Vi presenterer Serielisten, som er en toppliste basert på hvor mye interesse som er vist for hver enkelt TV-serie i ukens om gikk.

Vi bruker ulike interne og eksterne data for å måle akkurat hvor stor interesse en serie har oppnådd.

Normalt er serielisten en bonus forbeholdt våre abonnenter, men siden det er juletider passer det seg å være litt gavmild. Grunnet julaften ble ukens liste en dag forsinket.

Denne ukens trend er ganske åpenbar: Det handler om å finne noe å se i romjulen, med økt nysgjerrighet på Amazon og enkelte av høstens mer populære serier. Samt at Netflix dominerer enda litt mer enn vanlig, selv om de må se pall-plassene ryke.

Annonse

Kos deg med listen. Ny liste kommer hver lørdag. Forrige ukes plassering er i parentes.

Serielisten – uke 50

20. Goliath – Amazon (NY)

Goliath er en av seriene som fronter Amazon.

Folk er nysgjerrige på Amazon-serien, som enda ikke er tilgjengelig på Amazon Prime Video her hjemme. Med mindre du foretar deg dette trikset her da.

Billy Bob Thornton-serien er ventet å bli en av tjenestens viktigste serier i kampen mot Netflix. Faktisk har Amazon to serier inne på listen denne uken og ingen av de er flaggskipet The Grand Tour.

Serieside med nyheter og informasjon

19. Six – HBO Nordic (RE)

Six
Six er en av de nye seriene som sparker igang nyåret på HBO Nordic.

Interessen for den kommende Walton Goggins-serien fra kanalen bak Vikings gjør et lite byks igjen og serien er med det tilbake på listen. Dette er serien som for alvor kommer til å lede an på HBO Nordic på nyåret, om vi skal legge vår lit til dere leseres bruk av vår premierekalender. I tillegg har den jo Walton Goggins i en av rollene. Nevnte vi det? Ahh, ok vi gjorde det.

Serieside med nyheter og informasjon

18. Travelers – Netflix (NY)

Den canadiske innkjøpte serien er en av en rekke serier med tidsreiser som tema. Ikke uventet er norske seere nysgjerrig, da den har en kjenning fra gode gamle Will & Grace i hovedrollen. Forrige ukes tidsreise-serie på listen Timeless (Vipalay) er det ikke funnet plass til denne uken.

Serieside med nyheter og informasjon

17. Suits – Netflix (NY)

Utålmodige seere er lei av å vente og vil ha ny sesong tilgjengelig. Dere må nok fortsatt vente litt. Slapp av, det er tross alt 500-600 andre serier å se mens du venter. Gled deg over at serien nok får enda flere fans nå i romjulen, takket være tilstedeværelse på Netflix.

Serieside med nyheter og informasjon

16. The 100 – Netflix (13)

The100_Serienytt

Vi har jaktet på nyheter om når vi kan vente oss sesong 3 på Netflix og sesong 4 på FEM. For nysgjerrige seere som enda ikke har sjekket denne ut, vil nok romjulen være en ypperlig anledning. Den post-apokalyptiske ungdomsserien er vanskelig å legge fra seg hvis du først setter igang.

Serieside med nyheter og informasjon

15. Sense8 – Netflix (NY)

Julespesial dukket opp, nå venter vi utålmodig på sesong 2.

Etter nærmere to års pause er sci-fi serien tilbake til våren. En gledelig overraskelse var at serien kom med en julespesial. Den er ganske så lekker og vel verdt tiden din, om du er en fan av serien. Ganske rålekker egentlig, om du ikke lar deg skremme av litt sex, ekstremutfordring av fordommer og scener som presser frem en tåre eller ti.

2017fre05mai00:00PremiereSense8 sesong 2Netflix00:00 Sjanger:Drama,Science Fiction

Serieside med nyheter og informasjon

14. Taboo – HBO Nordic (NY)

Vi har for lengst mistet tellingen over kommende serier vi gleder oss til. En av de som er høyt oppe på den voksende listen er Taboo, som vi forrige uke kunne avsløre at HBO Nordic har sikret seg. Som om ikke januar alt var fylt med flust av spennende premierer.

Serieside med nyheter og informasjon

13. The Break – Netflix (NY)

Den belgiske serien (originaltittel La trêve) fra 2015 dukker opp på Netflix like før jul og nysgjerrigheten har vært stor. Ingenting er som litt krim rett før jul, selv om vi er litt overrasket over hvor høyt oppe på listen serien kom.

12. The Man In The High Castle – Amazon Prime Video (18)

The Man In The High Castle. Foto: Amazon
The Man In The High Castle. Foto: Amazon

Klatrer som bare det etter forrige ukes inntog på listen. Ny sesong er ute, en du må trikse litt for å kunne se. En av fjorårets mest populære nye serier, som først nå er tilgjengelig for det norske strømmepublikummet. Sesong 2 har fått litt mer blandet mottagelse, blant annet etter at sjefsprodusenten forlot skipet og ble erstattet med … ingen. Det sies å ha hatt en negativ effekt på seriens kvalitet. Noe som virker åpenbart, med mindre ingen da er en person med navnet Ingen.

Vi har ikke fått sett den ferdig enda her i huset (hey, det er jul og vi drukner i en fantasilliard serier, unn oss litt tålmodighet). Vi kommer tilbake med anmeldelse så fort vi har fråtset nok i julemat og godt selskap!

Serieside med nyheter og informasjon

11. Planet Earth – BBC Earth (9)

Planet Earth II
Wow. Bare Wow. Foto: BBC

Lite tilsier at dyrene i BBC-serien akter å takke for seg på serielisten med det første. Voldsomt som denne søkes på selv om den er ferdigsendt. Det er godt å se at interessen for slike naturprogram fortsatt er tilstede i en tid hvor konkurransen fra manusbaserte serier blir stadig større.

Serieside med nyheter og informasjon

10. Homeland – TV2 Sumo (NY)

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6

Det er på høy tid vi får mer Carrie Matheson, vi har måtte gå hele 2016 uten spiondramaet. Interessen rundt serien er mildt sagt stor, skal vi tro søketall og tall fra premierekalenderen. Januar kan ikke komme raskt nok.

2017man16jan22:30Homeland sesong 6TV2 Zebra22:30 Sjanger:Drama,Thriller

Serieside med nyheter og informasjon

9. Sherlock – Netflix (RE)

Sherlock sesong 4
Sherlock sesong 4

Netflix var frekke nok til å snappe opp serien foran nesen på NRK og halve Europa. Kun en uke igjen å vente nå, dette gleder vi oss voldsomt til! En av en lang rekke Netflix-serier som premierer i januar.

2017man02jan00:00PremiereSherlock sesong 4Netflix00:00 Sjanger:Drama

Serieside med nyheter og informasjon

8. Rectify – Netflix (20) 463

Rectify

Vi var overrasket over at den dukket opp forrige uke på serielisten, for denne perlen lever litt i folks blindsone. Vår kritiker Steffen kåret sesong 4, som avsluttet serien, til årets beste. Nå er denne artikkelforfatteren litt kjedelig, for vi liker variasjon i våre anbefalinger, men jeg må si meg helt enig. Sesong 4 var det beste fra året som gikk.

Ikke en som norske seere kan se helt enda. Men sjansen er stor for at du ikke har sett de tre første, som alle er på Netflix. Hva er det du venter på? Strøm i vei.

Serieside med nyheter og informasjon

7. The Americans – Netflix (3)

the-americans-matthew-rhys

Holder det gående på topp ti. Serielistens mest trofaste beboer, som har vært her hver eneste uke i høst. Vi tror nok den får enda flere fans i romjulen når folk forsøker å korte ned på must-see-listen sin.

Serieside med nyheter og informasjon

6. Designated Survivor – Netflix (6)

Designated Survivor

Ok, den cliffhangeren på høstsesongfinalen var nesten litt dårlig gjort. Dette er for alvor ukens spenningsopplevelse, med sin miks av politikk og god gammel paranoia-drama.

Serieside med nyheter og informasjon

5. The OA – Netflix (11)

The OA
The OA

Netflix gjør sport i å gi oss bisarr mystikk i ferien. I sommer var det Stranger Things som ga mye nostalgi og undring for hele familien. I The OA er det langt mer pretensiøst og svevende, man kan nesten undre litt på akkurat hva skaperne har røykt under manusarbeidet. Fascinerende er det nå når tematikken «livet etter døden» utforskes med bisarre danser, kidnapping og selvmord. Forøvrig en setning jeg aldri trodde jeg skulle skrive.

Serieside med nyheter og informasjon

4. Frikjent – TV2 (1)

Foto: TV2
Foto: TV2

Førsteplassen røk for TV2-serien, som har hatt et par imponerende uker på Serielisten. Vi unner TV2, som er et lekkende skip fylt med utfordringer, denne suksessen her i en vanskelig tid.

Serieside med nyheter og informasjon

3. Westworld – HBO Nordic (2)

Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Høsten store internasjonale vinner. Vi gjetter denne får ytterligere fans i romjulen, da den er en åpenbar serie for de som ikke helt hadde tid til å følge sci-fi dramaet i høst. Den er vel verdt tiden, en av årets absolutt beste serier.

Serieside med nyheter og informasjon

2. Snøfall (NY)

Godt mulig den mest populære julekalenderen siden innslag som The Julekalender og Jul I Skomakergaten. Det sies at salget av lommetørkler gikk kraftig opp da siste episode ble sendt til tårevåte øyne rundt vårt langstrakte land. Vidar Magnussen og co. har nok sikret seg legendestatus for flere generasjoner i lang tid fremover.

1. SKAM – NRK (2)

SKAM

Det lå litt i kortene at tenåringsdramaet tok turen helt til topps nå som året snart er omme. Om man fryktet at «snakkis-serier» ville dø ut med strømming, «Peak TV» og binge-kulturen, kan man trøste seg med at SKAM har motbevist den frykten. Om ungdomsskolelærere hadde klart å engasjere like mye med sin undervisning ville landet vårt vært fylt opp med genier på null-komma-null.

Serieside med nyheter og informasjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here