‘Arrowverse’ 2018: Dette vet vi om årets felles historie for Supergirl, Arrow og The Flash

Annonse

Tradisjon tro vil superheltseriene til TV-kanalen The CW ha en felleshistorie som involverer stjernene fra de ulike seriene. Dette er hva du kan vente deg i årets store superhelteventyr, som (delvis) ankommer Norge i desember. 

De to siste årene har superhelter som The Flash og Supergirl møttes gjennom 4 episoder for å løse en felles utfordring. Slike hendelser, kjent som «crossover», samler store mengder seere til de ulike seriene.

Siden serieuniverset startet med Arrow har det fått navnet ‘Arroverse’. Seriene har blitt en kjempesuksess for nettverket, hvor The Flash ofte figurerer på lister over verdens 10 mest sette serier.

 

Ingen Legends of Tomorrow – men Batwoman dukker opp

I motsetning til de to foregående crossover-episodene blir det denne gang uten heltene i Legends of Tomorrow, en serie som vises på Netflix i Norge. Det betyr at historien vil bli fortalt over tre episoder fremfor fire.

Legends of Tomorrow-stjernene blir ikke med i årets crossover. Foto: Netflix

Det er bekreftet at Green Arrow (Stephen Amell), Supergirl (Melissa Benoist) og The Flash (Grant Gustin) er med.

Ruby Rose som Batwoman i Elseworld. Foto: The CW
Ruby Rose som Batwoman i Elseworld. Foto: The CW

En som dukker opp for første gant er Batwoman. Handlingen er også satt til Gotham, hjembyen til Batwoman (og selvfølgelig også Batman). Dessverre tyder lite på at Batman er del av crossover-episodene og er fortsatt fraværende i TV-serieuniverset (selv om han er blitt referert til i Arrow).

Ruby Rose (Orange is the New Black) sikret seg tidligere i år rollen som Batwoman og vil etter planen også spille henne i en egen Batwoman-serie.

 

Supermann blir med

Superman og Supergirl. Foto: HBO Nordic

En god erstatning for de manglende Legends of Tomorrow-heltene er inkluderingen av den kanskje mektigste helten av de alle. For første gang blir Supermann med i crossover-episodene.

Det er bekreftet at Supermann dukker opp i samtlige tre episoder.

[td_block_11 custom_title=»Les også» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»63357″ tdc_css=»»]

 

Han har tidligere vært å se som gjesterolle i Supergirl, spilt av Tyler Hoechlin. For fans blir det spennende å se han møte på The Flash og Arrow.

 

Elizabeth Tulloch og Jeremy Davies i gjesteroller

For første gang vil Lois Lane dukke opp i ‘Arrowverse’. Tidligere har hennes søster vært med i Supergirl.

Jeremy Davies, her i Justified. Foto: FX Networks

Grimm-stjernen Elizabeth Tulloch har sikret seg rollen som den kjente journalisten, som ender opp som Clark Kents kone.

Hun får følge av Lost– og Justified-kjenning Jeremy Davies i rollen som Arkham-legen John Deegan. Det skal være legens kriminelle adferd som gjør at Arrow, The Flash og Supergirl ser seg nødt til å reise til Gotham.

[td_block_11 custom_title=»LES OGSÅ»  post_ids=»94380″ installed_ tdc_css=»»]

 

Oppdatert: LaMonica Garrett er bekreftet som Mar Novu, kjent som The Monitor. Cassandra Jean Amell spiller Nora, konen til Mr. Freeze.

 

Hva handler den om?

Lite er kjent om handlingen, annet enn at de nevnte aktørene er med og at i hvert fall deler av handlingen er satt til Gotham.

Arrowverse 2018
Grabt Gustin beskriver historien som på nivå med hva vi kunne forvente i filmuniverset. Foto: The CW

Skuespillerne lover «episk historie» og Grant Gustin (The Flash) har beskrevet det som en historie han normalt ville tro de hadde spart til filmuniverset.

Trailer har ikke ankommet da produksjonen av seriene såvidt er i gang.

Oppdatert: Begivenheten har fått navnet ‘Elseworld’. I tegneseriene er dette betegnelsen på historier som finner sted adskilt fra det som skjer i etablerte superhelthistorier. Noe som indikerer handlingen ikke nødvendigvis har sammenheng med det som skjer i de tre seriene The Flash, Arrow og Supergirl.

 

Når sendes episodene?

I USA sendes episodene 9., 10. og 11. desember. I Norge blir det litt mer komplisert fordi det er ulike kanaler og tjenester som sitter på rettighetene til førstegangsvisningene.

Første episode blir sendt på The Flash 8. desember. Den serien vises i Norge på Netflix, men nåværende avtale gjør at den dukker opp over et år etter amerikansk førstegangsvisning. MAX viste serien først i Norge, men Discovery-nettverket har valgt å ikke fornye avtalen.

Vil TV 2 Sumo vise Arrow tett opp mot amerikansk førstegangsvisning?. Foto: The CW

Andre episode er Arrow som sendes 10. desember i USA. I Norge er det TV 2 Sumo viser serien. Vi har ingen informasjon i skrivende stund om når de kommer til å vise episoden. Noen serier sender TV 2 Sumo kun et døgn etter amerikansk førstegangsvisning, mens andre dukker opp noen uker senere. Forrige sesong av Arrow ble sendt med et par ukers forsinkelse på TV 2 Sumo.

Tredje episode er en Supergirl-episode som sendes 11. desember. Den sendes i Norge på HBO Nordic dagen etterpå.

Dette betyr at crossover-hendelsen blir en komplisert affære å få med seg, i hovedsak grunnet The Flash som ikke har funnet et nytt norsk hjem for å bli vist tett opp mot amerikansk førstegangsvisning.

Vi legger til norsk premieredato for sesongene (ikke episodene) her så fort de er klar:

2018man15okt09:00PremiereSupergirl sesong 4HBO Nordic09:00 Sjanger:Action,Drama,Superhelt

 

I sosiale medier

Serienes stjerner poster jevnlig promo-materiale fra begivenheten, blant annet som viser at The Flash og Arrow har byttet drakter.

https://www.instagram.com/p/BpC3OT9n9k0

[td_block_13 custom_title=»SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»60171,58156,58569″ installed_post_types=»tv-serie» limit=»3″ tdc_css=»»]

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X