Lord Of The Rings
Lord Of The Rings

Amazon har sikret seg rettighetene til Ringenes Herre-universet. Selskapet har alt forpliktet seg til flere sesonger og en potensiell spin-off. 

Det er knapt noen merkevarer mer verdifull enn Ringenes Herre, som fikk en høyt elsket filmtrilogi som kom i perioden 2001-2003. Nå bekrefter Amazon ryktene om at de jaktet på serie-rettighetene.

For Amazon har sikret seg rettighetene til serieversjon av eventyret, som skal ta for seg forhistorien til Tolkiens The Fellowship of the Ring. Serien vil utarbeides i samarbeid med Tolkien Estate, HarperCollins og New Line Cinema.

 

Prislapp på over 2 milliarder

Ifølge Deadline er prislappen på nærmere 250 millioner dollar, det vil si over 2 milliarder norske kroner. Prislappen er svimlende høy sammenlignet med alt annet, spesielt da dette kun var for rettighetene. Amazon må ut med ytterligere kostnader for produksjon og markedsføring av serien, som fort kan bety nye milliarder hvis produksjonen ligger seg på kostnadene til dagens dyreste serier.

Amazon sikret seg avtalen foran Netflix og HBO, som også ble tilbudt prosjektet, men det er ikke gjort kjent om Amazon-konkurrentene bød på rettighetene. Det er ikke overraskende at Amazon var villig til å by såpass, for selskapet er et av verdens rikeste og mest verdifulle. De har mer penger å bruke enn hva eksempelvis hele Netflix er verdt på aksjemarkedet.

Rettighets-kjøpet sikrer tjenesten en fantasy-serie som kan matche statusen Game Of Thrones har fått hos HBO. Netflix på sin side jobber med The Witcher-serie.

Et annet spennende prosjekt er hos Showtime, som lager TV-serie av de populære Kingkiller-bøkene. Der kommer det i tillegg en filmtrilogi.

Annonse

 

Ser på nye historier satt til universet

Akkurat hva serien skal handle om er fortsatt litt diffust. I både pressemelding og uttalelse fra Matt Galsor i Tolkien-selskapet som solgte rettighetene, heter det at «teamet i Amazon Studios har eksepsjonelle tanker om hvordan uutforskede historier basert på J.R.R. Tolkiens original kan bringes til skjermen».

Serien beskrives som å «være satt til Middle Earth, adapsjonen vil utforske nye historier satt før J.R.R. Tolkiens The Fellowship of the Ring».

Hvorvidt dette betyr før Hobbiten, som fortalte en historie satt til ca 60 år før Ringenes Herre, forblir spekulasjoner i skrivende stund.

Med tanke på den vanvittige prislappen vil det virke merkelig om det ikke også omfatter historiene som tidligere er filmatisert. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om serien så fort flere detaljer avsløres.