Noe du lurer på angående Amazon Prime Video?

Annonse

Vi får mange spørsmål om den nye strømmetjenesten Amazon Prime Video, som kom til Norge onsdag 14. desember. Her lister vi opp svar fortløpende.

Spør gjerne i kommentarfelt om det er noe du lurer på.

 

Hva koster tjenesten?

De første seks månedene er prisen ca. 25,- per måned. Etter det rundt 50,-. De første syv dagene er gratis.

Hvor mange serier har tjenesten?

Vår oversikt viser foreløpig rundt 50-60 serier. De fleste er animasjon/tegnefilmer innen anime-sjangeren. Ca 15 er dramaserie eller komedie. Du finner fortløpende oppdatert oversikt her.

Kommer innholdsmengden til å øke?

Vi vet ikke om seriemengden vil øke med det første. Amazon skal bruke over 3 milliarder dollar på innhold neste år, enkelte hevder det dobbelte. Dette er på nivå med hva Netflix bruker. Amazon er et langt større og rikere selskap enn Netflix og har økonomiske muskler til å kjøpe rettigheter til flere serier.

jean-claude-van-damme
Jean-Claude Van Damme som Jean-Claude Van Johnson. Foto: Amazon

De har sikret seg både Jean-Claude Van Damme og Robert De Niro i kommende serieprosjekt. The Grand Tour vant de etter budkrig med Netflix, i følge rapporter. Men vi vet ikke hvor mye de vil satse globalt, da de har kommet med begrenset mengde informasjon.

Oppdatert: Amazon har svart oss på dette. Mer innhold er planlagt for starten av 2017.

Hvorfor mangler noen Amazon-originaler?

Amazon produserer egne serier, flere er prisvinnende. Noen av seriene har Amazon tidligere solgt rettighetene til. Transparent går på Viaplay sammen med Mozart In The Jungle, mens Bosch går på HBO Nordic. Eldre sesonger av de seriene er tilgjengelig på Prime.

Noen øvrige Amazon-originaler mangler også. Hvorfor vet vi ikke enda. Dette gjelder serier som Crisis In Six Scenes og Goliath.

Hvilke serier har Amazon?

Du finner fortløpende oppdatert oversikt her.

Er seriene tekstet?

De fleste seriene er ikke tekstet på norsk. Vi har funnet enkelte som er det, som Fear The Walking Dead. Vi vet enda ikke om norsk tekst kommer på plass for alle seriene.

Oppdatert: I en uttalelse til Variety uttaler Amazon-sjefen at det jobbes med å øke mengden teksting og dubbing, et område som omtales som komplekst og krevende da de har lansert i 200 land.

Er Amazon billig?

Ser vi på snittpris per serie ligger Amazon seg i tilbudsperioden på nivå med HBO Nordic, mens de er billigere enn Viaplay. De er dyrere enn Netflix. Når tilbudsperioden er over vil de ligge på nivå med Viaplay om de to tjenestenes serie-bibliotek fortsatt er i samme størrelse som nå.

Se oversikt over øvrige tjenesters pris og serietilbud her. 

Er app tilgjengelig på Apple TV?

Nei. Amazon har vist motvilje til å komme på Apple TV grunnet satsing på sitt eget Amazon Fire TV. Vi vet ikke om dette endrer seg med det første.

Noe du lurer på angående Amazon Prime Video?
Amazon Fire TV Stick er Amazons svar på Chromecast.

Det spekuleres også i at Apple sin 30%-avgift for salg gjort kan spille inn, selv om reglene der ikke skal angå strømming. Det kan derimot ramme eventuelle salg via Amazon Prime Video.

Er det chromecast-støtte?

Nei. Amazon satser på egen Amazon Fire TV Stick. Vi vet ikke om dette endrer seg med det første.

Det er mulig å caste via google chrome-nettleser.

Er det app til android og iOS?

Ja, det er fungerende app for begge.

Er det app til Smart-TV?

Det er tilgjengelig app till flere TVer, dette varierer ut fra hvor nye TV du har og hvilke modell. Det skal være på flere Sony, Panasonic, LG og Samsung-TVer. Vi har fått bekreftet at det er funnet app på LG TVer, mens det er LG og Samsung som er nevnt spesifikt i pressemelding.

Flere melder om at de ikke finner app på sin TV, også Samsung.

Selv oppgir Amazon følgende TVer har støtte for HDR via Amazon Prime Video app:

LG:

HDR10 models: EF9500, EG9500, EG9600
HDR10 and Dolby Vision models: UH9500, UH8500, UH7700, UH7500, OLEDG6P, OLEDE6P

Samsung:

HDR10 models: JS8500, JS9000, JS9100, JS9500, KS9800, KS9500, KS9000, KS8500, KS8000, KS7500, KS7000

Sony:

HDR10 models: x850c, x900c, x910c, x930c, x940c, x800d, x850d, x930d, x940d»

Er det app til Playstation 4?

i skrivende stund finner vi ingen Amazon-app på Playstation 4. I USA har man tilgang til Amazon Prime Video.

Det oppgis heller ikke PS4-støtte på Amazons egen infoside.

Les også: Dette er Amazon, Amazon Prime og Amazon Prime TV

16 KOMMENTARER

  • Hei!

   Det kan godt tenkes denne TVen (som vel kom i 2013) er for gammel for app, uten at vi skal si det for sikkert.

   Mvh,
   Vidar

 1. Star de at dette blir dyrere en netflix. Netgkix koster jo rund 99kr i mnd og amazon prime video 50 etter tilbudet

  • Hei Joachim!

   Hvis vi ser på mengden innhold er de dyrere, uavhengig av hvilke av de tre Netflix-abonnementene du velger.

   Men prisen isolert er billigere. Det vi ser på er hvor mange serier du får tilgang til per krone. Der er Netflix billigst, mens Amazon ligger seg per nå litt midt-på-treet.

 2. Begynte på prøveperiode, er det ingen filmer inkludert i fastpris eller i prøvemedlemskapet? Får kun opp leie eller kjøpe når jeg går inn på primevideo merkede filmer

  • Hei!

   Vi har nå testet på en rekke filmer og der starter de nå uten noe videre leiepris. Hvilken filmer forsøkte du?

 3. Kjøpte meg Amazon Firestick i england for bruk med Kodi og streaming av sport, ordnet meg også Prime for litt over en måned siden, (30 dager trial som har gått over til betaling). er det nen forskjell på om abonnementet mitt er «engelsk» eller «norsk». Jeg får bare sett serier i kategorien «Tv to watch abroad» siden jeg er i Norge og abonnementet er engelsk. Får jeg tilgang til mer innhold om jeg har et «norsk» abonnement, eller blir det det samme?

 4. Jeg signerte akkurat, og gleder meg til GT men…. Jeg signerte kun for adgang til Twitch prime, men den ser ikke ut til å være tilgjengelig, noe som er helt idiotisk! De lover jo adgang til Twitch prime som amazon prime member..kan dere spørre hvorfor i helv..de ikke lar oss bli twitch prime members slik som de lover både på twitch og amazon?

 5. Jeg begynte på Prime abonnementet mitt i helga, og er foreløpig litt skuffet over at kun The Grand Tour er i hdr. I følge diverse nettkilder skal en god del av de nye seriene være i uhd og hdr, men alt jeg får opp er i 1080p. Jeg har prøvd å spørre supporten, men det virker som om de som svarer ikke her peiling på hva som skjer. Er det begrensninger på kvalitet i Norge som ikke er i USA? I så fall hvorfor?

  Det er for ordens skyld ikke noe problem med min linje. Jeg får enkelt hdr og 4k fra Netflix. Kildematerialet er rett og slett ikke oppgitt som uhd hdr.

 6. Norske undertekster for Downtow Abbey, som er flyttet fra Netflix. Der var det norske undertekster. Hvordan få dette på plass. Ellers goodbye!

 7. Norske undertekster for Downtow Abbey, som er flyttet fra Netflix. Der var det norske undertekster. Hvordan få dette på plass. Ellers goodbye!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X