi har ekstremt talentfulle skuespillere og filmskapere i Skandinavia nå for tiden. Det er så åpenbart. Vi er så oppdatert på engelsk, og vi snakker mye bra engelsk at skandinaviske skuespillere kan spille amerikanske eller engelske roller. Den yngre generasjonen hjelper ekstra med å åpne og gjøre markedet mer globalt for skandinaviske skuespillere. De internasjonale salgene er nå større enn de innenlandske, noe som gjør det så mye lettere for europeiske skuespillere å få roller i spesielt amerikanske.

Er det noe grunn til at mange av dere i familien din har vært på amerikansk tv de par siste årene, Bill? Eller er det en tilfeldighet. Husker godt Stellan på Entourage som denne hysteriske tyske (?) filmregissøren, så har du både Gustaf i Vikings og selvfølgelig Alex i True Blood.

Bill: It`s our plan, our world domination scheme! Jeg husker godt rollen til Stellan på Entourage, spesielt fordi [Stellan] er morsom, men han gjør ikke så mye komedie. Så du det [Penelope]?
Penelope: Nei, jeg husker ikke det.
Bill: Han spiller en virkelig fanatisk, tysk regissør som er veldig morsom. Jeg var med han da, og han var spent på komedie og rollen.

Hva er planene og deres neste prosjekter framover nå som produksjonen av Hemlock Grove er ferdig?

Penelope: Jeg spiller i en film regissert av Derick Martini som heter The Curse of Downers Grove, som er morsomt siden det er en Grove.
Bill: Vel, vi ble ferdig med produksjonen av Hemlock Grove bare for noen uker siden, så jeg venter forhåpentligvis på sesong 2.

Les også: Vidars intervju med Netflix-sjefen Ted Sarandos

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer