Anmeldelse: Marvel’s The Defenders trenger noen episoder på seg før det klaffer

Del nyheten

Netflix-miniserien The Defenders viser at det funger å samle sammen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist i et team, men det tar litt tid før serien viser sitt potensial.

Etter den store avtalen Netflix signerte med Disney/Marvel i 2013 er endelig Marvel’s The Defenders her. Ved roret står Marvel’s Daredevil-produsentene Douglas Petrie og Marco Ramirez.

I miniserien følger vi Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) og Daniel Rand/Iron Fist (Finn Jones). En superhelt-kvartett med et felles mål; redde New York City fra ondskapen som truer byen. Med sine egne utfordringer, evner og personligheter innser de fire at de må samarbeide for å overkomme deres nye felles fiende; The Hand-lederen Alexandra (Sigorney Weaver), som bruker Elektra (Élodie Yung) som sitt personlige våpen mot de fire superheltene.

Marvel's The Defenders trenger noen episoder på seg før det klafferJessica Jones er det sterkeste kortet av de fire

Det er vanskelig å komme over det faktum at vi ikke har sett Jessica Jones på TV-skjermen siden utgangen av 2015. Utrolig at tiden har gått så fort! Det er derfor veldig passende at vi nå endelig får se henne igjen, før den nye sesongen av Marvel’s Jessica Jones kommer i 2018. Det tar ikke lang tid før hun slipper ut noen velplasserte strofer, til både helte-kolleger og politifolk, og lett tar på seg rollen som noe av det morsomste i alle Marvel-seriene så langt.

Karakterene er adskilt i hele første episode, og store deler av episode 2, og det er først når de møtes at serien begynner å ta form og fungere. De første episodene får likevel vist hvor mye bedre Petrie og Ramirez er til å ta i bruk Iron Fist, samt Danny sin «bromance» med Luke. En gledelig overraskelse er det at dette er noe av det beste med seriens første episoder.

Iron Fist har nok ikke fått den fullstendige overhalingen han kunne hatt godt av, men etter Marvel’s Iron Fist er det tydelig at noe positivt skjedde da karakteren ble tatt ut av hendene til Scott Buck (sjefprodusent for Marvel’s Iron Fist). De riktig gode øyeblikkene kommer når både Luke og Danny enten sloss mot hverandre, sloss sammen eller når de har en samtale om hva Danny nesten gjorde med noen fra nabolaget til Luke i Harlem.

For Matt har livet tatt noen store endringer siden vi møtte han i sesong 2 av Marvel’s Daredevil. Han har pensjonert sitt alter-ego Daredevil og får dagene til å gå som advokat på fulltid for å takle tapet av Elektra, kvinnen han elsket. Det er som advokat at Matt møter Jessica, som behøver bistand etter et møte med Misty Knight (Simone Missick).

The Defenders sesong 1. Foto: Netflix
Med humor som en stor styrke, er Jessica Jones (Kyrsten Ritter) det sterkeste kortet til Marvel’s The Defenders. Foto: Netflix

Hovedskurk vi har sett før

Det skuffer en del at den store trusselen som gruppa kjemper mot, Alexandra, føles som en karakter vi har sett før i disse seriene.

Ikke er karakteren spesielt spennende, ei heller like fascinerende som skurker vi har sett tidligere, som både Marvel’s Daredevil sin Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio), Marvel’s Luke Cage sin Cornell «Cottonmouth» Stokes (Mahershala Ali) og Marvel’s Jessica Jones sin Kilgrave (David Tennant).

Weaver gjør sitt beste med å få karakteren til å fungere, med sin lengre fortid med The Hand, men det er ikke før hun står ansikt til ansikt mot The Defenders at man begynner å ane potensial med karakteren, utenfor det faktum at Weaver er en skuespiller som fungerer i de meste av roller hun får.

The Defenders sesong 1. Foto: Netflix
Sigourney Weaver gjør det beste ut av hennes karakter Alexandra i Marvel’s The Defenders. Foto Netflix

En lovende team-up

Ja, Marvel’s The Defenders har sine problemer, men serien viser seg frem når de fire superheltene endelig jobber sammen etter noen episoder. For å ikke glemme at seriens actionsekvenser minner mer om hva vi har sett i Marvel’s Daredevil enn Marvel’s Iron Fist, det et intet annet enn positivt.

Opptredener av både Carrie Ann-Moss som Jeri Hogarth, Jessica Henwick som Colleen Wing, Elden Henson som Foggy og en litt mindre rolle for Rosario Dawson’s som Claire Temple er alle velkomne, men det er når Stick (Scott Glenn) ankommer at serien virkelig setter opp tempoet. Stick vil ha Matt med på laget, men Matt er som vanlig ikke interessert. Likevel oppdager Matt fort at han ikke har noe annet valg. Stick er derimot flere steg foran de alle i forståelsen av hvilken type trussel de har foran seg, så mye foran at han gjør noe passe ekstremt for å nå gjennom.

The Defenders sesong 1. Foto: Netflix
Luke (Mike Colter), Stick (Scott Glenn), Danny (Finn Jones), Jessica (Kyrsten Ritter) og Matt (Charlie Cox) er klare til kamp. Foto: Netflix

Serien er en crossover-serie som har vært sett fram til av mange i en god tid, men noen vil nok sitte igjen litt skuffet over de første episodene, før ting blir et hakk bedre fra den tredje episoden av. Det er i slutten av den tredje episoden at serien får sine «Avengers-øyeblikk» når de fire ender opp med å måtte kjempe mot Alexandra sin arme av The Hand, før hun også tar i bruk det mektige våpenet Elektra er.

Selv om det starter tregt er Miniserien aldri på bunnivået som Marvel’s Iron Fist. Om de første 4 episodene, som vi har fått sett, bare er en forrett for hva som kommer, så er den virkelig noe å se fram til for fans av Marvel-seriene til Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=D_6J9BqgonU

Hele sesong 1 av Marvel’s The Defenders, bestående av 8 episoder, slippes 18. august på Netflix.

 

Annonse
Anmeldelse: Marvel's The Defenders trenger noen episoder på seg før det klafferMiniserien starter litt tregt, men fungerer bedre når de fire superheltene endelig samles.
X
X