American Gods sesong 2: Gillian Anderson forlater skuten

Del nyheten

Gillian Anderson gjør som i The X-Files: Hun takker for seg i American Gods

Den kritikerroste American Gods var en særegen smakebit i 2017. I Norge var Starz-serien tilgjengelig via Amazon Prime Video. Til tross for den gode mottagelsen har produksjonsteamet opplevd store utfordringer i arbeidet med sesong 2.

Først forlot sjefprodusenter Bryan Fuller og Michael Green serien etter uenighet med TV-selskapet Starz. Uenigheten skal bunne i kreative forskjeller og et mindre budsjett enn hva serieskaperne ønsket. Sesong 1 skal ha blitt en kostbar affære for Starz, selskapet som står bak serier som Outlander, Spartacus og Black Sails.

Utfordringene blir ikke større av at ikke alle skuespillerne blir med i en eventuell ny sesong. Gillian Anderson hadde i sesong 1 en gjesterolle som «New God Media», men har nå bekreftet at hun ikke blir med i sesong 2. Årsaken skal være at Fuller og Green ikke lenger er involvert. Hun har tidligere samarbeidet tett med Fuller på kritikerroste Hannibal.

For Fuller var bruddet hans andre på kort tid. Han var også sjefprodusent for Star Trek: Discovery før han også der takket for seg. Nå jobber han med Amazing Stories for Apple.

Dette er andre serie Anderson på kort tid har informert om at hun ikke fortsetter i. Hun har også avvist at hun kommer til å spille Dana Scully i eventuelle nye sesonger som kommer etter sesong 11. The X-Files var tilbake på Viaplay med ferske episoder 4. januar.

Starz jobber med å fine en ny sjefprodusent til serien. Den er fornyet, men usikkerheten rundt produksjonen gjør at farene for kansellering øker. Også skuespiller Kristin Chenoweth har uttrykt usikkerhet vedrørende om hun er med videre.

Om American Gods: Etter tre år i fengsel slipper Shadow Moon tidlig ut etter at konen blir myrdet. Han tilbys jobb av den mystiske Wednesday. Det viser seg at Shadow Moon vikles inn i en episk kamp mellom nye og eldre guder.

Annonse
X
X
X