HBO satser på å fortsette eventyret i Westeros etter at Game of Thrones tar slutt i 2019. Nå har de valgt ut et av flere prosjekter som det skal spilles inn en pilotepisode av. 

Det har lenge vært kjent at HBO utforsker muligheten til å holde liv i universet som deres kjemepopulære Game of Thrones-serie er satt til. Nå har det blitt fortgang i utviklingen etter at selskapet avslørte at de skal lage en pilotepisode.

 

Hva betyr dette? Og hva vet vi? Her er en oppsummering:

  • Det er bestilt en pilotepisode. Dette betyr at en episode vil bli spilt inn og HBO deretter vil vurdere om det skal satses videre på serien. Det betyr altså ikke at serien nødvendigvis blir en realitet. Prosjekter stopper ofte opp etter produsert pilotepisode, for om HBO ikke er fornøyd med episoden kan det hele bli skrinlagt. Samtidig er sjansene for at det blir en realitet høyere når en kanal går til det steg å lage en pilotepisode.

 

  • Det er Jane Goldman (X-Men: First Class) og forfatter George R.R. Martin som har utviklet konseptet for den nye serien. Goldman vil innta rollen som sjefsprodusent. Skaperne av Game of Thrones (David Benioff og D. B. Weiss) er ikke involvert i prosjektet.

 

Annonse

  • Prosjektet er valgt ut blant fem ulike konsepter som utvikles, alle satt til Game of Thrones-universet. Carly Wray (Mad Men), Brian Helgeland (Mystic River) og Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island) og Bryan Cogman har også utviklet konsepter for nye serier. Det betyr ikke at de fire andre er skrinlagt, HBO uttaler at de vil ta den tid de trenger for å vurdere hva de satser på – og at kun det som har topp kvalitet vil nå gjennom nåløyet.

 

  • Handlingen er satt til flere tusen år før hendelsene i Game of Thrones. Det som beskrives som tiden fra «heltenes gullalder til dens mørkeste time». Opprinnelsen til «the white walkers», Stark-familien og mysteriene i øst forventes å være del av den nye seriens handling. HBO ymter også frempå med at «historien ikke er den vi tror den er».

 

  • Stark-navnet er nevnt i seriens beskrivelse. Familien til Eddard «Ned» Stark har en forhistorie som strekker seg over årtusener. Blant annet Bran the Builder er ventet å være med. Han stod blant annet bak konstruksjonen av den store muren som i årtusener holdt Westeros trygg mot farene i nord.

 

  • Lannister-familien vil trolig også ta del i historien. Lann the Clever er nevnt i flere sagn og er grunnleggeren av familien, etter at han på kontroversielt vis tok over Casterly Rock.

 

  • Serien vil tidligst ankomme 2020, et år etter avslutningen av Game of Thrones. HBO har uttalt at de ønsker et lite pusterom fra serien avsluttes og ikke bruke seriefinalen til å lansere en ny serie.

 

  • Skuespillere og regissør for pilotepisoden er ikke kunngjort, ei heller produksjonsstart. Det vil nok fortsatt gå uker og måneder før dette blir avklart. Hvis HBO satser videre på serien kan også skuespillere fra pilotepisoden bli byttet ut, det er ikke uvanlig i en slik prosess.

 

Nysgjerrig på hvilken nye serier som kommer? Abonnenter kan sjekke ut vår løpende oppdaterte oversikt over alle nye serier som er på vei.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer