Breaking Bad rasket med seg soleklare seire i kategoriene for «Årets serie», «Årets Dramaserie», «Årets skuespiller» og «Årets Helt/Heltinne».

Serien sendte sin siste sesong i 2013 og for en avslutning det ble! Toppet de flestes liste over årets beste serie og hyllet av kritikere verden over. I vårt Seriemesterskap var det liten tvil blant dere lesere.

Totalt fem sesonger ble det som fortalte historien om Walter White, mannen som gikk fra omtenksom familiemann og respekter kjemilærer til å bli narkobaron.

I tillegg til «Årets serie» vant serien i følgende kategorier:

  • Hovedrolleinnehaver Bryan Cranston fikk 47% av stemmene og vant dermed med 10% margin på Kevin Spacey (House of Cards). Claire Danes (Homeland) fikk en respektabel 3. plass.
  • I kategorien «Årets serie» ble det seiere med 38%, 9% mer enn Game of Thrones. I kategorien «Årets dramaserie» var den overlegen med totalt 53%. Også der kom Game of Thrones på 2. plass (28%).
  • I tillegg stakk karakteren Hank Schrader (Dean Norris) av med seieren i bonuskategorien «Årets Helt/Heltinne», helt suverent med hele 68% av stemmene. Oliver Queen (Arrow) kom på 2. plass og John Bates (Downton Abbey) på 3.

De nominerte ble valgt ut på bakgrunn av topplister fra lesere og redaksjonen.

Serien er skapt av Vince Giligan for kanalen AMC. Her hjemme har den blitt sendt på Max og er blant annet tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix.

Vi ønsker å takke alle lesere som bidro med lister og som deltok i avstemning!

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!