Når kommer Suits sesong 5 og The Americans sesong 4 på Netflix?

Del nyheten

Når kommer Suits sesong 5 og The Americans sesong 4 på Netflix?

Svaret på dette er dessverre at de ikke er rett rundt hjørnet, om vi skal tro pressekontakten til Netflix.

Få serier er det knyttet mer nysgjerrighet til enn de to seriene, som vi jevnlig får spørsmål om her på Serienytt.

Vi tok kontakt med Netflix for å sjekke om de nyeste sesongene snart blir tilgjengelig, men svaret derfra var ikke oppløftende.

– Så fremt jeg kan se er ikke lansering av disse titlene rett rundt hjørnet, i hvert fall. Dette er lisensierte titler, så vi har ikke mulighet til å se når disse vil bli tilgjengelig lengre frem i tid, skrev kommunikasjonsrådgiver Sondre Ronander til oss på vegne av Netflix. 

Økende mengde ferskvare

I motsetning til nyere innkjøpte serier som Shooter og Designated Survivor, som Netflix merker med «Netflix Original» (selv om det er andre som produserer de), er Suits og The Americans to serier som andre norske kanaler har hatt førsteretten på.

The Americans har tidligere først blitt sendt på TV6, mens TV 2 Zebra har sendt Suits.

The Americans. Foto: FX
The Americans. Foto: FX

Det betyr at Netflix-brukere gjerne må vente måneder, av og til over et år, etter at en sesong er sendt internasjonalt. Dette gjelder også populære serier som The 100 (sendes på Fem) og Homeland (sendes på TV 2/TV 2 Sumo).

En av årsakene til at Netflix har økt andelen egenproduserte serier, samt innkjøp av globale rettigheter til serier, nå nylig også Sherlock foran nesen på blant annet NRK, er fordi det blir stadig viktigere å være tidlig ute med sesonger. 

I høst har Netflix blant annet gått forbi HBO Nordic og blitt tjenesten med flest ferskvarer. Vi skal ikke mange måneder tilbake før det var konkurrenten som var overlegen på dette området.

Et lite håp

Ikke alt håp er ute for de som lengter etter Suits sesong 5 og The Americans sesong 4, da det titt og ofte hender at nyere sesonger av serier dukker opp uten forvarsel, også fra pressebyrået til Netflix som sender ut oversikt i dagene før ny måned.

Når kommer Suits sesong 5 og The Americans sesong 4 på Netflix?
Suits er populært her i Norge. Foto: USA Network

Sesong 2 av The Flash er et slik eksempel, den dukket nylig opp uten at vi fanget det opp, eller fikk forvarsel. Derfor tar vi alltid et lite forbehold når det kommer til Netflix.

The Americans ble ferdig med sin fjerde sesong i USA i juni 2016. For Suits tok sesong 5 slutt i mars 2015. Sistnevnte er også blitt sendt på norsk fjernsyn, som øker sannsynligheten for at en eventuell Netflix-premiere ikke er helt umulig å håpe på.

For The Americans har TV6 uttalt på sosiale medier at ingenting er avklart, som enten betyr at de avventer å sende den, eller ikke har rettighetene lenger. Det kan derfor drøye før Netflix-brukerne får sett nyeste innslag av spiondramaet.

Begge seriene er fornyet, hvor The Americans vil avsluttes med sesong 6.

Følg med i premierekalenderen

Alt av premierer vi blir gjort kjent med legger vi til i vår premierekalender, som dere kan følge med på. Der blir det også snart mulig å få varsler på det nye som legges til, noe som gjør det litt enklere å følge med i seriejungelen.

Annonse
X
X