TV2 Sumo stjal oppmerksomheten i en uke stappfull av nyheter.

Sherlock tok slutt for denne gang på fredag, men med True Detective fikk vi alle en ny krimserie å diskutere. I tillegg var ikke Girls-premieren på sesong 3 uten medieblest. Men det var Mammon og en uventet marshall som stjal mest oppmerksomhet her hos oss.

 

Vekst i episode-oppsummeringer (recaps)

Fryktelig travel uke grunnet alle nyhetene fra medie-eventen til Television Critics Association. Her møtes journalister, serieskapere og kanalsjefer i statene for å diskutere alt som rører seg.

Det var nok en produktiv uke, med 32 artikler, 6 episode-oppsummeringer (Sherlock, Banshee, True Detective, Girls, Arrow og Mammon) og ett førsteinntrykk (Looking).

Det vi ikke skrev om? Vi klarte ikke å få ut førsteinntrykk av alle nye serier, men kan si oss fornøyd med at vi nå følger mange serier ukentlig med egne oppdateringer. Den største mangelen fra vår kant er nok en hyllest til avdøde Jon Bing. For de fleste kjent som professor og jurist, men mannen var med på å lage miniserier på 70- og 80-tallet.

Av våre ti frivillige bidragsytere var det redaktører Steffen og Mona, samt Tobias, Jørgen, Silje og undertegnede (Vidar) som holdt det gående denne uken.

 

Annonse

Topp 10

Vi visste at Justified var populær blant dere lesere, men at nyheten om at den snart blir tilgjengelig på TV2 Sumo var mest populært var litt overraskende. Ellers er Mammon fortsatt pop, Golden Globes er ikke helt uinteressant for oss nordmenn og det er ikke tvil om at leserne ser frem til Game of Thrones og The Walking Dead.

Ellers er det godt å se at episodeoppsummeringer («recaps») interesserer dere. Der legges det ned mye arbeid.

 

Topplisten for uken som gikk (kun nye artikler tatt med):

 1. Den beste serien du ikke fikk sett på TV kommer på TV2 Sumo
 2. Mammon episode 3 oppsummering
 3. – Mammon er på mange måter som pornografi
 4. Tina Fey og Amye Poehler var fantastisk, mens TV2 Bliss ødelegger
 5. Game of Thrones sesong 4 trailer
 6. True Detective episode 1 oppsummering
 7. Girls episode 1 og 2 oppsummering
 8. Banshee-stjerne gjester Serie-universet
 9. Statusrapport for Fox og CW-serier
 10. Ny trailer for The Walking Dead sesong 4

 

Hva annet du burde få med deg

Justified har fått sluttdato, det samme har The Newsrom som ble både fornyet og kansellert. Favoritten vår Parks And Recreation ser ut til å bli fornyet. Oppsummering av den spennende Sherlock-finalen er et must, i tillegg startet vi med Arrow og Banshee-oppsummeringer.

Silje har skrevet en interessant innføring om paranormal romantikk. For de som er spent på den nye HBO-serien Looking så var vi tidlig ute med førsteinntrykk.

Det var ellers et hav av nyheter, vi anbefaler deg å bla gjennom kategorien. Den mest spennende sett med norske øyne er vel at den kommende Netflix-serien Marco Polo får norske regissører med i teamet. I tillegg kan det nevnes at Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. endelig begynner å levere brukbare episoder i statene, nå skal en av Thor-stjernene bli med i en episode.

 

Andre norske medier

Serie-Universet diskuterte Banshee og Mammon. I tillegg kom Bergens Tidende med Golden Globe-spesial av Serieshow.

Aftenposten er en av få andre norske medier som så langt har anmeldt Looking, mens Dagbladets Inger Merete Hobbelstad fikk tid til å skrive om Sherlock Holmes ved siden av sitt Nytt På Nytt besøk.

OP-5 oppsummerte Sherlock og deler med oss hva de gleder seg til i 2014. Hos Filtermagasin er Brita fortsatt kjempefan av Mammon

 

Neste uke

Tre nye serier dukker opp på skjermene, vi skal følge opp. I tillegg blir det litt om hva vi gleder oss til i 2014, her jobber Steffen på spreng med en oversikt.

Det blir også oppsummeringer av Girls, True Detective, Mammon, Banshee og Arrow. Vi kommer også med førsteinntrykk av HBO Nordics Black Sails og Fox Norge-serien Endgame.

Pass også på å få med deg NRKs Serie-Universet, for vår fagredaktør Mona er tilbake der som gjest. Jenteserier er tema.

 

Ellers

 • Ramlet ned til under 6000 brukere denne uken, 15 % færre enn uken før men 18% mer enn samme uke i 2013.
 • Ca 57% av dere leser siden på pc, 24% på mobil og 18% nettbrett.
 • Safari (35%) er mest brukte nettleser, Chrome (32%) følger på 2. plass og Internett Explorer (11%) på 3. plass. Firefox på 4. og Android på 5. plass.
 • Av lesere bosatt i utlandet er USA øverst, fulgt av Sverige, Danmark og England.
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer