Raphael Bob-Waksberg: – BoJack prøver denne sesongen å forbedre livet sitt

Del nyheten

BoJack Horseman er tilbake med en ny sesong på Netflix. I den forbindelse har vi intervjuet serieskaper Raphael Bob-Waksberg:

BoJack Horseman startet første sesong som en veldig rendyrket komedie, før den utover i sesongens andre halvdel ble mer en kombinasjon av drama og komedie. Var dette alltid planlagt?

Det var planen ja. Vår pitch til Netflix var at serien skulle starte som denne skrullete komiserien før det ble mørkere og mørkere for hver episode. Helt til det til slutt føltes mer som et drama. Man kan si at planen var å lure folk til å like karakteren. Vi så tegn til at det fungerte flere steder, som responsen på Twitter og tumblr. At dette var en karakter som smeltet hjertene til seerne våres litt.

Er serien litt inspirert av komidrama-serier vi har hatt de siste årene som Enlightened og Louie?

Det er klart inspirert av det, for det har vært noen gode serier og filmer som kombinerer drama og komedie den siste tiden. Du ser det ikke ofte i animerte serier, men mine favorittepisoder av The Simpsons var de episodene hvor ting ble litt mer trist og følelsesladdet. Den serien har hatt noen veldig bra episoder hvor de går inn i de ekte følelsene til karakterene og neste episode kan det likevel være at alt er tilbake med å være absurd og ganske komisk. Med BoJack Horseman er det mer at valgene til karakterene har konsekvenser, og at ting forblir. Du ser det med Herb (Stanley Tucci) og BoJacks forhold, men også BoJack og Diane.

Les også: Aaron Paul om BoJack Horseman

Det er mye satire om Hollywood, tv og film i serien. Hvor kommer dette fra? 

Ja, vi er alle forfattere som mer eller mindre har jobbet i Hollywood en stund. Vi prøver litt å ta fra det og å gjøre det kanskje litt mer absurd og morsomt enn hva det virkelig er. Vi hadde aldri noe mål eller forsøkt å gjøre serien om til en serie om Hollywood eller det å jobbe i industrien. Vi spøker mye om det, dette er mye mer en serie om det å være annerledes og isolert som BoJack enn en serie om Hollywood. Det gjør det også mye lettere for folk å relatere seg til det. Han er kanskje en hest og en tidligere stor-kjendis, men han er også veldig menneskelig av seg.

bojack horseman cast
Allison Brie, Aaron Paul, Raphael Bob-Waksberg og Paul F. Thompkins. Foto: Netflix

Hvordan er overgangen fra sesong 1 til sesong 2? Var det noe dere vil fortelle denne gangen som dere ikke fikk mulighet til i sesong 1?

Mye av reisen med sesong 1 var at det gikk opp for BoJack at han ikke var lykkelig. Og at når han begynte å få det som han trodde ville gjøre ham lykkelig, så blir han likevel ikke det. Det får han til å dytte vekk folk nære han.

BoJack prøver denne sesongen å gjøre noen forbedringer med livet sitt. Det er nå han aktivt prøver å være en bedre person, så spørsmålet nå blir litt om vi virkelig kan bli bedre. Det er et spørsmål som kommer til å bli utforsket hele sesongen. Sesong 1 var mer om en person som var fast i et sted i livet sitt, mens sesong 2 handler veldig mye om å komme seg ut av nettopp det.

Hvordan får dere så mange kjente gjesteskuespillere til serien, som Stephen Colbert, J.K. Simmons og Stanley Tucci? Dere har jo Paul McCartney i en liten rolle denne sesongen og.

Ja, det med Paul McCartney er en liten morsom greie på slutten av en episode. Men vi har en fantastisk castingdirektør med oss, som vi gir en liste over noen vi ønsker og mange ganger ender hun opp med å spørre de direkte enn å gå andre veien med noen lignende.

Vi har veldig mange skuespillere kjent for drama og sånt som ikke vanligvis låner bort stemmen sin til animasjon, og flere av de innser at det er morsomt. Vi prøver også å gjøre det lettere for de, og vi har det plusset at de ikke trenger å ha fikset håret eller trenger sminke. Pluss at de ikke trenger å gjøre mye presse for dette. De kan nærmest bare dukke opp i pyjamas og gjøre sin del i en halvtime, så er de ferdig. Nå leste vi nylig et intervju med en skuespiller hvor han sa han så på BoJack Horseman, så nå prøver vi å høre med han om han vil låne bort stemmen til serien.

Med spesielt Stanly Tucci så var det ikke bare en karakter som bare var der for noen spøker. Han var en ekte karakter som var med i serien av andre årsaker enn det. Og jeg tror skuespillere som han liker slike roller hvor det handler om mer enn bare å få folk til å le.

Dere har også opptak av serien i både New York, Los Angeles og London, så det burde vel gjøre ting lett for skuespillere å komme å gjøre en rolle i serien?

Ja, vi spiller også inn stemmene hver for seg og har dyktige lyd-klippere som tar de beste opptakene og klipper det sammen til å høres ut som at alle stemmene pågår i samme rom. Hvis du ser på Bob’s Burgers ser du et eksempel der hvor mange av skuespillerne i samme rom fungerer, så du kan få et bra produkt på begge måter når det kommer til stemmer for en animasjon.

https://www.youtube.com/watch?v=5sGsBoX6vUo

Sesong 2 av BoJack Horseman har premiere 17. juli på Netflix.

Annonse
X
X