Serieinvasjon i uke 2

Annonse

NRK1 fikk gjøre som de ville i årets første uke med Sherlock og Mammon, men nå er det flere som entrer lekeplassen.

 

Ukens nye serier og nye sesonger

Det er enklere å spise suppe med spisepinner enn å få oversikt over hvilke nye serier og sesonger som kommer i løpet av uken. Vi forsøker her å gjøre det litt enklere for deg. Vi har saumfart TV-guider og lagt til tips fra ulike kanaler, og vips har vi en premierekalender.

I tillegg tenkte vi det kunne vært kjekt med å ta seriene som kommer litt nærmere i øyesyn. Voila, denne artikkelen.

Viasat 4, FEM, TV 2, NRK1, TV 2 Zebra, TV3 og HBO Nordic kjører på med nye sesonger og nye serier.

HBO Nordic er nok mest spennende, de tar kontroll på helgen med sesong 2 av Banshee og den helt nye serien Bitten. Seriene tilhører ferskvaredisken, så her slipper vi å bli forsynt noe som alt har gått måneder i USA.

 

Mandag: Komiserie-satsing og NRK-serie om serier

 • 22:30: Brooklyn Nine-Nine (Viasat 4)
 • 22:30: Serie-Universet (NRK Nett-TV)
 • 23:00: Dads (Viasat 4)

På NRKs web-tv kommer Serie-universet. Dette er et live-show hvor programleder Mikal Olsen Lerøen diskuterer serier. Gjester er Mammon-stjernen Lena Kristin Ellingsen og Game of Thrones-stjernen Kristoffer Hivju. Sistnevnte for å snakke om ny sesong. Vår egen Mona Habbestad er også med som gjest.

Viasat 4 gir oss en ny duo på mandagskvelden. Brooklyn Nine-Nine og Dads. Sistnevnte ble slaktet av kritikerne, mens Brooklyn Nine-Nine gjør sine saker bra. Den var også høyt opp på vår liste over årets komiserier i 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=GUQpdD1-6kA

 

Tirsdag: Britisk krim og velkjente leger

 • 21:45: Grey’s Anatomy sesong 10 (TV 2)
 • 22:10: Broadchurch (NRK1)
 • 22:35: Arrow sesong 2 (TV 2 Zebra)

NRK1 fortsetter å styrke sin dramasatsing med innkjøpte Broadchurch. Serien kommer fra ITV, som også står for Downton Abbey. Men vent deg en helt annen form for serie. Den ble godt mottatt og får en amerikansk nyinnspilling i tillegg – med samme hovedrolleinnehaver (David Tennant)

TV 2 er endelig tilbake med ny sesong av Grey’s Anatomy. Serien må for første gang på lenge klare seg uten partneren Private Practice, som tok slutt i fjor. Serien sliter litt med seertallene i USA og folkene våre i redaksjonen har også falt av – men det er nok fortsatt mange som har lengtet etter ny sesong.

På TV 2 Zebra er superheltserien Arrow tilbake. Sesong 2 har blitt godt mottatt i statene, i løpet av sesongen blir vi også introdusert til en ny superhelt. Folk i redaksjonen som har sett sesong 2 sier den er enda bedre enn den første.

 

Onsdag: The Vampire Diaries-spinoff

 • 22:30: The Originals (FEM)

FEM knaller til med The Originals, som nok er et must for alle fans av The Vampire Diaries. Den handler Elijah, Klaus og Rebekah, de tre første vampyrene. Vi kommer med førsteinntrykk innen onsdag.

http://www.youtube.com/watch?v=WTKj52BUEeU

 

Torsdag: Eventyrlig mystikk

 • 21:30: Sleepy Hollow (TV3)

Legenden Sleepy Hollow premierer på TV3, med en litt annen vri. Denne versjonen tar til i moderne tid. Mona har alt sett den og var godt fornøyd, så denne er verdt å sjekke ut.

http://www.youtube.com/watch?v=iiZ9sUVJKAA

 

Lørdag: Banshee tilbake

 • Ca 12:00 (?): Banshee sesong 2 (HBO Nordic)

Den volds og sexfikserte serien om Lucas Hood – vår falske favorittsheriff – er tilbake på HBO Nordic. Første sesong var en ujevn affære, men starten på sesong 2 lover bra. Jeg har alt sjekket den ut og kommer med et førsteinntrykk i løpet av uken – imens kan du lese om 10 ting du kan vente deg i sesong 2.

http://www.youtube.com/watch?v=xzPy9AC82rw

 

Søndag: Varulver!

Ca 12:00(?): Bitten (HBO Nordic)

Bitten premierer på HBO Nordic. Denne har Laura Vandervoort i hovedrollen, hun er velkjent for alle Smallville-fans. Denne her er jeg veldig spent på, konseptet virker å ha et mer uskyldig «CW-preg», men når det er HBO som har kjøpt den inn kan man kanskje håpe på litt mer voksen tilnærming. Serien er basert på bokserien, skal jeg tro vår bibliotekar Silje er kildematerialet veldig bra. Hun kommer til å følge opp serien her på Serienytt, vi er veldig spent!

 

Hva syntes du om uken? Ser du noen feil eller mangler? Rop ut i kommentarfeltet!

4 KOMMENTARER

 1. Tusen takk for at dere gjør denne enorme jobben med å ha kontroll på alt på tv. Har tidligere ofte gått glipp av premiere/ sesongpremierer fordi jeg surrer. Aldri mer, takket være dere!

 2. Tusen takk for at dere gjør denne enorme jobben med å ha kontroll på alt på tv. Har tidligere ofte gått glipp av premiere/ sesongpremierer fordi jeg surrer. Aldri mer, takket være dere!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X