Discovery Networks: – Vi har valgt å tre ut av noen avtaler

Del nyheten

Flere amerikanske serier forsvinner fra TVNorge, Fem, Max og Vox. Kanalenes eier Discovery Networks skylder på sviktende seertall. 

Vi har tidligere skrevet om de mange seriene som ikke lenger vil bli vist på TVNorge-kanalene, blant annet The 100, Once Upon a Time og The Flash. Nettverket gikk ikke ut med noen begrunnelse for valget når seerne henvendte seg. Nå har nettverket gitt Serienytt følgende forklaring, ved mediesjef Hanne McBride:

– Vi har valgt å tre ut av noen avtaler, med den konsekvens at vi ikke kan vise seriene lenger selv om vi sitter på de lineære rettighetene. Seervanene er i endring, og denne typen serier gir ikke lenger så gode seertall lineært som de en gang gjorde. Avtalene har heller ikke vært gunstige med tanke på digital visningsrett, så dermed har vi besluttet å heller finne andre typer innhold vi kan tilby våre seere – enten de følger oss lineært eller på Dplay

De nevnte seriene forsvinner ikke helt for norske seere, da de har dukke topp på strømmetjenester som Viaplay og Netflix noen måneder etter at de var ferdigsendt på TVNorge-kanalene. Discovery-nettverkets avtaler ga de førsterett til å vise seriene.

Dette gjelder blant annet ShamelessQuanticoCode BlackThe FlashScandalThe OriginalsSupernaturalThe 100How to Get Away With Murder og siste sesong av Once Upon a Time.

Det er ulike amerikanske selskap og kanaler som står bak seriene, med en hovedvekt på serier fra The CW og ABC. Du kan bruke vårt seriesøk til å finne ut hvor serier er tilgjengelig.

Annonse
X
X