Etter at piloten Backstrom ikke ble plukket opp i fjor av CBS velger FOX å gå videre med prosjektet. Serien med Rainn Wilson får 13 episoder. 

Rainn Wilson, som er best kjent for sin rolle som Dwight i den amerikanske utgaven av The Office, er tilbake på tv-skjermen. Etter å ha vært med i alle 9 sesongene av The Office er skuespilleren klar for serien Backstrom, originalt ment for CBS.

Serien vil premiere i september i USA. Dette er årets første serie hvor en kanal satser på en serie originalt utviklet for en annen kanal.

Serien som kommer fra Bones-skaperen Hart Hanson er basert på svenske Leif G.W. Perssons karakter Evert Bäckström, som er en rasistisk, alkoholisert og overvektig politimann som prøver å endre sin måte å være på. Serien følger Everett Backstrom som leder en spesialgruppe som tar for seg sensitive saker i Portland.

Kristoffer Polaha (Ringer), Page Kennedy (Blue Mountain State) og Dennis Haysbert (24/The Unit) som hadde biroller i piloten på CBS forsetter også i serien på FOX. Meryl Streep sin datter Mamie Gummer (The Good Wife) vil ikke forsette i rollen som hun spilte i den originale piloten som ble spilt inn i 2013, ettersom karakteren endres.

Med dette returnerer Wilson til sin første dramarolle på tv siden Six Feet Under, for ca. 10 år tilbake på HBO. Du kan se litt hvordan den originale piloten til Backstrom så ut her: 

Wilson er heller ikke første skuespilleren klar for tv fra The Office. Også Craig Robinson-serien Mr. Robinson originalt utviklet av The Office-sjefen Greg Daniels ble i går plukket opp til serie.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!