Nå kommer The Walking Dead-filmer

Gjør deg klar for The Walking Dead-film! AMC har avslørt at tre filmer satt til The Walking Dead-universet er på vei. Filmene vil handle om en av rollefigurene som har vært med fra første dag. 

Universet utvides

Annonse

AMC, som står bak suksesserien, satser videre på merkevaren til tross for at seriens seertall er i fritt fall. Under Scott Gimples ledelse skal universet utvides. Tre filmer er blant annet planlagt.

Spoilervarsel! Dette er en nyhet som umulig kan formidles uten å røpe hva som skjer i niende sesong av The Walking Dead. Har du ikke sett nyeste episoder så vil handling bli avslørt for deg om du leser videre. 

Det var etter femte episode av sesong 9 at produsenten Scott Gimple kunne avsløre at tre filmer er under planlegging. Den første vil trolig starte innspilling i 2019. Gimple vil skrive manus til filmen.

The Walking Dead-stjernen Andrew Lincoln, som spiller Rick Grimes, har hovedrollen i filmene. Det ble før niende sesong avslørt at skuespilleren vil forlate TV-serien. Årsaken som ble oppgitt var hensyn til familien, da skuespilleren i nærmere et tiår har måtte være mye borte fra kone og barn. Den britiske skuespilleren bor til vanlig i England, mens serien spilles inn i USA.  Hvordan han forlot serien ble avslørt i episoden før filmene ble kunngjort.

Andrew Lincoln som Rick Grimes i The Walking Dead. Foto: AMC

I femte episode fikk seerne se hvordan Rick Grimes sine dager i serien endte. Lenge var det fryktet at han ville dø, noe det også lenge så ut til i episoden. Mot slutten av episoden ble det derimot klart at en stygt skadet Rick flys avgårde til et ukjent sted. Serien hopper så flere år frem i tid for å fortsette handlingen.

– Ikke starten på slutten

Filmene er ment å fortsette historien om Rick Grimes. Handlingen skal være satt til et «nytt hjørne av verden» i følge en uttalelse fra Scott Gimple.

Gimple har i flere sesonger hatt ansvaret for The Walking Dead, før Angela Kang overtok roret før niende sesong. Gimple har fått et mer utstrakt ansvar for hele Walking Dead-merkevaren.

I et intervju gitt til programmet The Talking Dead uttalte Andrew Lincoln seg.

– Dette er ikke starten på slutten, det er slutten på begynnelsen, sa skuespilleren.

– Jeg liker tanken på å fortelle en større historie. Jeg har alltid vært interessert i hva som foregår der ute, du vet, hvorvidt det er kontakt eller ei med verden, fortalte han videre. Før han avsluttet:

– Kanskje det er starten på en større historie.

Lincoln er også bekreftet som regissør til en av seriens episoder neste år.

Imens vil TV-serien fortsette med økt fokus på blant annet Daryl Dixon, spilt av Norman Reedus. AMC har i samtaler med aksjonærer avslørt at de har planer for å holde universet gående i flere år fremover.

Norman Reedus overtar hovedrollen i The Walking Dead. Foto: AMC
Norman Reedus overtar hovedrollen i The Walking Dead. Foto: AMC

Noen skjær i sjøen er det for AMC. Lincoln er ikke den eneste som er borte fra universet. Trolig blir det lite å se til Lauren Cohan, som er aktuell med ny serie. Telltale, selskapet som produserte det populære The Walking Dead-spillet, har også gått konkurs.

Imens ruller og går både The Walking Dead og Fear The Walking Dead på TV-skjermen. Trolig kan vi også vente oss innhold på ulike plattformer i årene som kommer.

[td_block_12 custom_title=»LES OGSÅ» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»91871″ header_color=»#000″ limit=»2″ tdc_css=»»]
Sjekk ut øvrige kategorier

Kommende episoder

Annonse

Relevante nyheter

The Walking Dead-serier: