Kan Daredevil gjøre comeback?

Marvel-sjef utelukker ikke at helter fra kansellerte Netflix-serier kan få bli med i moroa på Disney+. I tillegg svirrer rykter om at Daredevil-stjernen Charlie Cox er med i neste Spider-Man film.

Suksessene som brått forsvant

For å henge med i hva som nå kan skje, må vi se litt på hva som har skjedd. Vær obs på at det vil bli nevnt potensielle spoilere for kommende filmer og serier fra Marvel. Det er også mye av dette som er ubekreftet.

La oss først se på hva som har skjedd tidligere:

Netflix satset forrige tiår i samarbeid med Marvel mørkt og friskt med seriene Daredevil, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, The Defenders og Iron Fist. Vi skrev om dette helt tilbake til 2013 da Netflix var fersk ny tjeneste i Norge, og ingen kjente planer eksisterte for Disney+. Det meste tyder på at seriene gjorde sine saker bra på Netflix, i tillegg ble spesielt Daredevil og Jessica Jones hyllet av kritikere.Fremtiden så lys ut, inntil Marvel-eier Disney fant ut at de skulle ta fatt på strømmemarkedet med Disney+. Netflix er et av verdens mest handlekraftige selskap, bygget slik for å raskt tilpasse seg markedet. De viste ingen nåde og økset seriene en etter en.

The Defenders sesong 1. Foto: Netflix
The Defenders samlet Marvel-heltene. Hele prosjektet havarerte da Disney valgte å gå sin egen vei med Disney+. Foto: Netflix

Med det var superhelteventyret brått over. Ifølge rapporter satt Netflix på rettighetene til Marvel-rollefigurene i inntil to år etter kansellering.

Innhold for voksne

Tiden flyr og nå har Disney igjen sikret seg rettighetene. Men fortsetter de med seriene? Med opp til 18-års aldersgrense i et MCU-univers som lener seg på PG13 (tilsvarende 12-15 år i Norge) var skepsisen stor.

Det er ikke utenkelig at Marvel eventuelt tar i bruk rollefigurene med nye skuespillere og en ny historie og lar Marvel/Netflix-universet forbli begravet.

Samtidig har det nå skjedd vesentlige endringer hos Disney. Nylig ble det bekreftet at Deadpool med Ryan Reynolds i hovedrollen, og med sin 18-års aldersgrense, blir del av MCU. Disney har kjøpt Fox og med det kan de flytte hele X-Men universet inn i MCU om de ønsker.

Deadpool-film er planlagt, men innspilling vil tidligst starte neste år. Disney kjøpte opp Fox, som stod for de første Deadpool-filmene.

Disney+ utvider nå også med Star-seksjon i tjenesten, hvor innhold fra flere av de oppkjøpte selskapene dukker opp. Der blir det mengder med innhold med høy aldersgrense, blant annet Die Hard og en planlagt Aliens-serie.

Marvel-sjef: Vi får se

Kevin Feige er sjefen for alt som har med Marvel, en rolle han tidligere måtte dele på i et konfliktfylt forhold med Ike Perlmutter. Perlmutter hadde øverste ansvar for TV-satsingene mens Feige var øverste ansvarlig for MCU. Nå er det Feige som styrer det hele.

– Alt er på tavlen. Det er noe av det artige med tegneseriene er at rollefigurene dukket opp og forsvant, de kom og gikk. Alt dette er inspirasjon for fremtiden. Det er noen flotte karakterr og skuespillere fra de seriene, sa en noe tvetydig Feige nylig til Collider da han ble spurt om Netflix-seriene.

WandaVision. Foto: Disney+
Kan mystiske WandaVision gi en pekepinn på hvordan Disney eventuelt får med superhelter fra tidligere filmer og serier ikke tilknyttet MCU? Foto: Disney+

Det er en uttalelse som gir håp, men samtidig er det verdt å nevne at Feige aldri hadde særlig mye å si for hva som skjedde i Netflix-seriene. Det var Perlmutters domene, mens Feige anses som mesteren bak filmenes røde tråd.

Disney+ har nå flere seriesatsinger tilknyttet MCU. WandaVision hadde nylig premiere og serier som Loki, Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye og Ms. Marvel er på vei.

Det er på det rene at svært merkelige ting foregår i nevnte WandaVision. Kan serien gi første pekepinn på hva Marvel har av planer?

Charlie Cox i neste Spider-Man film?

Nå ryktes det også at Charlie Cox har en rolle i kommende Spider-Man, en film som enda ikke har fått et offisielt navn. Det er meldt av nettsider som Comicbook og ScreenRant, tidligere også mer anerkjente TV Line. Ryktene dukket først opp på Murphy’s Multiverse.

Det er verdt å merke at de nevnte nettsidene har lav terskel for rykter og ikke nødvendigvis alltid treffer. Nyheten er heller ikke bekreftet av skuespilleren og Disney.

I Daredevil spiler Charlie Cox Matt Murdock/Daredevil, som på dagtid er en advokat. Nettopp advokat er noe Peter Parker behøver i kommende film, ut fra hendelsene så langt og Matt Murdock har i tegneserien ofte dukket opp på lignende vis for Spider-Man.

Spider-Man: Far From Home
I Spider-Man: Far From Home ble det rimelig klart at helten nok har behov for en advokat i fremtiden. Få er bedre til å forsvare superhelter enn Matt Murdock. Foto: Sony

Kan inkludere karakterer fra tidligere filmer

Det mangler ikke på spekulasjon om de kommende Marvel-prosjektene, noe er også bekreftet.

Der spekuleres det voldsomt i om tidligere utgaver av Spider-Man dukker opp. Alfred Molina skal dukke opp som Doctor Octopus, en rolle han hadde i Sam Raimis Spider-Man 2 film fra 2004 og Jamie Foxx gjentar rollen som Electro fra The Amazing Spider-Man 2 (2014).

Også skuespillere som Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man), Kirsten Dunst (MJ) og Emma Stone ryktes å være med i filmen, som skal ta for seg det nevnte multivers. Det store spørsmålet er om en avtale med Tobey Maguire, som de siste årene har holdt en svært lav profil, er mulig å få til.

Kan denne utgaven av Spider-Man også dukke opp i den nyeste versjonen av Spider-Man? Foto: Sony

Multivers

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) skal være med i filmen, som med det nok vil ha mengder med magi. Den kommende Doctor Strange-filmen heter Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Filmens regissør? Sam Raimi, som stod for den første Spider-Man trilogien. Elisabeth Olsen, for tiden aktuell i WandaVision, har en fremtredende rolle i filmen.

Doctor Strange
Doctor Strange kan være nøkkelen til sammensmelting av ulike univers. Foto: Marvel

Multivers-teorien er at de ulike superhelt-universene vi har sett opp gjennom årene, som X-Men, TV-serier og filmer, har eksistert som alternative univers i MCU. Det kan være en måte å kombinere det Marvel her måtte ønske. Lignende ble gjort i tegneseriebladene i Secret Wars-historien på 80-tallet og tegneseriefilmen Spider-Man: into the Spider-Verse. Det var et grep for å samle de mange superheltene fra ulike blader, samtidig som noen av de mindre populære da ble fjernet.

Hva så med Charlie Cox? Sjansene er større enn før for at han igjen kan være Daredevil, som også gir håp for øvrige rollefigurer. Flere av skuespillerne er opptatt på annet hold, men for Cox er kalenderen overraskende tom.

Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker:

    X
    X