Jakten på den neste Game Of Thrones: Lord Of The Rings kan bli TV-serie …

Del nyheten

Jakten på «den neste Game Of Thrones» er i gang. Blant annet kan Lord Of The Rings ende opp som TV-serie hos Amazon. Imens har Showtime sikret seg gigantprosjektet The Kingkiller Chronicle.

 

Lord Of The Rings TV-serie i kartleggingsfase

Warner Bros. Television jobber med utvikling av en TV-serie utgave av den kjempepopulære Lord Of The Rings-bokserien, som tidligere er blitt filmatisert med The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) og The Return of the King (2003). De Peter Jackson-regisserte filmene sanket inn Oscar og ble omfavnet av både kritikere og publikum.

Sean Bean spilte i både Lord Of The Rings og i Game Of Thrones.

Bøkene, av J.R.R. Tolkien, er en av de viktigste inspirasjonene til Game Of Thrones-forfatter George RR Martin. En morsom trivia er at Game Of Thrones-skuespiller Sean Bean hadde en fremtredende rolle i den første Lord Of The Rings-filmen.

Kan bli Amazon Prime Video-serie

En potensiell kjøper av serien, hvis den blir noe av, er Amazon. Selskapet, som også satser på strømming med strømmetjenesten Amazon Prime Video, jakter aktivt på den «neste Game Of Thrones» etter ordre fra sjef Jeff Bezos. Den populære HBO-serien avsluttes som kjent etter neste sesong.

Mer GOT? HBO jobber med flere potensielle Game Of Thrones-serier.

Amazon er et av få selskaper med kapasitet og midler nok til å gi en produksjon som matcher eller overgår Game Of Thrones. Selskapet er et av verdens mest verdifulle og har langt mer kapital til rådighet enn eksempelvis Netflix.

En finurlig faktor er for øvrig at Warner Bros. er eid av Time Warner, som også eier HBO.

Den populære bokserien til Tolkien inneholder nok av materiale til det som kan bli en rekke sesonger, hvis prosjektet blir noe av. Filmene utelot blant annet mye, til tross for tre forholdsvis lange filmer.

 

Showtime har sikret seg serie satt til The Kingkiller Chronicle-universet. Kommer på HBO Nordic?

Amazon er ikke den eneste som sikter seg inn på tomrommet som ventes å komme når Game Of Thrones takker for seg.

Et av de største prosjektene som alt er under utvikling er The Kingkiller Chronicle, som etter planen vil bli både en filmtrilogi, TV-serie og spillserie etter at Lionsgate sikret seg rettighetene. Det er Lin-Manuel Miranda som overser det storstilte prosjektet. Han er en av de mest anerkjente produsentene i USA, blant annet etter kritikerroste Hamilton.

Miranda, som er komponist, musiker, manusforfatter og skuespiller, er ansett som en perfekt produsent for et så ambisiøst og krevende prosjekt. Han vil blant annet stå for musikken, som i bøkene er en vesentlig faktor.

Kan bli den nye Game Of Thrones: Lionsgate utvikler The Kingkiller Chronicle til spill, film og TV-serie

Historien er basert på bøkene til Patrick Rothfuss, som for tiden jobber med tredje og siste bok i trilogien The Kingkiller Chronicle. Den første boken het The Name Of The Wind (2009), den andre The Wise Man’s Fear (2011).

I bokserien er det eventyreren Kvothe som står i sentrum, en mektig kriger, magiker og omreisende musiker som ryktes å ha drept en konge og startet en storstilt krig. Ved bøkenes start har han gått i skjul og driver sin egen kro. Når en reisende historieforteller kommer over den beryktede krigeren blir han fortalt hans historie fra Kvothes synspunkt.

Showtime, som står bak serier som Homeland og Ray Donovan, har sikret seg rettighetene til TV-serien som skal være satt til en generasjon før handlingen tar til i filmene. Det er et spennende innkjøp av kanalen og noe uventet.

De siste årene er det HBO Nordic som har vist Showtime-serier først her hjemme og om serien blir en realitet i den nærmeste fremtid vil den ventelig dukke opp der.

Det forutsetter at det ambisiøse prosjektet til Lionsgate blir vellykket.

 

Netflix satser på The Witcher

Netflix jakter også på den «neste Game Of Thrones» og har blant annet sikret seg rettighetene til The Withcer, som er basert på en populær bokserie som også har blitt både spillserie og film av tidligere.

The Witcher
The Witcher ble en kjempesuksess som spill-serie. Netflix håper en TV-serie kan fange GOT-fansens interesse. Foto: CD Project

Populær bok- og spillserie til Netflix: The Witcher blir TV-serie.

Trolig vil den serien ankomme før en eventuell Lord Of The Rings-serie og The Kingkiller Chronicle-serie, selv om noen dato enda ikke er satt.

Det er fortsatt mye som gjenstår for at blant annet Lord Of The Rings-prosjektet blir en realitet, men iveren til de mange store aktørene lover uansett godt for alle fantasy-fans der ute som gruer seg til dagen da Game Of Thrones tar slutt.

Annonse
X
X