Dplay og TV2 Sumo sliter med å holde følge. Imens er Viaplay på offensiven, selv om de fortsatt har et stykke opp til HBO Nordic og «kvantitetskongen» Netflix.

Lyst til å lese resten? Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter. Bli abonnent du også og les våre spennende og informative dybdeartikler og oversikter

Abonnement

Select Payment Cycle
Select Payment Cycle
Bli medlem!
*
Brukernavn
Brukernavn mangler
Please enter valid data.
Dette brukernavnet er alt tatt. Vennligst benytt et annet
This username is invalid. Please enter a valid username.
*
Fornavn
Fornavn mangler.
Please enter valid data.
This first name is invalid. Please enter a valid first name.
*
Etternavn
Etternavn mangler
Please enter valid data.
This last name is invalid. Please enter a valid last name.
*
E-post
E-post mangler
Vennligst skriv inn gyldig e-post.
Vennligst skriv inn gyldig e-post.
Denne e-posten er alt registrert. Vennligst velg en annen.
*
Passord
Passord mangler
Please enter valid data.
Skriv inn minst 6 bokstaver.
  Strength: Very Weak
  *
  Bekreft Passord
  Bekreft passord mangler
  Vennligst skriv passord igjen.
  Vennligst skriv passord igjen.
  Velg betalingsløsning
  Card Holder Name
  Kortnummer
  Kortnummer kan ikke være blank.
  Please enter at least 13 digits.
  Maximum 16 digits allowed.
  Vennligst legg inn korrekt kort-informasjon.
  Bankkort
  Utløpsmåned
  Utløpsmåned kan ikke stå tomt.
  Måneden kortet går ut
  Utløpsår
  Utløpsår kan ikke stå tomt.
  Året kortet går ut
  CVC Kode
  CVC nummer kan ikke være blank.
  Tresifret kode, du finner den normalt på baksiden av kortet ditt.
  Hvordan vil du betale?
  Betalingsoppsummering

  Din valgte plan : , Pris :
  Rabatt : , Sluttsum:
  Send inn

  Dplay og TV2 Sumo sliter med å holde følge. Imens er Viaplay på offensiven, selv om de fortsatt har et stykke opp til HBO Nordic og «kvantitetskongen» Netflix.

  Annonse

  Strømmestatusen tar utgangspunkt i strømmetjenestenes serietilbud og skal gi dere en pekepinn over hvor mye valuta dere får for pengene.

  Vi bruker seriedatabasen som utgangspunkt. Oversikten tar ikke hensyn til om tjenestene samler annet i tilbudet sitt, som eksempelvis filmer og TV-kanaler. Den inkluderer heller ikke dokumentarserier og reality (dette kommer trolig i senere oversikter).

  Det kan også oppstå feil, av den enkle årsak at strømmetilbudet endrer seg daglig, i tillegg kan vi ikke garantere at vi har fått med oss alt av premierer og ferskvare. Den bør uansett gi et ganske sannferdig bilde av tingenes tilstand. 

  Det er kort og godt en oversikt over hva du får om TV-serier er det du ønsker å betale for.

  Innhold

  Det har vært en spennende måned med veldig mange ferskvare-serier. «Ferskvare» referer til serier som er tilgjengelig kort tid etter internasjonal premieredato.

  I forhold til tidligere har Viaplay her gjort byks, mens det har vært labert fra Dplay, C More og TV2 Sumo. Spennende er det at det har kommet en håndfull Skandinaviske serier i perioden, deriblant norske (Nobel, Aber Bergen, Frikjent).

  Flest serier: Netflix

  Netflix troner på toppen med flest serier, noe de har gjort siden dag en. De er et godt stykke foran HBO Nordic. TV2 Sumos pakke som inkluderer C More følger bak med litt over 120 serier totalt.

  TV2 Sumo faller her gjennom, mens Dplay knapt har noe å skilte med, når realityserier og dokumentarserier ikke er med i vår oversikt.

  Antall serier - totalt

  • Totalt

  Ferskvarer

  • Totalt antall
  • Pågikk i oktober

  Ferskvarer: Jevnt mellom Netflix, Viaplay og HBO Nordic

  Totalt antall ferskvarer (serier som slippes kort tid etter internasjonal premiere) er nå Netflix på topp, de har passert HBO Nordic i år. Her er de to suverene.

  Ser vi på ferskvarer som gikk i oktober er det nå ganske dødt løp mellom Viaplay, HBO Nordic og Netflix. NRK følger litt bak mens det har vært lite fra øvrige aktører. Her begynner Viaplay virkelig å yppe seg.

  Prisoversikt

  Det er store prisforskjeller hvis vi tar hensyn til antall serier. Om Netflix hadde tatt like mye i snitt per serie som Dplay ville tjenesten hatt en månedspris på over 3 000,- kroner.

  Noe av dette skyldes at tjenester som Dplay og TV2 Sumo inkluderer annet, som TV-kanaler (og nyheter for TV2 Sumo).

  Dette tar vi ikke hensyn til, det er selskapene som velger å bake slikt inn i pakken fremfor å skille det ut separat. Alle aktørene har uansett mye, som filmer og dokumentarer, som her ikke er tatt med – det er ikke sikkert dette ville kommet til «bunnplassene» sin fordel.

  Billigst: Netflix

  Netflix har den billigste pakken, i tillegg har alle tre pakker billigere snittpris enn konkurrentene. HBO Nordic er en soleklar nummer to og Viaplay like klar treer.

  De to tjenestene er ganske jevngode med Netflix om vi hadde tatt snittpris på ferskvarer som gikk i oktober (ikke med i oversikten). C More og TV2 Sumo følger så et stykke bak, mens Dplay er så akterutseilt at de knapt kan regnes med i denne sammenligningen.

  Flest topplisteserier

   Det hjelper fint lite å skilte med mange serier om tjenesten ikke har flest av de seriene du ønsker å se. Om det eksempelvis er Transparent du er ute etter, vel da er kun Viaplay et alternativ.

  En gang i fremtiden håper vi på funksjoner som viser hvem som har flest av seriene på din «watchlist» (enn så lenge søk på seriene i vår seriedatabase eller i seriesøket). For å få en viss indikator på hvilken tjeneste som viser det vi mener er de beste seriene, benytter vi oss av våre egne topplister som utgangspunkt.

  Topplistevinner: HBO Nordic

  Topplisteserier viser hvor mange av topp 50-serier (hvis vi hadde laget en slik liste) tjenesten har. Selvfølgelig blir dette en subjektiv vurdering.

  Denne statistikken viser hvilken tjenester som har flest av de seriene vårt seriepanel har vurdert som «topp 50». Der er HBO Nordic den suverene vinneren med halvparten av seriene, med Netflix på 2. plass (16). Her klarer TV2 Sumo og C More å matche Viaplay.

  • HBO Nordic
  • Netflix
  • TV2 + C More
  • Viaplay
  • TV2 Sumo
  • C More

  [/arm_restrict_content]

  LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here