Michelle Yeoh i Star Trek: Disocvery
Michelle Yeoh som Philippa Georgiou i CBS All Access serien Star Trek: Discovery. Foto: Russ Martin/CBS,

‘Trekverse’ begynner å ta form. Nå kan også Michelle Yeoh få en egen serie. 

Bransjenettstedet Deadline avslører at nok en serie satt til Star Trek-universet begynner å ta form. Den potensielle nye serien vil springe ut fra Star Trek: Discovery, sci-fi serien som premierte på Netflix 25. september 2017.

 

Michelle Yeoh i hovedrollen

Planen er at serien følger kaptein Philippa Georgiou. Hun var med i deler av første sesong hvor vi møtte to ulike utgaver (en fra et alternativt «speilunivers»), og hun er også med i sesong 2.

Ifølge Deadline antas det at serien vil fortsette handlingen derfra med Georgiou som hovedfokus. CBS All Access, som står bak serien, har ikke ønsket å kommentere saken overfor medier. Vanligvis har Deadline solide kilder for sine saker.

Annonse

 

Tredje pågående live-action Star Trek-serie

Blir serien en realitet betyr det at CBS All Access vil ha hele flere serier satt til det tradisjonstunge universet som så dagens lys på 60-tallet.

Fra før er nevnte Star Trek: Discovery en såpass stor suksess at den ble fornyet, med en påkostet andre sesong ventet i 2019.

LES MER

Star Trek Discovery sesong 2. Foto: CBS

Star Trek: Discovery sesong 2: Informasjon, trailer og bilder

Når kommer Star Trek: Discovery sesong 2 på Netflix? Hva handler sesongen om? Serienytt gir deg siste oppdaterte informasjon. Se trailer og mer her.

I sommer kom også den store nyheten om at Jean Luc-Picard, kapteinen fra 90-tallsserien Star Trek: The Next Generation, blir fokus i en egen serie. Patrick Stewart vil der gjenta rollen.

Jean-Luc Picard, spilt av Patrick Stewart, får også en egen serie. Foto: CBS

I tillegg er en egen animasjonsserie (Star Trek: Below Decks) kunngjort og nylig begynte også Star Trek: Short Treks, en serie som kommer med korte månedlige episoder med rollefigurer og handling relatert til Star Trek: Discovery.

I Norge er det Netflix som har sikret seg eksklusive rettigheter til Star Trek: Discovery, de viser også alle tidligere Star Trek-serier. Det er i skrivende stund uvisst om distribusjonsavtalen vil gjelde de kommende seriene.

 

Serieunivers den nye normen

CBS All Access er nå godt igang med å ha et omfattende serieunivers som involverer flere serier satt til samme Star Trek-universet. Universet bestående av en rekke filmer, serier, tegneserieblader og bøker omtales som ‘Trekverse’.

The CW har så langt det mest omfattende serieuniverset. Foto: The CW

Dette er blitt stadig mer vanlig fenomen på seriefronten. Hos amerikanske The CW er det superhelter i det som omtales som «Arrowverse», mens HBO ser på lignende løsning for Game of Thrones-universet.

Slike univers er ikke noe nytt, Star Trek er et godt eksempel på det med en rekke serier opp gjennom tiårene – tidvis med mer enn en serie som ble sendt samtidig som andre.

Det nye er at strømmetjenester gjør det mulig å finne plass til langt flere serier, der hvor dette tidligere ble begrenset av kanalenes begrensede plass på sendeskjema.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer