Amazon tar et stort steg i den pågående «seriekrigen» ved å sikre seg en dramaserie med Oscar-vinnerne Robert De Niro og Julianne Moore.

Amazon har ifølge Deadline kapret serien med De Niro og Moore i hovedrollene. Dramaserien David O. Russell regissøren sin første TV-serie etter å ha skrevet og regissert filmer som bak filmer som American Hustle, The Fighter, Silver Linings Playbook, /I Heart Huckabees, Joy og Three Kings. Han har blitt nominert til Oscar for tre av filmene.

Prislapp: 160 millioner dollar

Etter en pågående budrunde har Amazon, i samarbeid med The Weinstein Company, kapret dramaserien som sies å være satt rundt mafiaen.

Det er Russell som vil skrive og regissere alle episodene av serien, som alt er sikret 2 sesonger bestående av 8 episoder hver. Prislappen på produksjon av serien skal være på 160 millioner dollar. Det er en betydelig utgift, eksempelvis er det sagt at de 2 første sesongene av House of Cards på 13 episoder hver kostet Netflix kostet 100 millioner dollar (noe som kan vise seg å ha vært høyere).

Serien er skapt og utviklet av Russell sammen med Alexandra Milchan og Scott Lambert. Harvey Weinstein, David Glasse og Megan Ellison er også med som produsenter.

Robert De Niro og Julianne Moore sammen i 2012-filmen Being Flynn
Robert De Niro og Julianne Moore sammen i 2012-filmen Being Flynn

For Moore som vant Oscar for filmen Still Here, og De Niro som har vunnet Oscar for filmene The Godfather Part 2 og Raging Bull, har tidligere spilt mot hverandre i filmen Being Flynn i 2012.

Russell har tidligere vært involvert i produksjon for TV. I 2014 var han satt til å regissere og være med på manus for piloten til såpedramaet The Club på ABC. Prosjektet den gangen ble ikke videreført.

Forsterker skuespiller-trend

Prosjektet fortsetter de siste års trend med kjente skuespillere som tilknyttes prosjekter som blir lagt ut for salg. For Netflix har dette vært tilfelle med House of Cards med Kevin Spacey, og amerikanske utgaven av norske Maniac for Netflix med Emma Stone og Jonah Hill. HBO fikk True Detective med Matthew McConaughey og Woody Harrelson med på kjøpet, og nylig Sharp Objects med Amy Adams. Showtime hadde også et nylig tilfelle av dette med Purity med James Bond-stjernen Daniel Craig i hovedrollen.

Amazon er i USA en av de store konkurrentene til Netflix og har en egen strømmetjeneste (Amazon Prime). I Norge har deres serier blitt gjort tilgjengelig gjennom ulike aktører. Viaplay har Mozart In The Jungle og Transparent, mens HBO Nordic har hatt førsteretten på Bosch (du finner oversikt over alle Amazon-serier i Seriedatabasen).

Hvor Russell-serien ender opp her i Norge, eller når den får premiere på Amazon Prime er uvisst i skrivende stund.

AnnonseNye episoder av Outlander er ute nå på Viaplay! Klikk her for å se!