‘Trekverse’ begynner å ta form. Nå kan også Michelle Yeoh få en egen serie. 

Bransjenettstedet Deadline avslører at nok en serie satt til Star Trek-universet begynner å ta form. Den potensielle nye serien vil springe ut fra Star Trek: Discovery, sci-fi serien som premierte på Netflix 25. september 2017.

 

Michelle Yeoh i hovedrollen

Planen er at serien følger kaptein Philippa Georgiou. Hun var med i deler av første sesong hvor vi møtte to ulike utgaver (en fra et alternativt «speilunivers»), og hun er også med i sesong 2.

Ifølge Deadline antas det at serien vil fortsette handlingen derfra med Georgiou som hovedfokus. CBS All Access, som står bak serien, har ikke ønsket å kommentere saken overfor medier. Vanligvis har Deadline solide kilder for sine saker.

 

Tredje pågående live-action Star Trek-serie

Blir serien en realitet betyr det at CBS All Access vil ha hele flere serier satt til det tradisjonstunge universet som så dagens lys på 60-tallet.

Fra før er nevnte Star Trek: Discovery en såpass stor suksess at den ble fornyet, med en påkostet andre sesong ventet i 2019.

LES MER

Star Trek Discovery sesong 2. Foto: CBS

Star Trek: Discovery sesong 2: Informasjon, trailer og bilder

Når kommer Star Trek: Discovery sesong 2 på Netflix? Hva handler sesongen om? Serienytt gir deg siste oppdaterte informasjon. Se trailer og mer her.

I sommer kom også den store nyheten om at Jean Luc-Picard, kapteinen fra 90-tallsserien Star Trek: The Next Generation, blir fokus i en egen serie. Patrick Stewart vil der gjenta rollen.

Jean-Luc Picard, spilt av Patrick Stewart, får også en egen serie. Foto: CBS

I tillegg er en egen animasjonsserie (Star Trek: Below Decks) kunngjort og nylig begynte også Star Trek: Short Treks, en serie som kommer med korte månedlige episoder med rollefigurer og handling relatert til Star Trek: Discovery.

I Norge er det Netflix som har sikret seg eksklusive rettigheter til Star Trek: Discovery, de viser også alle tidligere Star Trek-serier. Det er i skrivende stund uvisst om distribusjonsavtalen vil gjelde de kommende seriene.

 

Serieunivers den nye normen

CBS All Access er nå godt igang med å ha et omfattende serieunivers som involverer flere serier satt til samme Star Trek-universet. Universet bestående av en rekke filmer, serier, tegneserieblader og bøker omtales som ‘Trekverse’.

The CW har så langt det mest omfattende serieuniverset. Foto: The CW

Dette er blitt stadig mer vanlig fenomen på seriefronten. Hos amerikanske The CW er det superhelter i det som omtales som «Arrowverse», mens HBO ser på lignende løsning for Game of Thrones-universet.

Slike univers er ikke noe nytt, Star Trek er et godt eksempel på det med en rekke serier opp gjennom tiårene – tidvis med mer enn en serie som ble sendt samtidig som andre.

Det nye er at strømmetjenester gjør det mulig å finne plass til langt flere serier, der hvor dette tidligere ble begrenset av kanalenes begrensede plass på sendeskjema.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here