Slik får du sett Goliath og The Man In The High Castle sesong 2

Annonse

Slik får du sett Goliath og The Man In The High Castle sesong 2: Forsøk amazon.com fremfor primevideo.com. 

Det var ikke akkurat med brask og bram at Amazon lanserte sin strømmetjeneste Amazon Prime Video. Selv om forvarslene var der, var den plutselig tilgjengelig forrige uke i 200 land uten at noe annet enn en pressemelding ble benyttet for å fortelle verden om ankomsten.

At Amazon ikke hadde behov for å gjøre noe stort nummer ut av lanseringen kan virke åpenbar. Dette var primært for å gi en forsmak på hva som er i vente og få ut storsatsingen The Grand Tour til verden, tjenesten er ut over det ikke klargjort enda for alt den er ment å skilte med. For her mangler selv Amazons egne serier og filmer.

En forrett eller uferdig tjeneste?

Er man snill kan man si at dette var en velplassert forrett, mens om man vil gå mer kynisk til verks kan det virke som om tjenesten er kommet i en uferdig utgave. For utvalget er begrenset og merkelig nok mangler de ferskeste seriene som Amazon selv står bak når man logger inn på primevideo.com. 

I forhold til prisen er det lite å si på innholdet, der ligger den seg i en 6 måneders tilbudsperiode på nivå med HBO Nordic (hvis man ser på serier man får pr. krone). Spørsmålet er hvor kravstor man skal bli for 25,- i måneden.

Konkurrentene ligger fra 79,- (Netflix basis) til 179,- i måneden (TV 2 Sumo med C More). Der får man til gjengjeld mer innhold.

Hvor Amazon til slutt ender opp hva gjelder innholdsmengde, vil vi måtte vente til ut i 2017 for å få endelig svar på. Men at giganten ikke har klart å gjøre tilgjengelig sitt eget innhold oppfattes følgelig ikke som positivt fra utålmodige brukere som i økende grad er vant med ferskvare.

Spesielt her hjemme, hvor vi har sett en markant økning i ferske episoder og sesonger på Viaplay, Netflix og HBO Nordic det siste året. 

Kan sees via amazon.com

Det bemerkelsesverdige er at du fint kan se serier som Goliath og den nyeste sesongen av The Man In The High Castle, som kom fredag 16. desember, hvis du logger inn via amazon.com fremfor primevideo.com.

Goliath
Goliath har Billy Bob Thornton i hovedrollen. Mangler på primevideo.com, men du finner den på amazon.com

Vi har testet og det fungerer fint og har fått tilbakemelding fra lesere som har opplevd det samme. Forsøk gjerne på det samme selv og gi oss en lyd om du opplever annet.

Noe som bør være en gledelig førjulspresang i så måte, selv om det kan bli komplisert å få det hele til å vise på TV-skjermen siden seriene mangler i Prime Video-appen. Amazon er ganske mangelvare med sin støtte på flere plattformer og tekniske løsninger (som Apple TV og Chromecast).

Oppdatert: Vi har fått tips fra leser som finner The Man In The High Castle sesong 2 på Prime Video-appen på iPhone. På Android er den ikke tilgjengelig.

At seriene ikke er tilgjengelig på primevideo er merkelig, de sitter tross alt på rettighetene. Amazon ønsket ikke å kommentere dette da vi spurte de konkret om dette.

Gjelder ikke alle seriene

Du kan derimot ikke se nyeste sesong av seriene Transparent og Mozart In The Jungle, de er geo-blokket siden Viaplay beholder rettighetene til de.

Mozart In The Jungle Sesong 2
Mozart In The Jungle kom med tredje sesong på Amazon i desember, en sesong som blir tilgjengelig på Viaplay i januar.

I tillegg har HBO Nordic rettighetene til nyeste sesong av Bosch, som kommer på nyåret.

Du finner oversikt over Prime Video-biblioteket her (vi har utelatt de man må gå omveien for). Her kan du lese mer om Amazon.

Vi har også snakket med Amazon, som lover at det kommer mer innhold tidlig i 2017.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X