De beste seriene på C More (februar 2016)

Annonse

Hva har C More å tilby? Velkommen til redaksjonens toppliste over strømmetjenestens serier!

Endelig har vi nå også toppliste på plass for strømmetjenesten C More, som i fjor ble kjøpt opp av TV 2. Vi har samlet sammen seriene som har fått middels-karakter eller bedre i redaksjonen. Alt av serier har vi ikke sett, men vi håper og tror listen kan benyttes til å finne nye serier å sjekke ut.

Selvfølgelig kan man jo gjerne også krangle over listeplassering, selv om akkurat det er mer trivielt. Kom gjerne med dine egne tips også i kommentarfeltet.

De fleste seriene under er tilgjengelig med riktig TV 2 Sumo-abonnement, men noen unntak er det. Vi har derfor to separate lister (ny Sumo-liste er på vei).

The Kennedys

500x_katie-holmes_greg-kinnear-in-the-kennedys-300x168History Television (2011): Frister en kontroversiell dramaserie som amerikanske History nektet å sende? Serien handler om en av moderne tids mest kjente og mektige familier. Greg Kinnear spiller president John F. Kennedy, som ble myrdet i 1963. Katie Holmes spiller konen Jackie Kennedy og forholdet mellom mann og kone spiller en sentral rolle i det vi får se hvordan JFK endte opp som den mest kjente presidenten i amerikansk historie.

Dawson’s Creek

Dawsons creekThe WB (1998-2003): Legendarisk ungdomsserie som var fast inventar for de fleste ungdom og unge voksne rundt årtusenskiftet. Her følger vi en ung vennegjeng, hvor blant annet Joshua Jackson (The Affair, Fringe) har en av hovedrollene. En serie som ofte hadde en lekende og eksperimentell kinematografi mer inspirert av filmer enn serier. Tar for seg udødelige tema som spesielt unge mennesker kan relatere seg til, denne kom helt mot slutten av æraen med ungdomsserier som, gjennom tenåringsdramaformatet, forsøkte å gi litt visdom og råd til ungdommen. Den gang var den en av de mer vågale seriene, som blant annet satt homofili på agendaen. Er kanskje bedre hvis man setter den i kontekst av tiden den kom, da flere serier har gjenbrukt mye herfra.

Aquarius

Aquarius Cast PhotoNBC (2015-): The X-files stjernen David Duchovny spiller etterforsker Samson Hodiak som forsøker å finne en savnet tenåring. Handlingen er satt til Los Angeles i 1967 og inkluderer også historiske personligheter, blant annet Charles Manson. Om du jakter på en ny detektivserie og ikke er fremmed for serier satt til 60-tallet, vel da har du her funnet hva du leter etter. Serien er fornyet, ny sesong dukker opp i løpet av 2016.

Inspector Morse

MorseITV (1987-2000): En av de mest kjente britiske krimseriene og forløperen til TV-serien Lewis. Begge har vært fast innslag på norske TV-skjermer i en årrekke. John Thaw har hovedrollen som etterforsker Morse. Hver episode har en isolert historie og et mysterium som Morse og partneren Lewis (Kevin Whateley) løser på elegant vis.

This Is England

this_is_england_90Channel 4 (2010-): Tre ulike miniserier (This is England ’86, This Is England ’88 og This Is England ’90) som alle er oppfølgere til den kritikerroste filmen This Is England. Et drama som tar for seg ulike subkulturerer. Rørende og morsomt, om du er glad i britisk kultur er dette vel verdt å sjekke ut.

Poirot

PoirotITV (1989-2013): Mesterdetektiven til Agatha Christie har vært fast påskekrim-innslag de tre siste tiårene. David Suchet spilte rollen i seriens 24 år lange løp. Serien tok for seg alle de spennende sakene Agatha Christie skrev. Om ikke en god bok frister slå på en episode av Poirot.

Into The Badlands

Into the BadlandsAMC (2015-): En ambisiøs actionsatsing for nettverket bak Breaking Bad, Mad Men og The Walking Dead. Dramasekvensene er ganske så ordinære, men premisset er finurlig og actionsekvensene helt overlegent det meste annet vi har sett. Her mikses velkjent asiatisk kampsport med en dystropisk amerikansk fremtid. Kampen mellom ulike klaner tilspisser seg i en fremtid hvor ingenting er som det en gang var, dette er serien for de som liker overdrevne kampsekvenser. En skikkelig tøff serie.

Versailles

Versailles 1Canal + (2015-): Franskmenene slo på stortrommen og bladde opp rekordsummer for å fortelle historien om maktsenteret Versailles, som ble bygget under Kong Louis XIV. Stormannsgalskap, konspirasjoner og maktkamp er ingredienser i denne grafiske beretningen. For å gi serien en internasjonal appell er den gjort engelskspråklig, med britiske skuespillere (blant annet George Blagden, Stuart Bowman) i hovedrollene.

Førsteinntrykk – sesong 4

Hatfields & McCoys

Hatfields Mccoys Kevin CostnerHistory (2012): Hollywood-stjernen Kevin Costner ble såpass fristet av historien om de to rivaliserende familiene at han takket ja til den Kevin Reynolds-regisserte miniserien på tre episoder Bill Paxton, Powers Boothe og Tom Berenger bekler andre roller. Dette var Historys første manusbaserte dramaserie, siden de nektet å sende The Kennedys.  Det var for øvrig ingen dum avgjørelse for Kevin Costner, som vant Emmy og Golden Globe for rollen som klanlederen William Anderson Hatfield.

Damages

Damages_fnclbbFX/Audience Network (2007-2012): Glenn Close briljerer i denne amerikanske dramaserien om det amerikanske rettssystemet. Hun spiller den nådeløse advokaten Patty Hewes. Her utforskes en ny sak gjennom en hel sesong, hvor begge siders synspunkt blir portrettert. Seriens kjerne er forholdet mellom Patty og hennes protege Ellen Parsons (Rose Byrne). Kjente skuespillere som Ted Danson, John Goodman, Martin Short og William Hurt dukker også opp.

Foyle’s War

Foyles WarITV/STV/UTV (2002-2015): Å drive kriminaletterforskning under 2. verdenskrig ga ekstraordinære utfordringer, noe som Christopher Foyle (Michael Kitchen) får erfare. Med en stoisk ro og mengde med erfaring manøvrerer han et komplekst landskap og løser et nytt mysterium for hver episode, samtidig som krigens påvirkning på det britiske samfunn speiles. Et av de mest imponerende historiske dramaene ITV har produsert. Har vært fast innslag som påskekrim på NRK.

Ash Vs. Evil Dead

Ash Vs Evil Dead 23424124Starz (2015-): Grrrroooovy! Med legendarisk miks av humor og skrekk serveres vi her fortsettelsen på de berømte Evil Dead-filmene. Du skal lete lenge etter en mer useriøs serie, her følger vi den ufrivillige demonjegeren Ash. Fullstendig udugelig når det gjelder det meste, og også mannen som er årsak til at demoner hjemsøker, slakter, besetter og dreper. Godt er det da at det ene han kan er å likvidere ondskapen, samtidig som han gjerne serverer provoserende ærlige one-linere.

Førsteinntrykk – sesong 1

House

HouseFox (2004-2012): Hva er det som feiler deg? Hvis du lider av en sykdom og ingen helt skjønner hva det er som tar livet av deg, da er Dr. Gregory House den som settes til å løse kroppens mysterier. Med uortodokse metoder og et imponerende team jaktes det på en kur mens klokken tikker ned. På sitt mest populære var Hugh Laurie-dramet verdens mest sette serie.

Wentworth

Wentworth 2SoHo (2013-): Flere tiårår før Orange Is The New Black ble et globalt fenomen på Netflix tokden amerikanske TV-serien Prisoner for seg kvinner i fengsel. Wentworth er en nyversjon av nevnte klassiker, hvor handlingen er satt til moderne tid. Her følger vi Bea Smith som må sone en dom for å ha forsøkt å drepe sin mann. En langt dystrere portrettering av fengselslivet enn hva Orange Is The New Black er, serien kan nok mer beskrives å dra i retning av Oz.

Anmeldelse – sesong 1

Party Down

partydowncastStarz (2009-2010): Kritikerne elsket den, men den klarte aldri å tiltrekke seg nok seere til å få mer enn to sesonger. Det hjalp ikke på at serien mistet Adam Scott til Parks And Recreation og Jane Lynch til Glee. Det er forresten fortsatt et lite håp om en egen film som kan avslutte det serien startet. Denne er en gjengangere på folks lister over serier man ønsker tilbake.

Strike Back

strike-back-18Sky1/Cinemax (2010-2015): Actionpakket serie som ikke sparer på kruttet. Opprinnelig en Sky-serie med Richard Armitage (The Hobbit) i hovedrollen, men alt tok en ny vending til det bedre fra sesong 2 da Cinemax ble involvert og revialiserte det hele. Nye hovedrolleinnhavere kom på plass og serien ble mer lekende og absurd action ulikt alt annet der ute. Vi liker særegenhet her i Serienytt og det scorer denne høyt på.

Tok slutt i 2015 og avsluttet med stil. Det er ikke akkurat overvekt av actionserier for de litt mer voksne, denne slukker heldigvis litt av tørsten.

Førsteinntrykk – sesong 4

The Office (US)

office_michaelcomesbackNBC (2005-2013): Amerikanerne laget sin egen utgave av den britiske The Office, her med Steve Carrell i hovedrollen. Det ble hele 9 sesonger av komiserien, de siste par sesongene med James Spader i hovedrollen. Litt haltende start på serien, men etter hvert vant den både seerne og kritikernes respekt. Den har også fått innbitte tilhengere her i redaksjonen, selv om det ikke er nok til å sikre den en plass blant topp 50.

 

Rescue Me

denis_leary_in_rescue_me-460x307FX (2004-2011): Livet for brannmannskapet i årene etter 9/11-angrepet er utgangspunktet for denne gripende og intense dramaserien. Det er primært Tommy Gavin (Dennis Leary) serien tar for seg, men det er ellers en imponerende rollebesetning som ga oss syv engasjerende sesonger.

Peaky Blinders

peakyblinders_331BBC Two (2013-): Historisk drama om den beryktede kriminelle banden Peaky Blinders, som herjet i Birmingham etter 1. verdenskrig. Cillian Murphy (Batman Begins) har hovedrollen som strategen Tommy Shelby, mens Sam Neill (Jurassic Park) spiller etterforsker Chester Campell. Etter at Peaky Blinders, ved en tilfeldighet, stjeler en mengde våpen sender Winston Churchll sin betrodde mann Campell til Birmingham for å finne de skyldige. Dette er en visuell nydelig serie med en fengslende historie.

Freaks And Geeks

freaks-n-geeks_l4NBC (1999-2000): Paul Feig stod bak dette morsomme tenåringsdramaet, som også hadd Judd Apatow som produsent. NBC-serien var elsket av mange, bortsett fra nettverket som sendte serien. Etter 12 episoder ble det stopp i sendingen, selv om 18 episoder ble produsert. C More har heldigvis alle 18 tilgjengelig. Om du er på jakt etter en kultserie er dette serien for deg.

Getting On

hbo20tvf-2-gettingonHBO (2013-2015): Basert på den britiske komiserien med samme navn. Et medisinsk drama som våger å bruke humor i selv de mest alvorlige situasjoner. En miks både seere, kritikere og vi er godt fornøyd med. Obs! Kun sesong 3 er tilgjengelig.

The Shield

The ShieldFX (2002-2008): En serie som skapte kontroverser med sin portrettering av korrupte politifolk. Seere måtte gni seg i øynene da de så Michael Chiklis, mannen som spilte den joviale og snille Scali i serien The Commish, her gå frem på helt annet vis. Serien har også en av de mest berømte og kritikerroste avslutninger, her har vi noe så sjeldent som en serie som ikke rotet seg bort tross syv sesonger.

Seinfeld

SeinfeldNBC (1989-1998): Serien om ingenting har blitt like legendarisk som M.A.S.H. og Cheers. Dette er godt mulig tidenes mest kritikerroste og elskede komiserie. Den kyniske vennegjengen i New York får til det mest utrolige i sitt daglige liv. En banebrytende komiserie som viste at komedie er best når komikere styrer skuten. Om du ønsker mer Jerry Seinfeld bør du for øvrig sjekke ut hans kaffeprat-serie Comedians In Cars Getting Coffee, som ligger ute gratis tilgjengelig på nett.

Mad Men

don-draper-mad-men-season-7-w724AMC (2007-2015): Seriens påvirkning på moderne TV-serier kan ikke undervurderes, ei heller hvilken effekt denne hadde på nykommeren AMC – et selskap som tidligere satset på å vise klassiske filmer. Serien smeltet kritikernes hjerter med sin måte å bringe 60-tallet til live igjen. Tiåret som revolusjonerte det amerikanske samfunn, her er det så mange godbiter og narrativt genialitet at vi tviler på noen vil klare å gjenta det. Det hele tok slutt i fjor. Om du er blant de heldige som ikke har fått med deg denne godbiten, vit at vi misunner deg og oppfordrer deg på det sterkeste til å gjøre noe med det.

Anmeldelse – sesong 4 Anmeldelse – sesong 5 Intervju med Abigail Spencer Dybdeartikkel: AMC

Friday Night Lights

Friday Night LightsNBC (2006-2011): Dramaserien tar for seg et amerikansk fotballag. Kyle Chandler spilte hovedrollen og vant en fortjent Emmy for den prestasjonen.

Peter Berg-serien slår virkelig fra seg og er en perfekt serie til de fleste formål. Både voksne og ungdom vil nok bli mektig engasjert i beretningen om en amerikansk småby og fotballagets betydning for lokalsamfunnet. «Du elsker fotball, du vet det bare ikke enda» blir sagt i serien. Det  samme kan sies om Friday Night Lights. Du elsker nok denne serien, du vet det bare ikke enda.

Anbefaling Anmeldelse – sesong 1 Anmeldelse – sesong 5

Hva mener DU?

Enig i listen? Noen serier som mangler som vi absolutt bør sjekke ut? Ønsker du tips til serie å se? Du vet hva du har å gjøre i så fall: Rop opp i kommentarfeltet. Ny oppdatert utgave av listen kommer på nyåret.

 

10 KOMMENTARER

 1. Er det bare meg eller har cmore sitt serietilbud blitt svakere etter tv2’s overtakelse? Tidligere var jeg fornøyd med cmore, da mange av seriene jeg fulgte kom kun et døgn etter premieredato. Nå syns jeg det tilbudet har blitt mye svakere, men mulig det er tilfeldig.

  • Hei Jørn!

   Hadde vært litt enklere å svare på om vi hadde hatt en tidligere liste å sammenligne med (slik som vi kan med Netflix, HBO og Sumo). De de har mistet er nyere HBO-serier fra de siste ca 3 årene (men de kommer fortsatt til å ha ferske episoder av HBO-serier hvor de inngikk avtale før dette, som eksempelvis Girls (og også Game Of Thrones om jeg husker rett)). Selvfølgelig, uten fremtidige HBO-serier kan man nok se på det som en svekkelse, de har også mistet eksempelvis Person of Interes.

   Det som kan være en positiv ting er at det er et abonnement med både Sumo-serier og C More-serier til 129,- i måneden (se Sumo-listen for serier).

   • Du kan få cmore/sumo pakke til 100 kr måneden faktisk, hvis du velger årsabonnement.

    Men for å være ærlig, så har kvaliteten på cmore gått ned etter at Tv2 overtok, både når det gjelder serier og film desverre.

    Etter å ha vært kunde hos Filmnet(Canal+/Cmore i rundt tjue år, vurderer jeg å kutte det ut, for meg virker Viaplays filmtilbud mer attraktivt slik det er nå.

    Alt Tv2 rører blir til søppel desverre…

     • Nå har jeg vært sumokunde i ett år, og på den tiden har de forandra pakketilbudene tre ganger. Hele greia virker veldig uforutsigbar, og det gjelder det tekniske også desverre.

      Norges dyreste og teknisk mest ustabile tjeneste, og ja jeg tar med Hbo nordic.

      Det virker som om målet er å få flest mulig nye kunder inn, men de gjør ikke en døyt for å beholde de som er der.

 2. Er det bare meg eller har cmore sitt serietilbud blitt svakere etter tv2’s overtakelse? Tidligere var jeg fornøyd med cmore, da mange av seriene jeg fulgte kom kun et døgn etter premieredato. Nå syns jeg det tilbudet har blitt mye svakere, men mulig det er tilfeldig.

  • Hei Jørn!

   Hadde vært litt enklere å svare på om vi hadde hatt en tidligere liste å sammenligne med (slik som vi kan med Netflix, HBO og Sumo). De de har mistet er nyere HBO-serier fra de siste ca 3 årene (men de kommer fortsatt til å ha ferske episoder av HBO-serier hvor de inngikk avtale før dette, som eksempelvis Girls (og også Game Of Thrones om jeg husker rett)). Selvfølgelig, uten fremtidige HBO-serier kan man nok se på det som en svekkelse, de har også mistet eksempelvis Person of Interes.

   Det som kan være en positiv ting er at det er et abonnement med både Sumo-serier og C More-serier til 129,- i måneden (se Sumo-listen for serier).

   • Du kan få cmore/sumo pakke til 100 kr måneden faktisk, hvis du velger årsabonnement.

    Men for å være ærlig, så har kvaliteten på cmore gått ned etter at Tv2 overtok, både når det gjelder serier og film desverre.

    Etter å ha vært kunde hos Filmnet(Canal+/Cmore i rundt tjue år, vurderer jeg å kutte det ut, for meg virker Viaplays filmtilbud mer attraktivt slik det er nå.

    Alt Tv2 rører blir til søppel desverre…

     • Nå har jeg vært sumokunde i ett år, og på den tiden har de forandra pakketilbudene tre ganger. Hele greia virker veldig uforutsigbar, og det gjelder det tekniske også desverre.

      Norges dyreste og teknisk mest ustabile tjeneste, og ja jeg tar med Hbo nordic.

      Det virker som om målet er å få flest mulig nye kunder inn, men de gjør ikke en døyt for å beholde de som er der.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X