Behøver vi enda en The Walking Dead-serie? «Ja» sier AMC

Annonse

En tredje serie satt til The Walking Dead-universet er på vei. Det avslørte kanalen AMC tidligere denne uken.

Nyheten om nok en The Walking Dead-serie kommer på tross av at moderserien opplever stadig sviktende seertall og større endringer i både den og spin-off serien Fear The Walking Dead.

The Walking Dead har mistet et par av sine mest fremtredende skuespillere – hvor minst en av de vil få hovedrollen i kommende filmer.

Franchise-jaget

Alt dette er del av trenden om å skape store franchiser som kan gi samme suksess som merkevaret Star Wars og superheltuniverset til Marvel. Utfordringen er at det begynner å bli mange av de.

Game of Thrones vil få minst en spin-off serie, den kommende strømmetjenesten Disney+ satser friskt på en rekke kjente film- og serienavn, mens CBS All Access gjør sitt for at Star Trek skal dominere innen sci-fi med en rekke serier.

Legg til at Amazon villig bladde opp for Ringenes Herre-serie og bokserien The Kingkiller Chronicle blir både spill, film og serie av så vitner det litt om hvilken innholdsrik fremtid vi har i vente.

Vil handle om to kvinner

I denne håper AMC at deres The Walking Dead kan gjøre seg bemerket med tre ulike serier og de kommende filmene. Fra før har også (nå nedlagte) Telltale Games kommet med en kritikerrost spillserie og tegneseriebladene som sparket det hele igang lever fortsatt i beste velgående.

Den nye serien vil handle om to kvinner som kjemper om å overleve i den nye zombie-dominerte verden. Totalt ti episoder er ventet å premiere i 2020. Det er Scott Gimple, som i flere sesonger ledet arbeidet med The Walking Dead, som står bak serien sammen med manusforfatter Matt Negrete. Gimple har nå overordnet ansvar for hele franchisen. Negrete blir sjefprodusent for den nye serien.

I uttalelser til Variety sa AMC at kvinneroller har vært populære i de to andre seriene, derfor blir de også fokus.

Lauren Cohan i The Walking Dead har lenge vært blant seriens mest populære. Foto: AMC

Hvilke skuespillere som vil spille hovedrollene er ikke avslørt. Innspillingen starter til sommeren i Virginia.

Pengemaskin

The Walking Dead har vært en pengemaskin for AMC, en kanal som først satset på serier for et tiår siden med kritikerroste innslag som Mad Men og Breaking Bad.

På sitt mest populære skal serien ha vært verdens mest sette, men de siste sesongene har seertallene blitt kraftig redusert. Til tross for dette er det få andre serier som kan måle seg med seriens popularitet. Ifølge Kantar Media dro de to Walking Dead-seriene inn over 2 milliardær kroner hos annonsører i 2018.

Serien ble skapt av Frank Darabont og hadde premiere i 2010. Historien er basert på de populære tegneseriebladene fra Robert Kirkman. Darabont fikk sparken midtveis i sesong 2 og har siden vært involvert i et omfattende søksmål mot AMC som fortsatt pågår i amerikansk rettsvesen. Opprinnelig krevde han kanalen for et milliardbeløp.

The Walking Dead sendes i Norge først på Fox. Spin-off serien Fear The Walking Dead sendes først på HBO Nordic. Hvor den nye serien ender opp i Norge er ikke kjent i skrivende stund.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X