Amazon: – Vårt mål er å gjøre alt vårt originalinnhold tilgjengelig globalt

Del nyheten

– Vårt mål er å gjøre alt vårt originalinnhold tilgjengelig globalt, sier Amazon til Serienytt. Samtidig er det klart at vi må vente til ut på nyåret med noen av seriene. 

Onsdag ble Amazon Prime Video tilgjengelig i 200 land, deriblant Norge. Selv om det har vært kjent i noen uker at tjenesten ville satse globalt, kom lanseringen brått på da internasjonal presse forventet at det bare ville være India nå på onsdag.

Det har kommet flere spørsmål tilknyttet lanseringen, blant annet hvorfor enkelte originalserier fra tjenesten mangler, trass at rettighetene til seriene ikke er solgt – slik som tilfellet er med Bosch (HBO Nordic) og Transparent (Viaplay).

Vi kontaktet Amazon. Senior Manager Ryan Donegan skriver i oss i en e-post at de ikke kan dele detaljer om hvorfor seriene ikke alt er tilgjengelig, men legger til at de har som mål at alt egenprodusert innhold skal gjøres tilgjengelig globalt.

Når kommer The Man In The High Castle sesong 2?

En av tjenestens profilerte serier er The Man In The High Castle, som er tilgjengelig med sin første sesong på tjenesten. Fredag 16. desember har sesong 2 internasjonal premiere, men Amazon kan ikke svare konkret på om det gjelder også her til lands. Det ser ut som om vi må vente til tidlig 2017.

ruthus-sewell-the-man-in-the-high-castle
Ruthus Sewell (Victoria) har fremtredende rolle i Amazon-serien The Man In The High Castle. Foto: Amazon

– Vi vil fortsette å legge til hele vår lineup av fersk originalproduksjon fra noen av verdens fremste historiefortellere og underholdere tidlig i 2017. For eksempel, medlemmer kan forvente helt nye sesonger av mange kritikerroste serier som The Man In The High Castle, Mozart In The Jungle, Hand Of God, Red Oaks og mer, i tillegg til hele første sesong av The Grand Tour, Woody Allens Crisis In Six Scenes, David E. Kelleys Goliath med Billy Bob Thornton, dokuseriem American Playboy: The Hugh Hefner Story, Sneaky Pete produsert av Bryan Cranston og Graham Yost, Z: The Beginning of Everything, Patriot, The Tick er blant filmer og TV-serier som kommer snart, var det lengre svaret fra Amazon.

Det kan tolkes som at vi ikke er garantert sesong 2 samtidig som USA, noe som også kan forklare hvorfor ingen av de nyeste sesongene av Amazon-seriene er på tjenesten. Det er godt mulig vi må vente til utpå nyåret.

Intet nytt om Playstation og X-Box One

Tjenesten mangler så langt på Playstation 4, X-box One, Apple TV og Chromecast. De to sistnevnte har Amazon valgt å holde seg unna, trolig for å satse på sin egen Amazon Fire TV.

For spillkonsollene er tjenesten alt tilgjengelig i USA, men Donegan har ingen informasjon å dele hvorvidt det samme blir tilfellet her til lands.

Du kan lese her om flere spørsmål og svar vedrørende Amazon Prime Video. 

Annonse
X
X