BoJack Horseman – fortjener et liv i årene som kommer på Netflix

Del nyheten

Netflix har det siste året startet for fullt med animerte serier blant sine originaler. Turbo F.A.S.T. var deres første skritt inn i animerte serier, som til nå har hatt barn som målgruppe, men det er først nå at de går en annen vei med BoJack Horseman som er en animert komiserie rettet mot voksne

BoJack Horseman, som er skapt og skrevet av Raphael Bob-Waksberg, kommer i en tid hvor det finnes flere gode animerte komiserier rettet for de mer voksende enn hva The Simpsons er. Fra HBO sin fantastiske sære animerte komiserie The Life & Times of Tim som tok slutt i 2012 til mer populære serier som Archer og Bob’s Burgers er det en god tid for deg som er ute etter animerte serier som forsøker enten å gjøre noe særegent og nytt.

BoJack Horseman fokuserer på hesten med samme navn (Will Arnett) som tok verdenen med storm med sin sitcom Horsin’ Around på 90-tallet. Nå nesten 20 år etter er BoJack avdanka og forsøker å komme seg tilbake i rampelyset med hjelp av hans menneskelige kamerat Todd (Aaron Paul) og hans kvinnelige agent, katten Princess Caroline (Amy Sedaris).

Andre sentrale karakterer vi  også blir kjent med er hunden Mr. Peanutbutter (Paul F. Thompkins) og hans menneskelige kjæreste Diane (Allison Brie). Med disse alene har Netflix samlet i sammen en god komisk cast. Arnett har en perfekt stemme for hovedkarakteren som han har vist  med LEGO-filmen tidligere i år, mens også Brie og Paul passer også godt til deres karakterer jo mer serien tar deres karakterer i bruk.

bojack arnett paul
Bojack (Will Arnett) og Todd (Aaron Paul) i Bojack Horseman. Foto: Netflix

De kjente navnene stopper ikke der, for blant gjesteskuespillerne finnes det også flere gode eksempler. Spesielt Patton Oswalt (Justified) som gjør flere karakterer (inkludert bokstavelig talt en Navy Seal), Oscar-nominerte Stanley Tucci (The Lovely Bones) og Kristen Schaal (Bob’s Burgers). Noen andre blir litt for mye en stemme i havet som Aisha Tyler og Judy Greer (begge kjent for deres stemmer på Archer) som er en liten svakhet.

Med å være satt til Hollywood kunne mye av tilstanden til popkulturen og media vært preket for mye om, men Waksberg og Co styrer unna mye av dette med å fokusere mer på selvmedlidenheten og en noe vulgær humor. Det at hovedpersonen BoJack har gjort suksess med Horsin’ Around klarer, serien bruker det godt til mimring om gamle sitcoms og for å tilføre latter. BoJack Horseman kjører eksempelvis mer lett peking på ting som er idiotisk når det kommer til amerikanske nyhetskanaler enn å kjøre full satire som Jon Stewart med The Daily Show gjør.

Det er mer hjerte i BoJack Horseman enn hva eksempelvis Family Guy har, og det gjør serien lettere å like. Det er nok av latter til å holde deg igjennom 12 episoder, selv om ikke alt av humoren treffer like bra spesielt i de første avsnittene. Takket være gode stemmeskuespillere og solid nok manusarbeid ellers gjør at dette har potensial til å bli enda bedre over tid, som i tilfellet Bob’s Burgers.

BoJack Horseman er uten tvil et interessant bidrag i dagens balje av animerte serier rettet for voksne. For Netflix er det også positivt å se at streamingtjenesten prøver å gjøre noe annet enn å etterligne de typer seriene HBO gjør for øyeblikket. BoJack fortjener et liv i årene som kommer på Netflix.

Hele sesong 1 av BoJack Horseman på 12 episoder slippes fredag 22. august på Netflix. 

Annonse