Det var en haug med premierer i uken som gikk, men for 2. uke på rad var det lite kanalene kunne gjøre med NRK1.

Med Sherlock og Mammon på plakaten var det tøft nok å hanske statskanalen, det ble ikke enklere ved av Broadchurch også kom med ny sesong. Knallgod kritikk og også vår desidert mest leste artikkel i uken som gikk.

Serienytt i turbomodus

Det var en produktiv uke, med 31 artikler, 3 episode-oppsummeringer (Sherlock, Banshee og Mammon) og 4 førsteinntrykk (True Detective, The Originals, Brooklyn Nine-Nine og Banshee).

Jeg har ingne hånddfaste tall på det, men jeg tror det var vår mest produktive uke noensinne. Merkelig nok klarte vi ikke å hedre bursdagsbarnet The Sopranos (15 år på fredag), men vi legger det til kontoen «forbedringspotensial».

Av våre ti frivillige bidragsytere var det redaktører Steffen og Mona, samt Tobias, Silje og undertegnede (Vidar) som holdt det gående denne uken.

For redaksjonens del var det jo kjempespennende å være med i NRK-satsingen Serie-Universet. Mona skrev om opplevelsen her.

Topp 10

Mammon og Sherlock er danket ned av tronen, Broadchurch var det folk virkelig var interessert i. Viasat 4s nye serie Brooklyn Nine-Nine-anmeldelse var også godt lest, i tillegg er det interesse for de kommende seriene Sense8 (Netflix) og True Detective (HBO). NRK startet dermed året med å plassere både strømmetjenester og andre kanaler i skyggen.

broadchurch_fa

Annonse

Forrige uke var Seriegravplassen og Ferskvaredisken to oversikter som ble godt mottatt, vi fortsatte med ny oversikt: Premierekalender, som gikk rett inn på 2. plass.

Topplisten for uken som gikk (kun nye artikler tatt med):

 1. Broadchurch sesong 1 anmeledelse
 2. Premierekalender
 3. Serieinvasjon i uke 2
 4. – Det blir et sted vi kan rive ned vegger (Intervju med Mikal Olsen Lerøen)
 5. Mammon 1.2 oppsummering
 6. Brooklyn Nine-Nine oppsummering
 7. De første detaljene rundt Neftlix-serien Sense8 er kjent
 8. True Detective førsteinntrykk
 9. The Walking Dead blir tilgjengelig kun 30 minutter etter USA-premiere
 10. – Du er herved dømt til et liv i sporten

Hva annet du burde få med deg

Av nyheter vi absolutt anbefaler er det at Boradwalk Empire går mot slutten, i tillegg til at premieredatoer for blant annet Game of Thrones og Veep er klar. Ukens leserundersøkelse handler om Grey’s Anatomy, her kan dere gjerne stemme i vei. To nye serier er på vei, Mr. Robinson og Backstorm.

Ellers fikk Banshee sesong 2 strålende kritikk og Tobias kom med nok en herlig oppsummering av Sherlock. Vi anmeldte også den nye serien The Originals.

Vi kunngjorde også vinnerne i Seriemesterskapet 2013. «Årets strømmetjeneste» og «Årets seriemester», «Årets dramaserie», «Årets serie», «Årets helt» og «Årets skuespiller», «Årets TV-kanal», «Årets nykommer» og «Årets skuffelse».

Andre norske medier

NRK-serien Serie-Universet hadde premiere, du kan se det hele på NRK Nett-TV. I tillegg kom Bergens Tidende med ny episode av Serieshow. Begge programmene handlet for det meste om Mammon.

Asbjørn Slettemark stilte noen gode spørsmål om True Detective borte hos OP-5,

Ellers, Brita Møystad fortsetter sin ukentlige steg-for-steg gjennomgang av Mammon på Filtermagasin. Jeg utfordrer deg til å finne et eneste rosende ord. Nyansert? Nah, men det er vel greit med en motvekt til oss som er tålelig fornøyd med serien. Samme side har en fin kommentar om realisme i TV-serier.

Tabloidene VG og Dagbladet kan ellers si seg fornøyd med at de har funnet nok en tynn grunn til å publisere nakenbilder på forsiden, slik at de sikres flere klikk. Girls-stjernen Lena Dunham ble litt frustrert på en pressekonferanse fordi hun ble spurt om nakenhet. Skal man absolutt lese noe i de avisene anbefales heller Nærdrums kommentar om Sherlock.

Neste uke

Golden Globe-vinnerne blir klar i løpet av natt til mandag, vi skal selvfølgelig følge opp. I tillegg er HBO i gang med sitt forsøk på å gjenerobre serietronen, for Girls er tilbake og den nye serien True Detective gir ståpels til alle anmeldere verden over. Vil seerne digge den også?

130905-true-detective-900

Vi er også spent på TV-versjonen av Bitten, som nettopp har hatt premiere på HBO Nordic. Den er basert på en kjent bokserie. Heldigvis har vi en bibliotekar i våre rekker (Silje), som vil skrive litt om serien. 

Vi rakk ikke podcast forrige uke, men Steffen og Eirik er tilbake med ny episode i løpet av uken. Regn også med at vi fullfører vår oversikt over norske nettsteder med fokus på TV-medier, det rakk vi ikke fullføre denne uken. En artikkel om «den beste TV-serien du ikke får se på norsk TV» er også på vei – gjett gjerne hvilken serie vi tenker på.

Vi kommer med et hav av oppsummeringer. Sherlock, True Detective, Mammon og Arrow kan vi love dere, kanskje et par til.

Ellers

 • Vi ligger fortsatt på nærmere 7 000 unike brukere, likt med forrige uke. Nær 27% fremgang fra januar 2013
 • Ca 52% av dere leser siden på pc, 26% på mobil og 21% nettbrett.
 • Safari (37%) er mest brukte nettleser, Chrome følger på 2. plass og Internett Explorer på 3. (passert forrige ukes nr. 3 Firefox). Firefox på 4. og Android på 5.
 • iPad og iPhone dominerer på første og 2. plass av enheter. Samsung Galaxy SIII, SIV, SII og SIII følger på plassene bak. Sony er eneste andre som sniker seg inn på topp ti med Zperia Z1
 • Vi har noen tusen av dere som leser siden jevnlig. Kjekt med lojale lesere, vi får gjøre det vi kan for å holde på dere.
AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!