Strike Back, sesong 4 – toner ikke ned actionsekvensene

Del nyheten

Strike Back startet i sin tid med Richard Armitage i hovedrollen, før han fikk rollen som Thorin Eikenskjold i Hobbiten-filmene og forlot skuten. Men fremfor å sette en strek over serien valgte Sky å samarbeide med HBO-eide Cinemax, som igjen medførte at serien ble revitalisert. Noe som serien har tjent på.

Neida, Armitage var ikke dårlig i rollen som John Porter, men så solid duo Stonebrige (Phillip Winchester) og Scott (Sullivan Stapleton) har vært de siste årene gjorde at det ikke var noe særlig grunn til å tenke på hvordan Strike Back kunne blitt med Armitage.

Strike Back har etter Cinemax var med å produsere blitt et svært underholdningsrikt kompis-actiondrama. Det er fylt av letthjerta krangling mellom Winchester og Stapleton, hvor også deres kameratskap er så sentralt som deres som oftest ganske så dødelige oppdrag.

Serien virker først og fremst noe som en guilty pleasure, men den har også øyeblikk som overgår mer enn man forventer av en «B-serie» og en actionserie. Det er ingenting overraskende med at serien hovedsakelig er ment for et publikum som verdsetter en saftig dose action, sammen med litt nakenhet (som er mer nedtonet i år). Serien balanserer slike innslag uten at det blir latterlig. Det kler serien aldeles godt. Miksen av cheesy, macho og absurditet gir god og underholdende variasjon. Når nødvendig har den også seriøse innslag.

Sesong 4 følger et nytt oppdrag som starter i Thailand, hvor Section 20 får et redningsoppdrag. Den kidnappede datteren til en britisk ambassadør som nylig har starter fredsmekling med den Nord-koreanske regjeringen må hentes hjem. Ikke akkurat overraskende går ikke alt som planlagt, og det hele viser seg å være mer enn bare en simpel kidnapping.

STRIKE BACK_EP1_FEB07_KB_037-1600x1600

Ikke bare fungerer Winchester og Stapleton forsatt like solid sammen i sesong 4, men en annen styrke til serien er at den forsetter med å ikke kaste bort tiden. Handlingen stopper aldri opp og actionsekvensene tones ikke ned, selv når Scotts sønn dukker opp med Yakuzaen i hælene deres. Tross at Stonebridge og Scott trolig aldri vil dø iløpet av disse siste episodene så har serien ikke vært redd for å drepe av karakterene som står de nære.

Section 20 har hatt alt fra en rekke komiske skurker til de mer seriøse, men det er hovedskurkene som er det beste uansett om alle ser ut til å være ute etter det samme. Det er ikke bare terrorister fra midtøsten som er skurker, denne serien bruker spekteret fra selv amerikanske eller britiske myndigheter til gangstere i Kosvo, afrikanske krigsherrer, asiatiske skurker og Nord-Koreanere. De to sistnevnte står sentralt denne gang. Vi tas med til Thailand, hvor det starter, til flere andre land som Nord-Korea og Sveits.

Det er ingen tvil om at de første 4 episodene av sesong 4 inneholder mye du er vandt med av Strike Back, det serveres action og underholdning få andre serier enn søsterserien Banshee kommer i nærheten av.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qVN6CKu9UqE

Strike Back sesong 4, også kalt Strike Back: Legacy har premiere 1. august på HBO Nordic, C More Series og C More Play.

Annonse