Netflix satser stort sammen med Marvel i årene som kommer. I dag ble hele sesong 1 av Marvel’s Daredevil gjort tilgjengelig

Serien rundt den kjente Marvel-karakteren sparker i gang samarbeidet mellom Marvel og Netflix som vil forsette i 3 13-episoders serier og en miniserie på 10 episoder.

Vi har tidligere kommet med vårt førsteinntrykk, men hva har andre anmeldere å si om serien? Det ser vi nærmere på.

Norske anmeldere er storfornøyde

Bortsett fra min egen anmeldelse har jeg ikke kommet over noen andre enn Filtermagasin og Filmpolitiet som har skrevet om serien.

Ved å gjøre materialet til sitt eget lykkes Netflix og Marvel så godt som de gjør med denne serien. Dette vil opprøre noen purister, men faktum er at etter fem episoder er det lett å slå fast at Marvel’s Daredevil er en av Netflix’ beste serier. Og ikke minst en av de beste superheltseriene til dags dato, skriver Rune Håkonsen i Filmpolitiet. Han gir terningkast 6 basert på de 5 første episodene.

Annonse

Dette kommer ikke lang tid etter samme anmelder ga terningkast 4 til Playstation-serien Powers, en annen superheltserie som jeg ble skuffet over og som fikk variert mottagelse av amerikanske kritikere tidligere i vår.

Filtermagasin er også godt fornøyd.

Her er dramaet og den gode fortellingen i sentrum, heldigvis akkompagnert av førsteklasses action og et overbevisende persongalleri, skriver Filtermagasin-redaktøren Snorre Bryne. Han gir serien 5 av 6 stjerner.

Han forsetter så med å slå til med denne gode kommentaren:

Vi skal ikke dvele så lenge ved det faktumet at Daredevil faktisk kan banke opp godt bevæpende og topptrente bøller uten å kunne se – det er sånt som du bare må akseptere. Vi snakker tross alt om en superheltserie.

Generelt positive anmeldelser hos de amerikanske anmelderne

Foreløpig ligger Marvel’s Daredevil på 75/100 på Metacritic, som oppsummerer amerikanske anmeldelser av tv-serier. Dette gjør at serien bare er 2-4 poeng i rangeringen under serier som Togetherness, The Jinx: The Life And Deaths of Robert Durst og Unbreakable Kimmy Schmidt.  Nettsiden har telt opp bare 15 anmeldelser i skrivende stund.

Den laveste av de tilhører Tim Goodman, tv-kritiker for The Hollywood Reporter.

Ultimately it’s very purple in its prose, yearning to be film noir, but–lacking the writing or grit to achieve that–playing more like hokey blood porn, skrev Goodman.

Det første som slår meg er at anmeldelsen er litt rotete, og mulig litt søk etter oppmerksomhet. Vanligvis er jeg ganske enig i Goodman har sagt i andre anmeldelser, men her sliter jeg å se meg enig i han.

Alan Sepinwall, som er hovedkritiker for tv-delen på Hitfix.com, er svært positiv til serien. Han legger til kommentarer som at serien er på toppen av TV-superhelt haugen. Han gir serien A-, som blir 91/100 på Metacritic. Du kan også se et kortfattet førsteinntrykk av Sepinwall i videoen nedenfor.

RottenTomatos har også serien på 94% etter 18 anmeldelser, noe som er bra. Det betyr at 17 av anmelderne er positive, mens 1 er negativ. Den negative er Tim Goodman.

Så hva synes dere om Marvel’s Daredevil så langt? Om dere har fått tid? Gjerne gi lyd i kommentarfeltet. Vi vil følge opp med noen artikler rundt serien og framtiden til Marvel-seriene på Netflix de neste dagene.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer