Netflix med nok en kansellering: Sense8 avsluttes.

Del nyheten

Netflix roer ikke ned på kanselleringsfronten og økser en av deres mest kritikerroste serier. Sense8 får ikke en tredje sesong. 

– Etter 23 episoder, 16 byer og 13 land er historien om Sense8-klyngen ved veis ende, uttaler Netflix-talsperson Cindy Holland i følge en presssemelding fra strømmetjenesten.

Dette er fjerde storproduksjon fra strømmetjenesten som er økset de siste månedene. Fra før er Bloodline kansellert, i tillegg til storproduksjonene The Get Down og Marco Polo.  

Sense8-stjernen Brian J. Smith (t.v) gikk blant annet ut på Twitter og støttet fans som ville ha mer Sense8. Til ingen nytte

TV-serien kom fra Wachowski-søskene. som skapte The Matrix, i tillegg til at Babylon 5-skaper J. Michael Straczynski var involvert. Den handlet om en gruppe mennesker spredt rundt på planeten, som hadde en spesiell tilknytting til hverandre. 

Prislappen skal ha vært stiv, med flere millioner dollar per episode. En omfattende innspillinsprosess gjorde også at det tok nærmere to år å få sesong 2 ferdig. 

 

Kritikerrost og elsket av fans

Forskjellen denne gang er at Sense8 er en serie med langt bedre omdømme, hvor fansen de siste par dagene også har igangsatt «redningskampanje» via sosiale medier, som blant annet et par av seriens skuespillere støttet opp om. 

Les også: Vår anmeldelse av Sense8 sesong 2

Til liten nytte. Netflix har de siste månedene kunngjort betydelig investering i blant annet stand-up og er blitt mer restriktive i sin fornyingspolicy. The Get Down ble den første Netflix-originalen som ikke fikk en andre sesong. 

I vår ble det klart at tjenesten investerte store summer for å sikre seg rettigheter til blant annet innhold fra Jerry Seinfeld og Chris Rock, i tillegg til dyre filmproduksjoner.

Det kan virke som om dramasatsingen innen TV-serier er den som kuttes i for å finansiere det hele. 

Netflix har de siste månedene bladd opp store summer for komiker-innhold som Comedians In Car Getting Coffee.

Dette medfører også for første gang at tjenesten vil oppleve misnøye fra fans på et nytt nivå. Tidligere har tjenesten nytt godt av å redde serier og også en viktig årsak til at gamle seerfavoritter fra andre selskap vender tilbake igjen (blant annet Prison Break, som har vært en stor suksess i alle land Netflix har vist den, selv om de ikke har rettighetene til ny sesong)

Om rekken med kanselleringer vil spille inn på antall abonnenter vil vi nok måtte vente til andre og tredje kvartalsrapporter for å få noen indikasjon på. De mest populære seriene er trolig Fuller House, Stranger Things, superheltseriene og Orange Is The New Black i følge ulike analyseselskap (Netflix holder seertall hemmelig).

Lite tilsier at de seriene ikke fortsetter. Netflix sitter på massive mengder med brukerdata, som gjør de i stand til å prioritere serier på et helt annet nivå. Det spørs derfor om dette vil ha særlig negativ effekt, all den tid mer lettfordøyelige og billigere serier som Fuller House håver inn abonnenter. 

 

Øker fortsatt investering i innhold

Samtidig produserer Netflix stadig flere serier og investerer i økende grad i serier de har alle rettigheter til. Strømmetjenesten bruker i år anslagsvis 6 milliarder dollar på innhold, kun slått av ESPN. Samtidig blir konkurransen stadig tøffere, blant annet fra selskaper som er betydelig større og mer robuste enn Netflix

I fjor skal nettverket angivelig ha tapt sin første store budkrig da Amazon snappet opp The Grand Tour

The Grand Tour viste for første gang at også Netflix sin lommebok kan møte sin overmann i Amazon

Økonomien til selskapet skal være bra, trass kanselleringen av storprosjektene. Både fjerde kvartal 2016 og første kvartal 2017 overgikk selskapet forventningene for inntekter, men starten av året skuffet litt på antall nye abonnenter. 

Et stadig usikkerhetsmoment er selskapets manglende ben å stå på ved siden av ren strømming, ulikt hva som er tilfellet for selskaper som Amazon, Warner Bros., Google, Disney og Apple, som alle har flere jern i ilden. 

Av eksisterende serier er nye The Crown blant de dyreste. Den er nylig ferdig med innspilling av sesong 2 og vil trolig fortsette i en rekke år, trass prislappen.

Dessverre, må vi si, er ikke tilfellet det samme for en av våre favoritter. Vi popper en gravøl for Sense8 og takker for flere timer med kvalitets sci-fi. Det er bare til å finne en karaoke-bar. 

 

Annonse