Serielisten januar 2018: Stor variasjon på topplisten

Del nyheten

Serielisten for januar 2018 inneholder serier fra nær sagt aller sjangere. Overraskende nok var det ikke januar-ferskvare som gikk til topps, selv om Vikings og Hvite Gutter markerte seg. 

Serielisten er komponert ut fra målt interesse for serier forrige måned. Vi ser på hva folk leser om, hva som søkes på internt og ekstern, hvilke premierer som fanger deres interesse og annen data som ikke inkluderer seertall/visningstall. Det gir en unik og annerledes toppliste. 

Serielisten januar 2018

Mosaic (HBO Nordic)

Sharon Stone as Olivia Lake, Frederick Weller as Eric - credit Claudette Barius HBO-1600x1600
Mosaic. Foto: HBO Nordic.

Årets første listeplassering går til HBO Nordics nye serie Mosaic, som med knapp margin kaprer plass på listen. Steven Soderbergh-serien ble utgitt i en app-utgave og en serieutgave. App-utgaven har en interaktiv vri, hvor seeren kan utforske og søke seg gjennom dokumenter, e-poster og annet.

Med Sharon Stone i hovedrollen og blant annet Beau Bridges i rolle som korrupt sheriff og Eric Neill i rollen som svindler er dette en av de mer teknolgoisk-ambisiøse seriene til HBO.

Mens app-utgaven fikk blandet mottagelse blant kritikerne gikk det bedre med serieversjonen, som beskrives som en tilfredsstillende opplevelse for krimfans.

Frøken Frimans Krig (NRK1/NRK TV)

Frøken Frimans krig
Frøken Frimans krig. Foto: NRK

Den svenske dramaserien er ikke den største snakkisen her hjemme, men til stedeværelse på statskanalen sørger selvfølgelig for at den får litt oppmerksomhet. Sesong 4 kom i januar, kun et par uker etter at den ble sendt i Sverige. Det ble seriens siste sesong. Svenskene gjør sine saker bra, da dette ikke er eneste serie som har meldt sin ankomst til serielisten.

Jane The Virgin (TV 2 Sumo/TV 2 Livsstil)

Jane The Virgin er en av de mange amerikanske seriene som det alltid er jevn høy interesse rundt, med god drahjelp av at sesong 4 fant veien til TV 2 Sumo og TV 2 Livsstil i rundt årsskiftet.

Det er ikke overraskende en serie som tiltrekker seg en overvekt av kvinnelige seere, som også støttes opp av tallene våre.

Grey’s Anatomy (TV 2/TV 2 Sumo, Viaplay)

Greys Anatomy
Grey’s Anatomy

En annen populær serie blant kvinner er Grey’s Anatomy. Det bør ikke overraske noen at serien er innom listen, selv om det er et godt stykke opp for å være en dominerende kraft – slik den var for et tiårs tid siden. Sykehusdrama og TV 2 er en kombinasjon som har gitt kanalen suksess siden 90-tallet, veteranserien må se seg slått på Serielisten av en annen sykehusdrama på samme kanal.

American Gods (Amazon Prime Video)

Amazon Prime Video blir stadig bedre og fyller på med noen godbiter, som eksempelvis One Of Us – som nesten kom seg inn på januarlisten. Men listens eneste innslag fra den amerikanske giganten er fjorårets American Gods fra kanalen Starz, som avsluttet sesong 1 i sommermånedene. Likevel er interessen fortsatt stor for serien, som Starz håper får flere sesonger.

Det har vært problemer i kulissene med sjefprodusenter som har forlatt prosjektet, men det ser ut til at den amerikanske kanalen klarer å få på plass nye krefter til å ta over roret. Det så lenge skummelt ut for seriens fortsettelse, vi er veldig glad for at det nå ser ut til at vi får mer!.

Teen Wolf (TV 2 Sumo, Netflix)

MTV-serien har blitt en av veteranseriene og er et populært innslag i Netflix-biblioteket. Dette er en sikker vinner blant de unge voksne. Fansen må belage seg på at det nå er slutt, sjette sesong ble seriens siste. Den ankom Netflix i februar.

Badehotellet (TV 2 Sumo)

Badehotellet sesong 4

Badehotellet har fått en solid tilhengerskare som søker seg ihjel etter informasjon om sesong 5, noe som har sikret den en plass på listen. Den ser ut til å komme på TV 2 i løpet av vårsesongen.

Game Of Thrones (HBO Nordic)

Game Of Thrones sesong 7. Foto: HBO Nordic

Vi må vente helt til 2019 for å få se siste sesong av denne episke beretningen. Det blir litt av en tålmodighetsprøve. Flere aktører er alt i gang med å forsøke å overta tomrommet serien etterlater seg. Netflix-prosjektet The Witcher får mer og mer oppmerksomhet, Amazon har gått til storkoppkjøp av Ringenes Herre-rettighetene og Showtime satser på The Kingkiller Chronicle.

HBO er ikke helt villig til å gi fra seg fakkelen og ser selv på potensielt flere serier satt til Game Of Thrones-universet. Skal vi tro serielisten og de mange lignende seriene, er det nok ingen dum satsing.

Knightfall (HBO Nordic)

Knightfall Tom Cullen Bloody

En av de mange seriene som sikter seg inn på nevnte Game of Thrones og Vikings-publikum er Knightfall, som ankom HBO Nordic i desember. Interessen har vært ok, til tross for at kritikerne ikke akkurat lot seg blende av serien.

History har fortsatt til gode å bestemme seriens videre skjebne.

The Handmaid’s Tale (HBO Nordic)

Interessen er fortsatt stor for en av fjorårets mest bejublede serier. Det har nok også hjulpet på nysgjerrigheten at NRK Filmpolitiet fremhevet den som en av årets beste serier. Vi venter spent på sesong 2, som kommer i løpet av året.

Det Perfekte Kuppet (TV 2 Sumo)

Det Perfekte Kuppet
Det Perfekte Kuppet. Foto: TV 2 Sumo.

En ny serie som meldte sin ankomst på TV 2 Sumo i romjulen, interessen har vedvart nok ut i januar til at det blir listeplassering for serien om to uortodokse bankranere. Det er Solsidan-skaperen Felix Herngren som står bak.

The Chi (HBO Nordic)

The Chi
The Chi er ny serie på HBO Nordic, fra amerikanske Showtime. Foto: HBO Nordic.

Vi syntes det er kult at nykommer The Chi, fra Homeland-kanalen Showtime, skaper interesse blant norske seere. Den operer gjerne litt i skyggen av de mange storslagne produksjonene som har opptatt pressens interesse på nyåret.

HBO Nordic sender ferske episoder av serien, gjennom sin avtale med Showtime.

The Vampire Diaries (HBO Nordic, Netflix, Viaplay)

Det er noe underlig at en avsluttet serie fortsatt klarer å skape nok momentum til å få innpass på listen, men det forteller vel kanskje litt om hvilket merkevare serien har opparbeidet seg. Den kommer fra The CW, som i økende grad har blitt en global aktør med sine mange populære serier rettet mot unge voksne.

Le Bureau (NRK TV)

Le Bureau

Den franske spionthrilleren ble romjulens store snakkis, etter at NRK TV gjorde tilgjengelig de tre sesongene som så langt er blitt produsert. Dette er en mildt sagt hyllet serie!

Grenseland (TV 2 Sumo)

Grenseland. Foto: TV 2

Den nye TV 2-satsingen holder på interessen inn i det nye året og minner her om hvordan Frikjent skapte interesse selv måneder etter at serien tok slutt. Vil denne bli en karamell som stadig får nye seere? For TV 2, som ikke akkurat har dominert på seriefronten de siste årene, er det lov å håpe.

Criminal Minds (TV 2 Sumo, TV 2, Viaplay)

Criminal Minds
Criminal Minds. Foto: TV 2

Criminal Minds er blitt fast inventar i mange hjem og har overlevd å miste sine mest fremtredende skuespillere opp gjennom årene.

Broen (NRK1, NRK TV)

Broen sesong 4
Broen sesong 4. Foto: NRK

Broens siste sesong ble sendt på NRK i januar og det overrasker oss ikke at den plasserer seg høyt på listen, selv om det nok er et godt stykke unna statusen den hadde i de to første sesongene.

Black Lightning (Netflix)

Black Lightning sesong 1

Black Lightning illustrerer litt hvor variert interessen er blant norske seere, her kan også en superheltserie med en alt annet enn blendahvit rollebesetning også gjøre seg bemerket. Den nye serien ble et av Netflix sine nye faste ukentlige innslag gjennom sin avtale med amerikanske The CW.

The Blacklist (Viaplay, Netflix)

I følge Viaplays egen oversikt er dette den mest sette serien på tjenesten. Det ville derfor vært overraskende om den ble fraværende på Serielisten. Våre tall indikerer at det er et godt stykke opp til en håndfull andre Viaplay-aktuelle serier.

Den når ut til mange gjennom sin kombinerte tilgjengelighet på Netflix og Viaplay, hvor sistnevnte har rettighetene til de nyeste episodene.

Billions (HBO Nordic, Viaplay)

Billions
Billions. Foto: Showtime.

Nok en av seriene som er tilgjengelig flere steder. Det er HBO Nordic som sender ferske episoder, gjennom avtale med amerikanske Showtime. Den testosteron-fylte serien vil utvilsomt klatre på listen i det premieren på ny sesong nærmer seg.

Herrens Veier (NRK1, NRK TV)

Herrens Veje
Herrens Veier. Foto: NRK.

NRK er flinke til å tilby underholdning fra våre nabolant, Herrens Veier er et godt eksempel på nettopp det. Det er også en serie som viser at det fortsatt er mye verdi i å bli sendt på statskanalen, selv om topp ti-listen domineres av strømmetjenestenes serier.

Match (NRK1, NRK TV)

Match sesong 1
Match sesong 1. Foto: NRK.

Den nye komiserien til NRK ble godt mottatt av både kritikere og seere. Vi har en forkjærlighet for slike sprø konsept, selv om tallene indikerer at interessen sank raskt utover måneden. Det er nok heller tvilsomt at serien holder seg inne på listen i februar.

The Affair (HBO Nordic, Netflix)

The Affair. Foto: HBO Nordic.

En serie som alltid er bankers er The Affair, som nyter godt av å være tilgjengelig flere steder. HBO Nordic sender de nyeste episodene, mens Netflix viser serien noen måneder senere. Ventetiden for ny sesong har vært lang, men til sommeren er den endelig her.

The X-Files (Viaplay)

The X-Files sesong 11
The X-Files sesong 11. Foto: Viaplay.

Viaplay var skikkelig på offensiven i 2017 med både egenproduserte serier og innkjøpte ferskvarer. The X-Files sparket igang nyåret og vi likte hva vi så.

Seriens fremtid er uviss, da den ikke leverer de helt store seertallene i USA. Stjernen Gillian Anderson har også sagt at nok er nok for hennes del (hun trakk seg også fra American Gods). Etter å ha først uttalt seg skeptisk til å fortsette serien uten henne, har serieskaper Chris Carter nylig var mer åpen for å fortsette serien selv uten Anderson.

Riverdale (Netflix)

Riverdale. Foto: Netflix.

Netflix-avtalen med The CW gir god valuta for pengene, for Riverdale har opparbeidet seg en solid tilhengerskare. I likhet med en håndfull andre CW-serier gjør den det langt bedre enn flere av Netflix sine egne serier, som jevnt over sliter med å holde på oppmerksomheten over flere uker.

Suits (Netflix, TV 2)

Suits. Foto: USA Network.

Suits har fått mye oppmerksomhet etter at seriens stjerne Meghan Markle forlovet seg med prins Harry. Det betyr slutten for hennes tid i serien, hvor også skuespiller Patrick J. Adams takker for seg. De to har i flere sesonger spilt seriens romantiske par.

Big Little Lies (HBO Nordic)

Kvinnene i Big Little Lies. Foto: HBO Nordic

For en suksess denne serien var for HBO, som kunne glede seg over et prisdryss til både skuespillere og produksjonsteam. Opprinnelig var serien tiltenkt å være miniserie, men HBO smir mens jernet er varmt og ny sesong ventes å ta seerne med storm. Interessen for ny sesong er stor.

Shameless (US) (Netflix)

Den amerikanske dramaserien er og forblir en av seriene vi oftest får spørsmål om. Det er ikke alltid enkelt å finne de nyeste episodene av serien, som Netflix har tilgjengelig eldre sesonger av. Dette er et typisk eksempel på rettighetsmyren serier som ble kjøpt opp i tiden før strømmetjenester var blitt den nye normen har havnet i. Det gjør nok også at serien er mer søkt på enn andre, som igjen betyr at målt interesse øker.

Arrow (Netflix, TV 2 Sumo/TV 2 Zebra)

Arrow. Foto: The CW

En av The CW-seriene som TV 2 sikret seg rettighetene til de ferskeste episode før Netflix kom på banen her til lands. Den nyeste sesongen syntes vi er en av seriens aller beste, mye takket være returen til Manu Bennet og nye tilskudd som Kirk Avecado og Michael Emerson.

Counterpart (Viaplay)

Counterpart. Foto: Viaplay.

En av årets absolutt beste nye serier, og litt av et varp for Viaplay. Vi har falt pladask for den gode miksen av The Americans og Fringe. Vi krysser fingrene for at amerikanske Starz fornyer denne gode karamellen av en serie.

Top of the Lake (TV 2 Sumo)

Interessen for Top of the Lake har vært stor, som nok kan takkes den nye sesongen som kom i 2017. Utfordringen er at den ikke er enkel å finne på norske strømmetjenester. Sesong 1 kan sees på TV 2 Sumo og utålmodige sjeler kan eventuelt kjøpe sesong 2.

Modus (TV 2 Sumo)

Modus

Sesong 2 fikk mye oppmerksomhet, mye takket være det nye tilskuddet Kim Cattrall. At interessen har holdt seg inn i januar er både imponerende og overraskende.

Designated Survivor (Netflix)

Maggie Q spiller etterforskeren som forsøker å finne ut hvem som drepte Presidenten. Foto: ABC.

Dette er jevnt over den Netflix-ferskvaren som holder seg mest stabil hva gjelder interesse. Det skjedde mye dramatikk i den nye sesongen, som nå har sendepause frem til mars.

Altered Carbon (Netflix)

Altered Carbon. Foto: NetflixFoto: Netflix.

Netflix kommer med mer innhold enn før, men tjenestens nye storsatsing har en noe overraskende svak 17. plass på Serielisten, til tross for at den først premierte i februar.

Vi er spente på om serien markerer seg mer i februar-listen, for det mangler ikke på omtale og diskusjon av den særegne sci-fi serien. Den har fortsatt til gode å bli fornyet av Netflix.

The 100 (FEM, Netflix)

Zach McGowan (Black Sails) er fortsatt med og vises i The 100 sesong 4 trailer.
Black Sails-skuespiller Zach McGowan er en av stjernene i The 100. Foto: The CW.

Serielistens faste inventar holder seg som alltid innom topp 20. Dette er den mest populære blant de mange The CW-seriene som er tilgjengelig her hjemme og det overrasker oss ikke at den danske Netflix-satsingen The Rain har lignende post-apokalyptisk tematikk. Vi elsker å se på en verdens om har gått til helvete her i det kalde nord.

Westworld (HBO Nordic)

Westworld. Foto: HBO Nordic

Vårens store begivenhet blir sesong 2 av det som kanskje var den beste nye serien i 2016. Nå har det snart gått halvannet år siden vi sist besøkte temaparken Westworld. Vi gleder oss vilt til hva HBO har sydd sammen for sci-fi fansen i andre runde. Ny teaser lover godt.

Okkupert (Viaplay, TV 2 Sumo)

Okkupert sesong 2. Foto: Viaplay.

Overgangen til Viaplay ble nødvendig for å sikre sesong 2, som ble sendt i fjor høst. Interessen er fortsatt merkbar for serien, som også vil bli sendt på TV 2 Sumo i vår. Vi har enda til gode å høre noe om en eventuell tredje sesong av det norske dramaet.

Modern Family (Netflix, TV 2 Sumo, TV 2)

Modern Family. Foto: ABC.

Den mest populære amerikanske komiserien på listen vår, som nyter godt av høy grad av tilgjengelighet. Tiende sesong er tenkt å være seriens siste, så får vi se om amerikanske ABC virkelig våger å avslutte en av sine mest suksessrike serier. Det kan være serien får en egen avlegger.

The Crown (Netflix)

The Crown sesong 2
Splid og ekteskaps-trøbbel i The Crown sesong 2. Foto: Netflix.

Serien som er unntaket fra regelen om at Netflix-originaler har vanskeligheter med å markere seg på serielisten med mindre premieren er i samme måned. Vi elsker periodedrama og interessen rundt den britiske kongefamilien ser ikke ut til å avta med det første. Dette er siste sesong med Clarie Foy og Matt Smith i hovedrollene, når sesong 3 kommer vil eldre skuespillere overta fakkelen. Olivia Colman vil spille dronningen i ny sesong, som først er ventet å ankomme i 2019.

Nesten Voksen (NRK1 NRK TV)

Nesten Voksen sesong 1
Nesten Voksen sesong 1. Foto: NRK

Kritikerne var nådeløse, men interessen for Jenny Skavlan-serien Nesten Voksen var stor da den premierte på NRK i januar. Etter hvert har også seerne flyktet serien, som gikk fra 725 000 seere i premieren til under 300 000 et par uker senere.

The Good Doctor (TV 2, TV 2 Sumo)

The Good Doctor sesong 1

Grey’s Anatomy-«vikaren» tok USA med storm i fjor og det ser ut til at norske seere var godt fornøyd med det de ble servert. I hvert fall om målt interesse er noen indikasjon. Serien er fornyet og det blir nok flere år med den gode doktoren på TV 2-nettverket, en serie med et format som er kanalen elsker å tilby.

Britannia (HBO Nordic)

Foto: HBO Nordic

En av de særeste nye seriene for året var Britannia, som HBO Nordic kjøpte inn for å kunne ha enda mer fantasy og krigsmoro å tilby sine sultne Vikings-seere. Usalig røre skrev VG om serien, som det ikke har vært lett å bli klok på for hverken seere eller kritikere.

Om det blir mer av serien er fortsatt i det blå.

Lucifer (Fox, Netflix)

Lucifer. Foto: Fox

Lucifer har vokst seg frem som en ny favoritt blant spesielt unge voksne seere. Fox sender den som ferskvare, men det er nok tilgjengelighet på Netflix som for alvor har sørget for at serien blir stadig mer populær.

Blindspot (TV 2, TV 2 Sumo, Viaplay)

Blindspot. Foto: TV 2

Interessen og populariteten for Blindspot er i fritt fall i USA, hvor det vil være overraskende om serien fornyes. Det forhindrer den ikke å kapre en topp ti-plassering på vår serieliste, for målt interesse er som alltid jevnt og høy.

The Flash (Netflix)

The Flash. Foto: The CW

Den mest populære serien til The CW glimrer fortsatt med sitt fravær på TVNorge-nettverket, som har hatt rettighetene til de nyeste episodene. I det minste kan fansen se eldre sesonger på Netflix.

Hvite Gutter (Dplay, TVNorge)

Hvite Gutter
Hvite Gutter. Foto: TVNorge

Dplay har så smått begynt med egenrpoduserte serier, noe som resulterte i Hvite Gutter. Opprinnelig var serien tiltenkt en høst-premiere i 2017, men premieren ble av uvisse årsaker utsatt til nyåret. Interessen for serien har ikke latt vente på seg.

The Americans (Netflix)

Nå som sesong 4 har vært tilgjengelig på Netflix noen uker er det alle lurer på: Hvor og når kommer sesong 5 her hjemme? Vi kan dessverre ikke svare på det enda, femte sesong er ferdigsendt i USA.

Vikings (HBO Nordic, TV 2 Sumo)

Det har vært litt av et generasjonsskifte i vikingserien, som i vinter har vært et av HBO Nordics største trekkplaster. Nå som fokus primært er på Ragnars sønner blir det litt av en omstilling for seerne, som fortsatt flokker til serien. Avslutningen på første del av sesong 5 oppnådde bunnsolide seertall, noe som gjør sjansene for flere år med vikinghistorier til en stor sannsynlighet.

Vi må nok vente til sensommeren før fortsettelsen på sesong 5 dukker opp på HBO Nordic.

Homeland (Netflix, TV 2 Sumo)

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6. Foto: Showtime

Ny sesong av den særdeles populære agentserien ankom i februar, men det forhindret ikke serien fra å nesten gå til topps. Serien leverer fortsatt solide seertall i USA og er populær verden over, det er ikke utenkelig at det blir flere sesonger av thrilleren.

Outlander (Viaplay, Netflix, HBO Nordic)

Outlander sesong 3. Foto: Starz

Vi måtte trippelsjekke tallene for det episke romantiske eventyret Outlander. Serien troner suverent på topp, til tross for at det er flere uker siden tredje sesong tok slutt. Nå lurer alle på hva som skjer i sesong 4. Serien kan skilte med god tilgjengelighet, noe som gjør at stadig flere får øynene opp på sci-fi dramaet.

Viaplay gnir seg nok i hendene over at de sikret seg rettighetene til de ferskeste episodene av serien for flere år siden.

Annonse
X
X